Spusteni Java appletu – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Spusteni Java appletu – Java – Fórum – Programujte.comSpusteni Java appletu – Java – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Nemo
~ Anonymní uživatel
31 příspěvků
12. 9. 2010   #1
-
0
-

Ahoj,
snazim se na svych strankach rozchodit java applet, a porad mi to nechodi :-(. V prohlizeci mam problem s nactenim appletu, vzdy to vyhodi error, pokud klknu na detajly, pise to, Class not found exception. (ale muj class soubor tam nahrany je :-( ......... )
Stranky mam umistene na ic.cz tam slozku xxx a vni dva soubory - Main.class (muj program) + x.html , ve kterem mam kod:
<APPLET code="http://mojestranky.ic.cz/xxx/Main.class" width=170 height=200></APPLET>

V Netbeansech se mi v projektu automaticky generuje test.html ze ktereho applet v prohlizeci normalne bezi. Tak nevim, kde delam chybu...........??

PRedem moc diky za rady :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.151.–
Reklama
Reklama
zdenda
~ Anonymní uživatel
257 příspěvků
12. 9. 2010   #2
-
0
-

A jakou třídu to nenašlo?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Nemo
~ Anonymní uživatel
31 příspěvků
12. 9. 2010   #3
-
0
-

Exception: java.lang.ClassNotFoundException: http:..moje.ic.cz.html.programovani.Main.class

pritom v te slozce ten Main class mam :-( .........

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.151.–
zdenda
~ Anonymní uživatel
257 příspěvků
13. 9. 2010   #4
-
0
-

code="Main.class"

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Nemo
~ Anonymní uživatel
31 příspěvků
13. 9. 2010   #5
-
0
-

No jo, už to chodí :-). Moc díky a promin, že sem otravoval s takovou "blbinou" ..............

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.151.–
zdenda
~ Anonymní uživatel
257 příspěvků
13. 9. 2010   #6
-
0
-

Mně to taky hned nedošlo :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Nemo
~ Anonymní uživatel
31 příspěvků
14. 9. 2010   #7
-
0
-

Ješte jeden malý dotaz:
Nedaří se mi v appletu zobrazit obrázek. Obrazek mam ve stejne slozce jako Main.class i x.html (pojmenovany xxx.jpg)........

kod:
http://pastebin.com/Yk53sXvQ

pri pokusu o spusteni v prohlizeci dostanu:

java.lang.reflect.InvocationTargetException
Caused by: java.lang.NullPointerException
at java.applet.Applet.getDocumentBase(Unknown Source)

zkousel jsem to i pomoci getDocumentBase(), ale taky to hazi chybu :-( .........

Predem diky za rady :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.151.–
zdenda
~ Anonymní uživatel
257 příspěvků
15. 9. 2010   #8
-
0
-

Když se podíváš na konstruktory ImageIcon http://download.oracle.com/javase/7/docs/api/javax/swing/ImageIcon.html , tak zdroj dat je vždy jako první parametr a ten druhý je popis. Druhý nepotřebuješ a k prvnímu přidej název souboru. Čili místo:

ikonaImage = new ImageIcon(getCodeBase(), "xxx.jpg");
to bude třeba takhle:
ikonaImage = new ImageIcon(new URL(getCodeBase(), "xxx.jpg"));

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
zdenda
~ Anonymní uživatel
257 příspěvků
15. 9. 2010   #9
-
0
-

Sakra, lomítko :)

Když se podíváš na konstruktory ImageIcon http://download.oracle.com/javase/7/docs/api/javax/swing/ImageIcon.html , tak zdroj dat je vždy jako první parametr a ten druhý je popis. Druhý nepotřebuješ a k prvnímu přidej název souboru. Čili místo:

ikonaImage = new ImageIcon(getCodeBase(), "xxx.jpg");
to bude třeba takhle:
ikonaImage = new ImageIcon(new URL(getCodeBase(), "xxx.jpg"));

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Nemo
~ Anonymní uživatel
31 příspěvků
15. 9. 2010   #10
-
0
-

Porad mi to hazi chybu :-( .......

Zkusil jsem tento kod: http://pastebin.com/cZdWwhKT

a dostanu chybu: java.lang.reflect.InvocationTargetException
Caused by: java.lang.NullPointerException
at java.applet.Applet.getCodeBase(Unknown Source)
at Main.<init>(Main.java:231)

radek 231: ikonaImage = new ImageIcon(new URL(getCodeBase(), "x.jpg"));
---------------------------------------------------------------------------
tak jsem zkusil pouze ziskat adresu :
URL adresa = getCodeBase();

a zase chyba: java.lang.reflect.InvocationTargetException
Caused by: java.lang.NullPointerException
at java.applet.Applet.getCodeBase(Unknown Source)
at Main.<init>(Main.java:230)

:-(



Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.66.–
zdenda
~ Anonymní uživatel
257 příspěvků
15. 9. 2010   #11
-
0
-

Aha, mě hned zaujal ten ImageIcon, že jsem pak ten popis chyby ani nečetl.
Nevím, čím to je. Osekej ten kód na minimum a ukaž ho celý.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Nemo
~ Anonymní uživatel
31 příspěvků
15. 9. 2010   #12
-
0
-

tak už vim kde byla chyba - tu ikonu jsem vytvářel v konstruktoru, když jsem to dal do init() tak to chodi :-)

Diky za rady :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.66.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 48 hostů

Moderátoři diskuze

 

loadingtransparent (function() { var po = document.createElement('script'); po.type = 'text/javascript'; po.async = true; po.src = 'https://apis.google.com/js/plusone.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(po, s); })();
Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý