C++ Problém s offline serverem – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

C++ Problém s offline serverem – C / C++ – Fórum – Programujte.comC++ Problém s offline serverem – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
_Daffy_0
Newbie
15. 4. 2010   #1
-
0
-

Hello,

mám menší problém..přez UDP server se napojím, ale když je OFF-Line ( tedy z něj nelze číst ) tak mě to hodí error :

An unhandled exception of type 'System.InvalidOperationException' occurred in System.dll ..


chyba mi pořád ukazuje na řádek
receiveBytes = udpClient->Receive( RemoteIpEndPoint );

u mě to vypadá nějak takto.

		private: System::Void GetServerDat(String^ serverIP, int serverPORT) 

{
UdpClient^ udpClient = gcnew UdpClient;
IPEndPoint^ RemoteIpEndPoint = gcnew IPEndPoint( IPAddress::Any,0 );
String^ stav;
try
{
array<Byte>^receiveBytes;
receiveBytes = udpClient->Receive( RemoteIpEndPoint );
udpClient->Connect(serverIP, serverPORT);
array<Byte>^sendBytes = Encoding::ASCII->GetBytes( packet );
udpClient->Send(sendBytes, sendBytes->Length );
//tady dam co udela kdyz je online
}
catch(SocketException^& e)
{
udpClient->Close();
//tady dam co udela kdyz je offline
}

}


A ještě, mohl bych mít dotaz na znak ^ ? K čemu slouží jsem nezjistil, když se ho snažím odstranit píše errory ( Microsoft visual c++ 2010 )

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.203.–
Reklama
Reklama
dannyk0
Věrný člen
15. 4. 2010   #2
-
0
-

Znak stříška slouží jako ukazatel v C++/CLI. Je to obdoba * ukazatele v klasickem C++.

No v prikladu vicemene chybu nevidim, ale doporucuju minimalne v konstruktoru UdpClient zadat cislo portu, pres ktery se ma komunikovat. To muze byt ten problem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
_Daffy_0
Newbie
15. 4. 2010   #3
-
0
-

ted ti asi moc nerozumim...myslis neco takoveho ?

UdpClient^ udpClient = gcnew UdpClient( serverPORT );

pokud ano tak jsem zkousel ....ale spadne ...s UDP delam chvilku tak se snazim zjistit co co dela..

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.203.–
dannyk0
Věrný člen
15. 4. 2010   #4
-
0
-

Jo, to sem mel na mysli.

Nemohl bys sem postnout celou tu vyjimku, co ti to vyhodi? Hlavne mam na mysli Message a pripadne stack atd, proste komplet.

Kdyz sem to porovnaval s MSDN ukazkou, tak to mas prakticky stejne.

Jeste me napada max zkusit zadat i ip (treba localhost nebo 127.0.0.1).

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 79 hostů

Podobná vlákna

Problém s SMTP serverem — založil Zdeněk Lehocký

Spojení se serverem — založil Kenvelo

Online/Offline? — založil Lordest

Online / offline — založil Martin

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý