Jak Ovlivnit délku scriptu – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Jak Ovlivnit délku scriptu – PHP – Fórum – Programujte.comJak Ovlivnit délku scriptu – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Kall_Ell0
Návštěvník
27. 7. 2010   #1
-
0
-

Ahoj všem zde přítomným a chytřejším, chtěl bych se vás zeptat, jak ošetřím délku provádění scriptu. Dělám si malou fotogalerii. Nahrání fotek na web problém mě úspěšně funguje. Ale při prohlížení mám vytvořený script, který mě zkontroluje rozměr fotek v daném albu a všechny větší fotky mě zmenší a současně vytvoří náhledy. To vše funguje, ale když do alba nahraji najednou více větších fotek, 60 vteřin pro běh scriptu nestačí aby všechny fotky upravil a vytvořil náhledy. tak mě se chci zeptat, jak to vyřešit.

Kall Ell

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.87.188.–
Reklama
Reklama
ETNyx0
Newbie
27. 7. 2010   #2
-
0
-

Nejjednodušší je odstranit generování náhledu z "věřejné" části fotografie. a skript spouštět po uploadu fotek. Pokud nemáte multiupload tak by neměl být problé toto pustit v skriptu uploadu. Pokud multiupload máte tak počkat až proběhne upload. A poté šikovným cyklem kontrolovat kolik fotografií bylo zkontrolováno a převedeno a po určitém počtu iteraci (empiricky odvoďte) zavolat funkci header a kontrolu spustit znova s tím že přeskočíte již zkontrolované fotografie.

A nebo zvíšit limit serveru :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.235.22.–
Kall_Ell0
Návštěvník
27. 7. 2010   #3
-
0
-

To ETNyx :
mám tam multiupload. zkusím to s tím header a uvidíme, dík za nakopnutí. Prodlužovat délku scriptu nechci :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.87.189.–
Cicero0
Newbie
27. 7. 2010   #4
-
0
-

Kešuj to...Nejaký smiešny kešovací skript :)...to by ti malo určite pomôcť...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.142.–
Vo svete programovania bezpečnosť znamená vypnúť safe_mode...
Kall_Ell0
Návštěvník
28. 7. 2010   #5
-
0
-

To Cicero :
No s kešováním nevím, nějak nevím o čem mluvíš. můžeš mě to trošku více rozepsat? Jak to kešovat?

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.87.188.–
Cicero0
Newbie
28. 7. 2010   #6
-
0
-

Hovoríš, o tom že skript ti renderuje a zmenšuje obrázky/náhľady, to serveru dosť trvá, pretože používa výkon na prepočítanie tých obrázkov. Preto si tie miniatúry ulož ako obrázky (pochybujem, žeby si s miniatúrou chcel ešte niečo zložitejšieho robiť), a potom pomocou php skriptu nejakým spôsobom nalinkuj do html.

Kešovanie (cache) ti pomôže...http://www.google.sk/#hl=sk&source=hp&q=php+Cache+&aq=f&aqi=g10&aql=&oq=&gs_rfai=&fp=94ad962e1920235d

Uvediem príklad: Nauploaduješ obrázok, php skript urobí zmenšeninu/miniatúru a uloží ho na disk ako súbor. Potom v gallery.php už len nájdeš požadovanú miniatúru...je to trošku zložitejší systém, no rozhodne by ti mal pomôcť...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.135.–
Vo svete programovania bezpečnosť znamená vypnúť safe_mode...
Kall_Ell0
Návštěvník
2. 8. 2010   #7
-
0
-

To Cicero : Asi jsme si nerozuměli, já to tak udělaný mám. Problém je v tom, že náhledy se vytvoří až při prvním načtením příslušného alba spolu se zmenšením obrázků. Vše funguje dobře, problém nastane, když nahraji do alba více obrázků. Pak při prohlížení nestihne script včas vytvořit náhledy a převzorkovat obrázky. Skončí to chybou vypršení časového limitu a php server script násilně ukončí. Několikrát reloaduju stránku a po dvou nebo třech reloadech se už načtou náhledy. Záleží na počtu obrázků.

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.87.188.–
Cicero0
Newbie
2. 8. 2010   #8
-
0
-

Aha...tak si zdvojnásob v .htaccess časový limit

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.138.–
Vo svete programovania bezpečnosť znamená vypnúť safe_mode...
Kall_Ell0
Návštěvník
3. 8. 2010   #9
-
0
-

To Cicero : Tak jsem to po několikahodinové práci upravil tak, že mě ten script při uploadu obrázek převzorkuje a současně vytvoří náhled. dík za rady, ale prodloužení časového limitu nebylo to pravé ořechové.

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.87.188.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 42 hostů

Podobná vlákna

Chyba ve scriptu — založil Kall_Ell

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý