Uprava textu v php – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Uprava textu v php – PHP – Fórum – Programujte.comUprava textu v php – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
roman.jaros0
Newbie
6. 8. 2010   #1
-
0
-

Dobrý den, potřeboval bych jsem upravit text při zobrazování v php, konkrétně bych potřeboval upravit <div>, mám je upravený v css, ale když je zobrazím v php, tak se css neprojevuje, jde to nějak aby se projevovalo ?. Děkuji za každou odpověď.

[ukázka] :

<form method="POST" action="index.php">
<input type="checkbox" name="zobraz">
<input type="submit" value="ukaz">
</form>
<?
$ukaz = $_POST['zobraz'];
if ($ukaz == true) {
echo "

<div style=\"background-color:#00FF00\"> // potřebuji více než jen barvu, třeba pruhlednost, ...

<div>

text zobrazená phpkem

</div>

</div>
";
}
if ($ukaz == false) {
echo "";
}

?>

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.76.–
Reklama
Reklama
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
6. 8. 2010   #2
-
0
-

CSS s php nesouvisí. Pokud máš css soubor správně nadeklarovaný v hlavičce, tak to musí fungovat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
roman.jaros0
Newbie
6. 8. 2010   #3
-
0
-

aha, já mám css jako jiný soubor a v hlavičce odkazuji na soubor s css

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.76.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
6. 8. 2010   #4
-
0
-

Tak zkontroluj cestu k tomu souboru, pokud to nefunguje, tak je špatně. Nebo sem hoď link na ty stránky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
roman.jaros0
Newbie
6. 8. 2010   #5
-
0
-

tady je kompletní kod. Soubor s css styly je ve stejné složce jako je soubor s tímto kodem.

<html>
<head>
<meta content="text/html; charset=utf8">
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="stranka.css">
</head>

<body>

<center>

<img src="nadpis.gif">

<form method="POST" action="index.php">
<input type="checkbox" name="zobraz">
<input type="submit" value="ukaz">
</form>
<?
$ukaz = $_POST['zobraz'];
if ($ukaz == true) {
echo "


<div style=\"background-color:#00FF00\">

<div>

text na upravení
</div>

</div>
";
}

if ($ukaz == false) {
echo "";
}

?>
</center>

</body>
</html>

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.76.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
6. 8. 2010   #6
-
0
-

Takhle to vypadá celkem v pořádku (sice prasácky napsané). Zkus zadat tu adresu CSS souboru ručně do browseru, jestli se ti opravdu zobrazí, příp. v FF na něj klikni ve výpisu zdrojáku.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
roman.jaros0
Newbie
6. 8. 2010   #7
-
0
-

jj, už jsem na to přišel, dal jsem špatný název souboru. Tak to se omlouvám, to jsem netušil.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.76.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 40 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý