Reference ve 2d poli – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Reference ve 2d poli – C / C++ – Fórum – Programujte.comReference ve 2d poli – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Midnight
~ Anonymní uživatel
78 příspěvků
25. 11. 2010   #1
-
0
-

Zdravím,

potřebuji poradit s malým problémem. Mám tabulku (2d pole charů) a jeden řetězec (pole charů). Potřebuji udělat, aby od 2dpole[0][1] začínal můj řetězec bez toho, abych ho musel celý kopírovat. Napadlo mě předání adresy začátku řetězce, jen mi nějak nejde tuto metodu převést do praxe.

Děkuji za pomoc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.224.–
Reklama
Reklama
Midnight
~ Anonymní uživatel
78 příspěvků
25. 11. 2010   #2
-
0
-

Ještě dodám, že nejlepší, co jsem asi vymyslel je toto:

table[0][1] = *s1;

jen si nejsem jist správností.

table je dynamicky alokované 2D pole, s1 je mojí funkci ve funkci main údajně předáván tímto způsobem:
res = LCS ( "ATAT", "TATA" );

kde její prototyp je:
char ** LCS ( char * s1, char * s2 );

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.224.–
Midnight
~ Anonymní uživatel
78 příspěvků
25. 11. 2010   #3
-
0
-

Omluvte, že si spamuji vlastní topic, ale napadlo mě ještě něco.

ptr = &table[0][1];

ptr = s1;


Jen si pořád nejsem jist správností :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.224.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
25. 11. 2010   #4
-
0
-

Řetězce by se měly správně kopírovat. Ty si ukládáš jenom pointery a zaděláváš si na problém. Jen tak na okraj, co tě vedlo k přesvědčení nekopírovat?

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.189.142.–
Midnight
~ Anonymní uživatel
78 příspěvků
27. 11. 2010   #5
-
0
-

Nechtel jsem kopirovat jen z duvodu, aby byl program rychlejsi. Koukam ale, ze mi asi nic jinyho nezbyde.

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.224.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 66 hostů

Podobná vlákna

Reference — založil Míša

Reference vs. ukazatele — založil Gravatar

Nulova reference? — založil Mutagen

SQL - reference — založil Ondra

Reference na int; — založil drobax

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý