Motory – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Motory – C / C++ – Fórum – Programujte.comMotory – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

jurec0
Návštěvník
8. 7. 2010   #1
-
0
-

na robotovi mam oby motory z hraciek a ked dam PORTA=2; tak ide ale ked dam 128 tak uz ide stale
for(i=0;i<127;i++) _delay_ms(1);

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.242.44.–
jurec0
Návštěvník
8. 7. 2010   #2
-
0
-

a este by som chcel mam procesor 16MHz a chcel by som nejak spomalit motory tak ake rozdiely by mali byt nejak ako mam tam hore ze chviliu ide a chvilu stoji tak len aky cas mam dat diky dopredu

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.242.44.–
yaqwsx+9
Posthunter
8. 7. 2010   #3
-
0
-

Hm... má věštecká koule je momentálně v servise. Asi se budeš muset víc a hlavně srozumitelněji rozpovídat. Jinak ti nikdo neporadí.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.84.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
9. 7. 2010   #4
-
0
-

To jurec : Jedno se ti ale musí nechat ... tvoje výdrž ohledně řízení motorů je skoro až zaviděníhodná.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
illioner0
Stálý člen
9. 7. 2010   #5
-
0
-

To jurec : jestli chces trvaly zpomaleni tak rezistor je dobry reseni.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.107.–
Nechápu softwarové firmy, ktere utrácejí za čim dál těžkopádnější DRM ochranu!! Vidět kolem snahu o free2play model je jako příjemné připomenutí časů shareware (jen ten Microsoft stále nic nepochopil)
jurec0
Návštěvník
9. 7. 2010   #6
-
0
-

tak ked dam 127 a potom daco ine co ja viem PORTA je 3 tak ide normalne program ale ked dam 128 tak ide stale PORTA je 2

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.242.44.–
zdenda
~ Anonymní uživatel
257 příspěvků
9. 7. 2010   #7
-
0
-

Chápu správně, že když do té podmínky ve for dáš hodnotu větší než 127, tak se ti to zasekne?

To bude asi tím, že ta proměnná i má malý rozsah (třeba char, 127+1 je -128). Pokud můžeš, tak použij typ s větším rozsahem (nevím v čem to programuješ, int, unsigned char, ...), nebo ten for dej do dalšího foru, nebo pokud ten parametr _delay_ms určuje délku prodlevy, tak prostě dej víc než 1.

Pokud jsem to pochopil špatně, tak to budeš muset napsat tak, aby to dávalo smysl a aby to pochopil i člověk, který ti nevidí do hlavy.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
jurec0
Návštěvník
11. 7. 2010   #8
-
0
-

ok diky za pomoc

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.242.44.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 17 hostů

Podobná vlákna

Motory — založil jurec

Dva motory s PWM — založil Ghulas

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý