Automatické sčítání několika několika buněk (řádků i sloupců) – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Automatické sčítání několika několika buněk (řádků i sloupců) – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comAutomatické sčítání několika několika buněk (řádků i sloupců) – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
jurasek07
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
1. 2. 2011   #1
-
0
-

Prosím o radu, chtěl bych vytvořit tabulku s více řádky a aby se řádky vodorovné sčítaly a dole byla funkce, která i automaticky sečte jednotlivé sloupce. Níže uvádím skripty, které jsem našel a které mi sčítají jednotlivé řádky (samozřejmě těch řádků bude více). Nemohu však přijít na to, jak to udělat tak, aby se mi sečetli jednotlivé výsledky.

<script type="text/javascript">
<!--
function Pocitadlo01()
{
var a = document.formular.jmeno01.value;
var b = document.formular.pocet01.value;
document.formular.vysledek01.value = a * b;
}

function Pocitadlo02()
{
var a = document.formular.jmeno02.value;
var b = document.formular.pocet02.value;
document.formular.vysledek02.value = a * b;
}

//-->
</script>

<form action="#" name="formular" onsubmit="return false;" >
<fieldset >

<table border="0">
<tr>
<td><b>Datum</b></td>
<td><b>Počet</b></td>
<td><b>Ks</b></td>
<td><b>Celkem</b></td>
</tr>

<tr>
<td>Pondělí</td>
<td><input type="text" name="jmeno01" id="jmeno01" onchange="Pocitadlo01();"></td>
<td><input type="text" name="pocet01" id="pocet01" onchange="Pocitadlo01();" ></td>
<td><input type="text" name="vysledek01" id="vysledek01"></td>
</tr>

<tr>
<td>Úterý</td>
<td><input type="text" name="jmeno02" id="jmeno02" onchange="Pocitadlo02();"></td>
<td><input type="text" name="pocet02" id="pocet02" onchange="Pocitadlo02();"></td>
<td><input type="text" name="vysledek02" id="vysledek02"></td>
</tr>

<tr>
<td colspan=3><b>Celkem</b></td>
<td><b><input type="text" name="celkem" id="celkem"></b></td>
</tr>

</table>

</fieldset>
</form>

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.175.126.–
Reklama
Reklama
m->29+6
Super člen
2. 2. 2011   #2
-
0
-

Skúsil by som sa pozrieť na princíp polí a cyklov ;-) S takýmto prístupom budeš mať 1000 funkciií na 1000 riadkov čo robia to isté :-D Výsledky v riadkoch spočítaš nejak takto:

function spocitajStlpca() {

var counter = 1,
sum = 0;
for(var elm = document.getElementById('vysledek1'); // tie nuly si zmaž, nech je to ľahšie
elm !== null;
elm = document.getElementById('vysledek' + counter)
) {
if(parseInt(elm.value, 10) === NaN) {
alert('Zadajte číslo alebo čo..');
}
else {
sum += parseInt(elm.value, 10);
}
++counter;
}

document.getElementById('celkem').value = sum;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.51.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 18 hostů

Podobná vlákna

Bitmapa do nekolika MovieClip — založil Martin

Prodej několika knih o c/c++ — založil zacatecnik

Průnik několika čísel — založil Honza

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý