Nefunkční skript + jak na POST – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Nefunkční skript + jak na POST – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comNefunkční skript + jak na POST – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Michal Š.
~ Anonymní uživatel
24 příspěvků
14. 1. 2011   #1
-
0
-

Ahoj, chtěl jsem si napsat jednoduchý skript, který vám vyhodí confirm zadaných hodnot do textboxu a následně je POSTne.. to jak vypsat confirm jsem nějak tak sesmolil, ale evidentně s chybami, protože to nefunguje... Potřeboval bych prosím pomoct do JS jsem se pustil dnes poprvé... Díky moc M.


<script type="text/javascript">

function potvrzeni(){
var adrind = document.getElementById('adrind'); // hodnota z textboxu adrind
var nazev = document.getElementById('nazevwebu'); // hodnota z textboxu nazevwebu
if(adrind.value != "")
var r=confirm("Adresa kde je index se nastavá na: " +adrind.value +" . \n Název webu se nastaví na " +nazev.value)
if (r==true){
alert("Provede se!")
// zde bych potřeboval POSTnout adrind.value a nazev.value a ideálně je přijmout PHPkem
}
else
{
alert("Nesouhlasili jste!");
}
else
alert("Pole nemůžou být prázdná!")
}
</script>
<input type='text' name="adrind"/>
<input type='text' name="nazevwebu"/>
<input type='button' onclick='potvrzeni()' value='Kontrola' />

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.174.–
Reklama
Reklama
m->29+6
Super člen
14. 1. 2011   #2
-
0
-

Ide len o to, že metóda document.getElementById berie id. Takže musíš tým prvkom input dať id okrem name:

<input type='text' id="adrind" name="adrind"/> 

<input type='text' id="nazevwebu" name="nazevwebu"/>
Čo sa týka postu cez JS tak sa pozri na nejaký AJAX tutoriál. Nie je to nič ťažké. Ak by si mal problém tak napíš ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.51.–
Michal Š.
~ Anonymní uživatel
24 příspěvků
14. 1. 2011   #3
-
0
-

Ok díky moc, opravil jsem ty inputy, jak píšeš... ale stále to po kliknutí ten alert nevyhodí... :( ještě jsem tam našel, že mi chyběl středník a složená závorka.. tak jsem to opravil, ale stále nic.. :( Aby si věděl, co jsem tam pachtil, tak přikládám ještě jednou kód..:

<script type="text/javascript">

function potvrzeni(){
var adrind = document.getElementById('adrind'); // hodnota z textboxu adrind
var nazev = document.getElementById('nazevwebu'); // hodnota z textboxu nazevwebu
if(adrind.value != "")
{var r=confirm("Adresa kde je index se nastavá na: " +adrind.value +" \n Název webu se nastaví na " +nazev.value)
if (r==true){
alert("Provede se!");
// zde bych potřeboval POSTnout adrind.value a nazev.value a ideálně je přijmout PHPkem
}
else
{
alert("Nesouhlasili jste!");
} }
else
{alert("Pole nemůžou být prázdná!") }
}
</script>
<html>
<input type='text'id="adrind" name="adrind"/>
<input type='text' id="adrind" name="nazevwebu"/>
<input type='button' onclick='potvrzeni()' value='Kontrola' />
</html>


A po tom POSTu zagooglím :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.174.–
m->29+6
Super člen
15. 1. 2011   #4
-
0
-

To bude tým, že si to id pri druhom elemente input zle napísal. A nauč sa nejaký coding style, pretože to ako formátuješ kód je strašné. Som myslel, že ti to rozhodilo keď si to kopíroval, ale ak nie tak si fakt daj do googlu coding style a inšpiruj sa!!

<script type="text/javascript"> 

function potvrzeni(){
var adrind = document.getElementById('adrind');
var nazev = document.getElementById('nazevwebu');

if(adrind.value != "") {
var r = confirm(
"Adresa kde je index se nastavá na: " + adrind.value +
"\nNázev webu se nastaví na " + nazev.value
);

if(r === true){
alert("Provede se!");
// zde bych potřeboval POSTnout adrind.value a nazev.value a ideálně je přijmout PHPkem
}
else {
alert("Nesouhlasili jste!");
}
}
else {
alert("Pole nemůžou být prázdná!");
}
}
</script>
<html>
<input type='text'id="adrind" name="adrind"/>
<input type='text' id="nazevwebu" name="nazevwebu"/>
<input type='button' onclick='potvrzeni()' value='Kontrola' />
</html>

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.51.–
Michal Š.
~ Anonymní uživatel
24 příspěvků
15. 1. 2011   #5
-
0
-

A jo, to bylo tou únavou :-D Já vím no, ten "bordel v kódu" mi vyčítá hodně lidí :-( Budu se snažit to psát nějak přehledněji.. :) Jinak díky moc za spolupráci, vše funguje přesně tak jak jsem původně zamýšlel ! Díky moc :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.174.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 19 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý