PHP - po splnení podmienok – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

PHP - po splnení podmienok – PHP – Fórum – Programujte.comPHP - po splnení podmienok – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Ronaldo
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
24. 8. 2010   #1
-
0
-

Ahojte, chcel by som sa vás spýtať, ako by som mohol riešiť niečo takéto:

  

$randomhod(0,20)
if($_POST['suma'] < 100) {
echo " - Minimálna stávka je 100€";
}
if($_POST['suma'] > 100000) {
echo " - Maximálna stávka je 100000€";
}
if(!correct_number_input($_POST['suma'])) {
echo " - Toto nie je číslo!";
}

if($_POST['suma'] > $own['cash']) {
echo " - Nemáte dosť peňazí v hotovosti!";
}

if($_POST['submit'] < 0 || $_POST['submit'] > 4) {
echo " - Toto nie je platné číslo!";
}
}
}



Chcel by som, aby sa ten tento script


$suma = $_POST['suma'];

$vysledok = $randomhod*$suma;
echo $vysledok;

vykonal, až po kontrole, vyššie uvedených podmienok, ako by to bolo možné?
V jednoduchosti chcem dosiahnuť toho, aby skript pokračoval až po kontrole podmienok a inak sa nevykonal.


Ďakujem, za pomoc!


Ronaldo

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.245.200.–
Reklama
Reklama
Denny
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
25. 8. 2010   #2
-
0
-

na začátku si můžete vytvořit proměnou $error = 0; Pokud při kontrole zjistíte, že je něco špatně tak si nastavte $error = 1; a pak se prostě zeptáte if($error) { }. Třeba,...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.235.22.–
yetty_001
~ Redaktor
+5
Super člen
25. 8. 2010   #3
-
0
-

Nebo si všechny tyto podmínky strčit do funkce a pak pouze:



<?php


if (funcCheck($_POST['suma']) {
....
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.74.221.–
Ronaldo
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
25. 8. 2010   #4
-
0
-

No urobil som to podľa toto "error"
ale neviem kde je chyba:

$error = 0;

$suma = $_POST['suma'];
$randomhod = rand(0,20);
if(isset($_POST['submit']) && isset($_POST['suma'])) {
if($_POST['suma'] < 100) {
echo " - Minimálna stávka je 100€";
$error = 1;
}
if($_POST['suma'] > 100000) {
echo " - Maximálna stávka je 100000€";
$error = 1;
}
if(!correct_number_input($_POST['suma'])) {
echo " - Toto nie je číslo!";
$error = 1;
}

if($_POST['suma'] > $own['cash']) {
echo " - Nemáte dosť peňazí v hotovosti!";
$error = 1;
}

if($_POST['submit'] < 0 || $_POST['submit'] > 4) {
echo " - Toto nie je platné číslo!";
$error = 1;
}
}
if($error=0)
{
$vysledok = $randomhod*$suma;
echo "Haló";
}


echo("
<form method='post'style='text-align: center'>
Suma: <input type = 'text' class='input' name = 'suma'>
<input type='submit' name='submit' class='submit' value='Hoď!' >");


Jednoducho pri POSTE sumy, ktorá spĺňa všetky podmienky mi nevypíše vôbec echo, skript, prabehne, ale absolutne nespraví nič čo je prikázané v podmienky, vedel by niekto pomôcť, neviem kde je chyba, vďaka.

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.245.200.–
zdenda
~ Anonymní uživatel
257 příspěvků
26. 8. 2010   #5
-
0
-

Místo porovnání tam máš přiřazení.

if ($error == 0)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Ronaldo
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
26. 8. 2010   #6
-
0
-

Ďakujem skúsim to,!



Ronaldo

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.197.–
Ronaldo
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
27. 8. 2010   #7
-
0
-

Ďakujem, funguje to!
Ospravedlňujem sa, ale chcel by som sa ešte spýtať, kde mám chybu tu:

$vysledok = 1;

if ($randomhraca < $randomhod)
{
$vysledok = 0;
}
if ($randomhracb < $randomhod)
{
$vysledok = 0;
}
if ($randomhracc < $randomhod)
{
$vysledok = 0;
}
if ($vysledok==1)
{
echo ("Vyhral si!");
}
else
{
echo ("Prehral si!");
}


Nefunguje mi tam nejako, to vyhodnocovanie.
Neukazuje to , pravdivé výsledky.
Skúšal som to meniť, ale nejako to nebeží, neviem kde je problém, ďakujem a ospravedlňujem sa.

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.245.200.–
KIIV+42
God of flame
27. 8. 2010   #8
-
0
-

To Ronaldo : pro jaky hodnoty to nefunguje? programovani je i o tom, umet si po sobe otestovat kod.. napriklad dat si misto nahodneho cisla konstantu a testovat co se stane pro ruzne hodnoty...
osobne bych videl problem v < ... vyhodnoti to ze si prohral kdykoliv a/b/c je mensi nez nahodne cislo.. (ale co kdyz budou mit vsichni vetsi? )

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Ronaldo
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
27. 8. 2010   #9
-
0
-

Ano ide o random čísla, neviem, ako by som na to mal správne ísť... Pri random mi to nejde...
Nejaké nápady, prosím.?

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.245.200.–
KIIV+42
God of flame
27. 8. 2010   #10
-
0
-

To Ronaldo : udelej si klidne tabulku podminek.. neco jako kdyz se resi rovnice s absolutni hodnotou :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Ronaldo
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
27. 8. 2010   #11
-
0
-

No, to by bolo zaujímavé, ale radšej nie, nejaká rada, ako to vyriešiť? :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.245.200.–
KIIV+42
God of flame
27. 8. 2010   #12
-
0
-

tak kdyz ses lepsi jak ja a zvladas to z hlavy tak ty podminky dej z fleku :D

ale doopravdy:
1. musis vedet co to ma delat (to je naprosto nejdulezitejsi)
2. musis to prevest na algoritmus (co musis krok za krokem udelat, aby si ziskal spravny vysledek)
3. prevest algoritmus na program :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Ronaldo
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
28. 8. 2010   #13
-
0
-

Už mi to šlape, vďaka

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.197.–
Ronaldo
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
29. 8. 2010   #14
-
0
-

Ahojte, znova som sa neviem aký spôsobom "zamotal" do podmienok a neviem ako to napraviť:
Mám tento kód:

if ($ukryt_2==20)

{
$skryt = 100000;
}
if ($peniaze_2 <= $skryt)
{
nejaký príkaz
}
else
{
nejaký príkaz
}

No ide mi o toto mám na definovaný $ukryt_2 na branie dát z DB
$peniaze_2 tiež beriem údaje z DB
a skryť sa vždy definuje podľa čísla z $ukryt_2
A vždy sa mi stane to, že aj ak sú $peniaze_2 menšie/rovné ako $skryt, tak sa vykoná else a nie podmienka ktorá by sa mala.
Nevie mi niekto poradiť, ako to vyriešiť, vďaka.
Neviem kde robím chybu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.245.200.–
Ronaldo
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
29. 8. 2010   #15
-
0
-

Problém, bol vyriešený a spôsobený mojou nepozornosťou.

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.245.200.–
Ronaldo
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
29. 8. 2010   #16
-
0
-

Ale napokon asi tú pomoc potrebovať budem, nefunguje to!

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.245.200.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 76 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý