Problém se strukturou v C – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Problém se strukturou v C – C / C++ – Fórum – Programujte.comProblém se strukturou v C – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
marpit0
Stálý člen
12. 5. 2010   #1
-
0
-

Zdravím, učím se struktury v C. Napsal jsem toto, ale z nějakého důvodu to nefunguje správně. Když uložím jen jednoho člověka, vypíši se správně jméno a ID, ale věk je náhodné číslo z paměti, Při více lidech to již nefunguje vubec.

#include <stdio.h>

#include <stdlib.h>

typedef struct {
int ID;
int vek;
char jmeno[];
} Tosoba[100];

int main(void)
{
int pocet;
Tosoba osoba;

printf("Kolik lidi nacist? (max 100)");
scanf("%d", &pocet);

for (int i = 0; i < pocet; i++)
{
osoba[i].ID = i + 1;
printf("Jmeno: ");
scanf("%s", osoba[i].jmeno);
getchar();
printf("Vek: ");
scanf("%d", osoba[i].vek);
getchar();
}

for (int i = 0; i < pocet; i++)
{
printf("ID %d\n", osoba[i].ID);
printf("Jmeno %s.\n", osoba[i].jmeno);
printf("Vek %d.\n", osoba[i].vek);
}

system("pause");
return 0;
}


Díky za pomoc

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.182.–
MarPit
Reklama
Reklama
fds
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
12. 5. 2010   #2
-
0
-

To marpit : těcj 100 ma byt u te osoby a ne Tosoba

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.244.–
marpit0
Stálý člen
12. 5. 2010   #3
-
0
-

To fds : To jsem už opravil, mam to takto a stale to nefunguje.

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.182.–
MarPit
m->29+6
Super člen
12. 5. 2010   #4
-
0
-

scanf("%d", &osoba[i].vek);

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.229.208.–
marpit0
Stálý člen
12. 5. 2010   #5
-
0
-

To m->29 : Dik, už to jede. Myslel jsem, že u struktur se & nepíše.

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.182.–
MarPit
KIIV+42
God of flame
12. 5. 2010   #6
-
0
-

To marpit : nepise se pokud mas v promenne ukazatel (coz napriklad pole znaku splnuje).. pokud tam neni tak musis hodit referenci

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 139 hostů

Podobná vlákna

Problém — založil Ma.ty

Problém — založil rotoro

Problem — založil jurec

Problém v C++ — založil Honza

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý