Vysledkova tabule – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Vysledkova tabule – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.comVysledkova tabule – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
eazy
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
23. 11. 2010   #1
-
0
-

Zdravim.
Potreboval bych poradit. potrebuji naprogramovat vysledkovou tabuli na fotbal. spociva v tom, ze ma byt ovladano deset 7mi segmentovek. 4cas(minuty.sek) 4skrore(2domaci2hoste) a 2 pro polocasy. cas musi na povel citat do 45min a tam se automaticky zastavit, na dalsi povel ma zacit citat od 45 min do 90 a opet zastavit. cele se to musi dat na povely vyresetovat a nastavit znovu po minutach.taktez musi byt mozno nastavovat skore.(nastavovani musi byt mozno nahoru dolu u vsech casti tabule, jak u skore tak polocas a tak cas. a mozno nulovat kazdou cast zvlast.)Potreboval bych vedet jaky typ mikroprocesoru konkretne bych k tomuto mohl pouzit??jestli mozu poprosit konkretne typ napr nejakeho atmelu. a poprosit vas jestli uz nekdo s timto nema zkusenosti.
Predem dekuji za odpoved.

Nahlásit jako SPAM
IP: 160.216.156.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
23. 11. 2010   #2
-
0
-

toto zvladne temer libovolnej mikrokontroler.. klidne dva porty po 8b na ovladani segmentu a jeden na ovladani spinani 1 z 5 (pro segmenty) a dejme tomu 3 tlacitka
nejaka mega16 bohate musi stacit.. pak rozumnej krystal.. treba 1MHz nebo podobne
pripadne mega88

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.142.234.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
eazy
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
25. 11. 2010   #3
-
0
-

To KIIV : dekuji. ovsem nechci resit problem moltiplexovanim chci aby kazdy segment svitil konstantne naplno. ma uvaha je takova ze budu potom potrebovat tolik portu kolik bude 7segmetovek. je spravna? chtel jsem se take zeptat jestli nevite jestli se procesor atmega128 dela i do patice nebo jen v smd. slysel sem take ze patice jsou i pro smd. potom by to nemel byt problem.? dekuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 160.216.156.–
KIIV+42
God of flame
25. 11. 2010   #4
-
0
-

tady narazis na omezeni proudu do napajecich pinu.. nicmene jde udelat pomoci 8 nebo 16b zdroju konstantniho proudu - vetsinou ovladanych pres I2C nebo SPI...
zvladaj podle nastaveni sink od nekolika miliamper po desitky (nekdy i stovky) (tj nejsou potreba rezistory)

a na to by ti pak stacil klidne nejakej miniaturni cip

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
xhans690
Návštěvník
26. 11. 2010   #5
-
0
-

@eazy

muzes pouzit dekodery BCD na 7 segment, pak neresis MUXovani displeju, pouze pri zapisu
a to se ti jeste vejdou 2 segmenty na port

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.248.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
30. 11. 2010   #6
-
0
-

To xhans69 : Sedmisegmetovky chci sestavit z led pasku, takze budu potrebovat vetsi proud chci to resit timto 8bitovym budicem http://www.gme.cz/cz/tpic6c595d-p955-044.html jen mi neni jasne jak z procesoru nakrmim registr seriove? a jak to budu synchronizovat s hodinama tohoto obvodu? Otazka: 1bit z jednoho portu? na jeden registr tudiz 8 bitu=8x7segmetovka?
Predem dekuji za odpoved

Nahlásit jako SPAM
IP: 160.216.156.–
xhans690
Návštěvník
2. 12. 2010   #7
-
0
-

K vyssi proudove zatezi >>existuji tranzistory, a nebo hodne oblibene ULN2xxx (treba 2003, 2004, 2803)

K TPICxxxx >> po zbeznem nahledu do datasheetu nevidim zadny problem.
Privedu bit na vstupni pin, nahodim a shodim hodiny
opakuju 8x
potom nahodim a shodim hodiny na RCK pro zapsani do registru a tedy objeveni na vystupech

Tedy zalezi na ovladacim SW. Budto bude potreba 11 bitu = 10 pro data na 10 segmentu a 1 hodinovy,
nebo 20 = 10 pro data a 10 pro hodiny pro kazdou segmentovku zvlast

Segmenty bych ja osobne z pasku nestavel, radeji bych dal diody. Pasky se casem odlepuji a je treba je opravovat. Se zapajenou diodou lze hnout jenom hrubou silou. Navic vyjdou levneji a sviti vic.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.248.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

Podobná vlákna

Popisovací tabule — založil Alman

Výsledková listina — založil JohnyE

Asp.net - "vysledkova tabulka" — založil Anonymní uživatel

Propojení tabulek + výpočty — založil MeFi100

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý