*.dat subory – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

*.dat subory – Delphi – Fórum – Programujte.com*.dat subory – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

delphak0
Stálý člen
17. 11. 2010   #1
-
0
-

Ahoj. potrebujem pomoct s dat subormi vedel som s nimi pracovat ale kedže som ich dlho nepoužíval tak som na to zabudol a teraz neviem kde začať. P.S. chcem dat subory a nechcem ini subory a ani registre windows. Vopred dakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.240.–
Programátor dělá co umí, počítač si dělá co chce
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
17. 11. 2010   #2
-
0
-

Jen u málo souborů je koncovka rozhodující. Spíš by bylo zajímavé vědět, co do něj chceš ukládat ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.189.142.–
delphak0
Stálý člen
18. 11. 2010   #3
-
0
-

ja som to skusal na sposob ini ale zmenil som koncovku a nechcelo to isť a taktiež mi nechcelo zobrať WriteSection a ReadSection nevieš prečo ??

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.16.61.–
Programátor dělá co umí, počítač si dělá co chce
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
18. 11. 2010   #4
-
0
-

Proč? Asi si tam měl chybu :)
Pokud chceš něco jako ini, tak použij ini. A pokud chceš lepší radu, tak budeš muset pustit trochu víc informací ... třeba, co je cílem cvičení apod.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.189.142.–
delphak0
Stálý člen
19. 11. 2010   #5
-
0
-

tak povec ako by si zapisal Items z ListBox do ini alebo farbu Form1 do ini???

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.240.–
Programátor dělá co umí, počítač si dělá co chce
Sniper
~ Anonymní uživatel
215 příspěvků
19. 11. 2010   #6
-
0
-

var

ini: TIniFile;
i: Integer;
...
ini.WriteInteger('Form1', 'Form1.Color', Form1.Color);
For i := 0 to (ListBox1.Items.Count - 1) do
ini.WriteString('ListBox1', Format('Item[%s]', [IntToStr(i)]), ListBox1.Items.Strings[i]);

Moooc složité, že. Práce s ini soubory je v delphi tak jednoduchá že snad ani jednodušší být nemůže. Na takhle jednoduché věci použij google, návodů je takové množství až z toho jde hlava kolem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.179.201.–
delphak0
Stálý člen
2. 12. 2010   #8
-
0
-

prosím napíšte mi nejaký príklad . Ako by ste zapísali Memo.Lines, ListBox.Items, Form.Color, Label.Font a napíšte čo mam dať pod var co do uses a tak. proste celý kod nejakej ukazkovej aplikácii co obsahuje toto Memo co je tam hore. Díkes.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.204.–
Programátor dělá co umí, počítač si dělá co chce
delphak0
Stálý člen
2. 12. 2010   #9
-
0
-

.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.204.–
Programátor dělá co umí, počítač si dělá co chce
delphak0
Stálý člen
6. 12. 2010   #10
-
0
-

pls

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.204.–
Programátor dělá co umí, počítač si dělá co chce
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
7. 12. 2010   #11
-
0
-

V tvém případě bych použil XML ... a čekání na hotové řešení se protáhne :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
delphak0
Stálý člen
7. 12. 2010   #12
-
0
-

ja sa chcem proste naučiť ini subory ovladat tak vas žiadam aby ste mi tu napísali nejaký príklad na ini a použili tam také typické veci. + zápis farby, items (listbox) a tak.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.204.–
Programátor dělá co umí, počítač si dělá co chce
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
7. 12. 2010   #13
-
0
-

A do googlu už jsi zkoušel zadat: "delphi ini file sample" nebo něco podobného?

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.203.96.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
7. 12. 2010   #14
-
0
-

To delphak : Přesně jak píše liborb, na takové věci je google ne fórum. Tady se ptej až na konkrétní problémy.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.29.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
delphak0
Stálý člen
7. 12. 2010   #15
-
0
-

no šak sa pýtam: napíšte mi príklad kde použijete zápis items z listbox farbu z nejakej komponenty a typ písma a tak. a v google som hľadal akurát tak dosť.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.204.–
Programátor dělá co umí, počítač si dělá co chce
Sniper
~ Anonymní uživatel
215 příspěvků
7. 12. 2010   #16
-
0
-

Ty si asi děláš srandu, ne? Jak do ini zapsat barvu a itemy z listboxu máš v mém předchozím příspěvku. Pokud jde o font, tak ten má nějakou strukturu, takže ten nezapíšeš přímo, ale řešit se to dá (hned první odkaz z googlu: http://www.swissdelphicenter.ch/torry/showcode.php?id=2149).
A ohledně používání ini souborů celkově - jestli jsi hledal na googlu tak jsi musel najít návody a příklady, jsou jich mraky. Dokonce i v nápovědě delphi je celkem obstojný příklad. Já osobně jsem se práci s ini soubory naučil během pěti minut sám z jediného příkladu, a to nejsem zrovna bystrý člověk, tak se taky snaž.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.179.201.–
Melamber7770
Newbie
5. 7. 2011   #17
-
0
-

tak jako

listbox1.items.savetofile('soubor01.dat');

tak i jde

if(fileexists('soubor01.dat')then
listbox1.items.loadfromfile('soubor01.dat');

ale jak se se souborem pracuje nevim už jsem to zapoměl

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.19.108.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

Súbory — založil Samuel Lehotský

Python - súbory — založil Pal_lac

Hlavickove subory — založil Tom@sQo

Typove subory — založil lukas

Typove subory v LAZARUS — založil matesko

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý