Java - Rotace prvků – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Java - Rotace prvků – Java – Fórum – Programujte.comJava - Rotace prvků – Java – Fórum – Programujte.com

 

Mat
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
17. 11. 2010   #1
-
0
-

Zdravím takhle navečer,

zrovna programuju domácí cvičení na Javu a stále mi to hází nějakou chybku,
můžete se mi na to mrknout? Jedná se o rotaci v poli směrem doprava. V tomto
případě je posun roven jedné.

public class rotace {
static int[] prvni(int posun, int pole[]){
for(int n=pole.length;n>pole.length-posun;n--){
System.out.print(" "+pole[n]+" ");
for(int i=pole.length-(posun+1);i>=0;i--){
pole=pole[i+1];
System.out.print(" "+pole+" ");}}

return pole;
}

public static void main(String[] args) {
int posun=1;
int pole[] = new int [5];
pole[0]=1;
pole[1]=2;
pole[2]=3;
pole[3]=4;
pole[4]=5;
prvni(posun, pole);
}
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.31.–
zdenda
~ Anonymní uživatel
257 příspěvků
17. 11. 2010   #2
-
0
-

Odsazuj vnořené bloky a závorky piš tak, ať se v nich vyznáš. Pak hned uvidíš, že ten druhý for máš uvnitř prvního, což určitě není to co chceš.
K prvkům pole se přistupuje přes [], jak můžeš na jeden řádek napsat pole=pole[i+1] a nevšimnou si něčeho divného.

for (int i = pole.length-posun-1; i >= 0; i--)

pole[i+posun] = pole[i];

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý