Koniec Unix epochy – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Koniec Unix epochy – PHP – Fórum – Programujte.comKoniec Unix epochy – PHP – Fórum – Programujte.com

 

marioff0
Expert
7. 5. 2010   #1
-
0
-

Caute,

v aplikacii riesim format datumu ako unix timestamp z funkcie time()... bohuzial, neskoro ma napadlo ze unix epocha konci v roku 2038, a ja pracujem aj s vacsimi datumami, cize vacsi timestamp uz aplikacia nepochopi (resp. pochopi ako zaciatok unix epochy)... Nevie mi niekto poradit ako tento problemcek prekonat bez toho aby som cas neriesil ako DATETIME?

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
7. 5. 2010   #2
-
0
-

int64
nicmene ty data uz budes muset dokazat pocitat sam

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
marioff0
Expert
8. 5. 2010   #3
-
0
-

ok, vyskusam nieco vymysliet..

cisto teoreticky: v roku 2038 phpecko nebude vediet zistit spravny datum? samozrejme s terajsou verziou?

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
8. 5. 2010   #4
-
0
-

To marioff : Toho bych se nebál, v roce 2038 už bude programování úplně někde jinde :D Navíc unixtimestamp není jediná možnost, jak pracovat s časem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
marioff0
Expert
8. 5. 2010   #5
-
0
-

To z_moravec : jj tie moznosti su mi jasne... len ma zarazilo, ked som si posunul cas dopredu (rok 2099) tak aplikacia sla do kytek, resp. mal som rok 1970 v aplikacii, rovnako aj s pouzitim tej novsej kniznice DateTime, tak ma to trochu prekvapilo... :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
Yety0
Stálý člen
28. 5. 2010   #6
-
0
-

Otázkou je zda-li PHP do roku 2038 ještě přežije. Pokud přežije (pravděpodobně ano), tak bude už úplně jinde (jak už psal z_moravec).

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.245.72.–
Kapitán A. J. Rimmer vesmírný dobrodruh
General0
Návštěvník
28. 5. 2010   #7
-
0
-

Já se s tim nemažu že bude konec, určitě bude nějakej zlom do tý doby, i kdyby ne.. Navíc jestli PHP přežije rok 2012 :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.75.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

Podobná vlákna

Koniec súboru — založil Grungy

Koniec session — založil sh-ado-w

Vyvíjanie OS - Unix-like — založil Mega.Lama

UNIX - http odkazy — založil nullpointer

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý