Nahranie obrázka – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Nahranie obrázka – PHP – Fórum – Programujte.comNahranie obrázka – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
18. 10. 2010   #1
-
0
-

Dobrý večer, mám otázku čo mám v tomto kóde zle, že nefunguje?

<?php

if(isset($_POST['ok'])) {
if($_FILES['obrazok']['type'] == "image/pjpeg") {
if($own['avatar'] != "images/avatars/empty.jpg") {
unlink($own['avatar']);
}
$uploadedfile = $_FILES['obrazok']['tmp_name'];

$src = imagecreatefromjpeg($uploadedfile);

list($width,$height)=getimagesize($uploadedfile);

$newwidth = ($width < 100) ? ($width) : (100);
$newheight = ($height < 100) ? ($height) : (100);
$tmp=imagecreatetruecolor($newwidth,$newheight);

imagecopyresampled($tmp,$src,0,0,0,0,$newwidth,$newheight,$width,$height);

$filename = 'images/avatars/' . $own['id'] . md5($_FILES['obrazok']['tmp_name']) . '.jpg';
imagejpeg($tmp,$filename,100);

imagedestroy($src);
imagedestroy($tmp);

mysql_query("UPDATE users SET avatar = 'images/avatars/" . $own['id'] . md5($_FILES['obrazok']['tmp_name']) . ".jpg' WHERE id = '" . $own['id'] . "'");

echo'Obrázok, bol uložený!';
} else {

echo'Avatar nespĺňa požiadavky.';
}
}
echo'
<form method="post" enctype="multipart/form-data">
Upload:
<input type="file" name="obrazok" class="input">
<input type="submit" value="Nahrať!" name="ok" class="submit">
</form>';
?>

Pri nahraní mi stále vypíše chybu, že Avatar nespĺňa požiadavky pritom je vo formáte ".jpg" v rovnakej veľkosti, s pár bajtami.

Ďakujem za skorú pomoc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.143.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
18. 10. 2010   #2
-
0
-

ses si jist tim: "image/pjpeg" ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.142.234.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
18. 10. 2010   #3
-
0
-

mal by tam byť tvar ".jpg", alebo ".jpeg",poprípade kde ešte robím chybu?

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.143.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
18. 10. 2010   #4
-
0
-

ne ale content type image/pjpeg sem jeste v zivote nevidel...
kdyz uz tak image/jpeg

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.142.234.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
18. 10. 2010   #5
-
0
-

No, spravil som preklep .... ďakujem za pomoc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.143.–
CZechBoY+4
Věrný člen
20. 10. 2010   #6
-
0
-

doporučuju radši nějakou třídu na ten resize ;-)
používám a funguje skvěle, nemusim psát nějaký ify na PNG/JPG/atd. prostě dám new Thumb(cesta) a pak už jen nastavim šířku, výšku a uložim, mnohem lepší ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.165.–
marioff0
Expert
20. 10. 2010   #7
-
0
-

odporucam zistovat typ obrazku aj pomocou:


<?php 

if(isset($_POST['ok'])) {
list($width,$height,$type)=getimagesize($uploadedfile);
if (($_FILES['obrazok']['type'] == "image/jpeg")and($type=2)) {


resp. moze prist aj image/pjpeg (progresivny jpeg)- tuto variantu posielal internet explorer tusim 7-

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

Pozícia obrázka — založil Majak

Zmenšenie obrázka — založil Michal115

TlaČ jpg obrazka ... — založil qwertz

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý