Některé PHP scripty - nevkládat další! – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Některé PHP scripty - nevkládat další! – PHP – Fórum – Programujte.comNěkteré PHP scripty - nevkládat další! – PHP – Fórum – Programujte.com

 

13. 11. 2006   #1
-
0
-

Sem budu dávat nějaké svoje scripty a fce, které by se někomu mohly hodit.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Moderátor PHP sekce ve Fóru
14. 11. 2006   #2
-
0
-

Tato fce prijima UNIX TIMESTAMP a vraci formatovany datum - den.mesic. hodina:minuta



function make_date($timestamp){
return date("j.n. H:i", $timestamp);
}

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Moderátor PHP sekce ve Fóru
14. 11. 2006   #3
-
0
-

Sry, ale budou vsechny ty skripty a fce takhle slozite?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
14. 11. 2006   #4
-
0
-

Pane CommanderZ, toto forum neni jenom pro Vas, jestli to jeste nezjistil ;) BTW proc jste nedelal moderatora, kdyz jste tak zbehly v PHP?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Moderátor PHP sekce ve Fóru
14. 11. 2006   #5
-
0
-

Jestli se to beres takhle tak sorry, omlouvam se to, jen mi tahle funkce prisla opravdu zbytecna - neni jednodussi proste zavolat rozvnou tu funkci date?

A moderatorstvim bych se byt tebou prilis neohanel, po case prijdes na to ze je to pekny opruz, protoze to znamena dany web navstevovat uz z povinnosti, ne proto ze se ti proste chce :ms_0029:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
14. 11. 2006   #6
-
0
-

Proč to nevolám rovnou? Třeba proto, že mám objekt, kde jsou všechny funkce, které používám, abych měl přehled. Tak navíc není problém libovolně upravovat výstup. Dělám moderátora i proto, abych sem mohl dávat svoje funkce a scripty, mám nad tím lepší kontrolu. Opruz? Buď to dělat chci, nebo ne. ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Moderátor PHP sekce ve Fóru
Michal Zima0
Super člen
16. 11. 2006   #7
-
0
-

Poradím ti, jak vyřešit tvůj problém bez té fce, jen s použitím fce date();. Definuj někde konstantu (pokud chceš mít po celém webu tvar data stejný), do které ulož tvar data (třeba to "j.n. H:i"), a tuto konstantu pak použij ve fci date:

date(FORMAT_DATA, $timestamp);

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Mandriva Linux 2007.1, KDE 3.5, Opera 9.22, vim 7.0...
UrbanShaman
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
27. 11. 2006   #8
-
0
-

To xHire: toto je užitečnější ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
ja
~ Anonymní uživatel
59 příspěvků
14. 1. 2007   #9
-
0
-

jadasdasda

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
oda
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
29. 6. 2007   #10
-
0
-

ssssss

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
x-fly
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
3. 7. 2007   #11
-
0
-

To LamiCZ:
A šel by ten tvůj skript nějak propojit s databázi aby se mi zobrazovalo například datum ve formátu 2. července 2007

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
aaa
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
24. 7. 2007   #12
-
0
-

aaaaaaa

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Smokie0
Expert
25. 7. 2007   #13
-
0
-

Aj ja sem chcem vkladat skripty :P

Napisal som si skript pre vyber piatich nahodnych obrazkov z databazy galerie bez toho aby sa opakovali. Rozmyslal som nad roznymi sposobmi a toto sa mi zda asi najjednoduchsie

$query = "SELECT * FROM fotogaleria WHERE 1";

$result = mysql_query($query, $link);
$pocet_riadkov = mysql_num_rows($result);

for($i=0;$i<5;$i++)
{
if($i==0) $minimum = 1;
else $minimum = $zaznam[$i-1]+1;
$maximum = $pocet_riadkov - (5 - $i); //(5 - $i) je kvoli tomu aby sa hned nedosiahla maximalna hranica, pretoze potom sa nemusi zobrazit 5 obrazkov, ale menej

$nahodneID = rand($minimum, $maximum);
round($nahodneID);
$zaznam[$i] = $nahodneID;
}

for($i=0;$i<5;$i++)
{
$query = "SELECT * FROM fotogaleria WHERE ID = \"$zaznam[$i]\"";
$result = mysql_query($query, $link);
while($row=mysql_fetch_array($result))
{
echo '<tr><td width=166px height=70px align=center valign=top><img src="./fotos/from_action/'.$row["adresa"].'" width=80px height=60px></td></tr>';
}
}

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
25. 7. 2007   #14
-
0
-

nebo prostě



for ($x = 0;$x<5;$x++)
{
$pole[4];
$nahoda = rand (0,454545454);
if (in_array($nahoda, $pole))
{
for (;;)
{
$nahoda2 = rand (0,454545454);
if (in_array($nahoda, $pole)) continue;
$nahoda = $nahoda2;
break;
}
}
$pole[$x] = $nahoda;
}

for($e = 0;$e<5;$e++)
{
//a tady vypsání obrázku
}

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
insider0
Věrný člen
25. 7. 2007   #15
-
0
-

a nebo proste :D

pro mysql:



$pocet = 5;

$vyber = mysql_query("select * from mojeFotogalerie order by RAND() limit ".$pocet);
while($rada = mysql_fetch_object($vyber))
...


nevim, jeslti to jde i v pg, nebo dalsi db, ale vzhledm k pouzivanosti mysql se to muze hodit :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I don't want to see you go,[br] The sky is over[br] Even though we can't afford[br] The sky is over,[br] The sky is over us.[br][br] CIVILIZATION IS OVER
Smokie0
Expert
25. 7. 2007   #16
-
0
-

insider píše:#
# a nebo proste :D#
##
#pro mysql:#
#

#
#$pocet = 5;#
##
#$vyber = mysql_query("select * from mojeFotogalerie order by RAND() limit ".$pocet);#
#while($rada = mysql_fetch_object($vyber))#
#...#
#
#
##
#nevim, jeslti to jde i v pg, nebo dalsi db, ale vzhledm k pouzivanosti mysql se to muze hodit :)#
#

Sakra, niekedy skutocne jednoduche riesenia lezia cloveku priamo pred nosom :D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
25. 7. 2007   #17
-
0
-

To insider:nj, ale s tímhle musíš do db ;) bez databáze to nerozchodíš ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
insider0
Věrný člen
25. 7. 2007   #18
-
0
-

ja reagoval na Smokieho, ten psal pri vyberu z databaze, tys dopsal "nebo proste", tak sem navazal :), popravde, tvoje reseni sem si ani neprocital, vim jen, ze uz potrebujes mit ty data v promenne abys s nema mohl pracovat.

Aa, tak az ted sem si to procet a generujes jen nahodne cisla, tak to je neco jineho :)
k tvemu kodu by se spis hodilo pouzit while:



$pocet = 5;
$pole = array();
for ($x = 0;$x<$pocet;$x++)
{
$nahoda = rand (0,454545454);
while(in_array($nahoda, $pole)) $nahoda = rand (0,454545454);
$pole[] = $nahoda;
}

foreach($pole as $cisla){...}


v pripade, ze uz mame promennou s hodnotama = pole s hodnotama


$pocet = 5; // kolik nahodnych prvnku
$pocetPrvku = sizeof($poleSHodnotama);
if($pocetPrvku < $pocet) $pocet = $pocetPrvku; // kdyby tam bylo min prvku, tak je to nekonecny cyklus :)
$pole = array();
for ($x = 0;$x<$pocet;$x++)
{
$nahoda = rand (0,($pocetPrvku-1)); // $pocetPrvku-1, indexuje se od nuly ...
while(in_array($nahoda, $pole)) $nahoda = rand (0,($pocetPrvku-1));
$pole[] = $nahoda;
}

foreach($pole as $cisla){...}


aaa v pripade, ze mame neciselne indexy, tak to chce trochu rozepsat


$indexy = array();
foreach($poleHodnot as $ind => $h)
$poleSHodnotama[] = $ind; // pro pouziti predchoziho kodu

// predchozi kod

//vypis
foreach($pole as $hod){
echo $poleHodnot[$hod];
}



uff, nekontroloval sem to po sobe, je mozne, ze tam sou preklepy a ruzne jine chybky, ale snad to nebude tak vadit :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I don't want to see you go,[br] The sky is over[br] Even though we can't afford[br] The sky is over,[br] The sky is over us.[br][br] CIVILIZATION IS OVER
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý