Uvolnění paměti po skončení programu – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Uvolnění paměti po skončení programu – C / C++ – Fórum – Programujte.comUvolnění paměti po skončení programu – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Peter D.0
Expert
12. 11. 2006   #1
-
0
-

int* uk = new int;

uk = new int;

ak to skompilujem, a potom spustim tak sa vytvori niekde premenna a na ?u pointer.
Hne? na to sa ten pointer nasmeruje na inu premennu. Ako OS (alebo kto to ma na starosti)
vie ?o ma po skon?en? programu uvo?ni? ? A uvo?n? sa ta premenn? na ktor? nem?me pointer vůbec ?
?:ms_0605:?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
Reklama
Reklama
eMan0
Stálý člen
12. 11. 2006   #2
-
0
-

Myslim(nevim tedka jiste) ze po skonceni programu se uvolni vsechna pamet alokovana za pomoci new. Ale stejne bych pouzival k uvolneni pameti delete. A nejlip jsi udelat vlastni tridu v C++ pro zpravu pameti(GC) abys ses o to porad nemusel starat.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jura_0
Stálý člen
12. 11. 2006   #3
-
0
-

eMan píše:#
# Myslim(nevim tedka jiste) ze po skonceni programu se uvolni vsechna pamet alokovana za pomoci new. Ale stejne bych pouzival k uvolneni pameti delete. A nejlip jsi udelat vlastni tridu v C++ pro zpravu pameti(GC) abys ses o to porad nemusel starat.


Pokud s?m neuvoln?m pam??, tak syst?m opravdu po skon?en? programu uvoln? ve?kerou alokovanou pam??. S tim memory managerem to je sice hezk? my?lenka, ale napsat efektivn? GC rozhodn? nen? jednoduch? z?le?itost.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Peter D.0
Expert
13. 11. 2006   #4
-
0
-

teda si OS uklada zoznam miest v paměti ktore moj program použil
:ms_0605:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
Pedro0
Stálý člen
13. 11. 2006   #5
-
0
-

To mephi:
lepsie povedane, on cisti vsetku pamat okrem tej na ktoru su nejake odkazy v nejakom programe, a akonahle uz neexistuje tvoj program, tak ta pamat co potreboval uz nieje nicim pouzivana a tak je zmazana (uvolnena)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Vsetci ste blazni, to len ja som lietadlo
Miroslav Kajan0
Věrný člen
14. 11. 2006   #6
-
0
-

Pro jistotu však používejte delete, minimálně pro přehlednost kódu.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zápisky z dění na FB (momentálně ve vývoji): http://fbpd.ic.cz/
Pedro0
Stálý člen
15. 11. 2006   #7
-
0
-

midin píše:#
# Pro jistotu však používejte delete, minimálně pro přehlednost kódu.


a hlavne koli tomu, ze Win nema prave najlepsiu spravu pamate, skuste si to niekedy odsledovat a bude vam z toho zle.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Vsetci ste blazni, to len ja som lietadlo
NAItReIN0
Newbie
16. 11. 2006   #8
-
0
-

Pokial alokujete pamat vo volnom ulozisku pomocou klucoveho slova new, musite mu potom priradit aj delete, a ukazatel nasledne unicializovat na hodnotu 0, pretoze ukazatel stale niekam ukazuje...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
- drEAMs. What are they? -
Pedro0
Stálý člen
16. 11. 2006   #9
-
0
-

To NAItReIN:
musite ?? co mas proti memory leak-u ???

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Vsetci ste blazni, to len ja som lietadlo
NAItReIN0
Newbie
16. 11. 2006   #10
-
0
-

To PaLaDiN:

Osobne proti nemu nemam nic, ale unik pamati sposobuje neziaduci chovanie programu, alebo dokonca celeho systemu. Ma to nepredvidatelne nasledky.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
- drEAMs. What are they? -
eMan0
Stálý člen
17. 11. 2006   #11
-
0
-

NAItReIN píše:#
# To PaLaDiN:#
##
#Osobne proti nemu nemam nic, ale šnik pamati sposobuje neziadúci chovanie programu, alebo dokonca celeho systemu. Ma to nepredvidatelne nasledky.



tak o pouzivani delte se tady snad nebavime, to je jasna vec, kdyz uz teda new a delete tak nejlip GC. Kdyz neuvolnis muze to zpusobit nezadouci chovani programu(vetsinou pad, zazil jsem i nahodnou zmenu barev, nahodne polohy nepratel ve hre atak :), to se desne blbe hleda), ale na OS by to uz dneska nemelo mit vliv...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 54 hostů

Podobná vlákna

Uvolnění paměti — založil Martin

Uvolneni pameti — založil BigBear

Uvolnění paměti / vektory — založil Ondřej

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý