Chyby ve Visual c++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Chyby ve Visual c++ – C / C++ – Fórum – Programujte.comChyby ve Visual c++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
VSc
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
23. 2. 2011   #1
-
0
-

Ahoj,až napíšu jakýkoliv příkaz ve visual c++ mi vždycky napíše chyby v názvech

ShellExecute(NULL,"open","http://www.dfires.blog.cz/",NULL,NULL,SW_SHOWNORMAL);
zde mi to vypíše chybu v url
MessageBox (0, "text", "zprava", MB_OK);
zde mě to vypíše chybu ve slově text a ve slově zprava
apodobně,visual c++ 2010 express mi vůbec nechce brát nazvy ale třeba dev-c++ to zkomplikuje,nevíte jak to opravit?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.19.38.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
23. 2. 2011   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 94.142.234.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
m->29+6
Super člen
23. 2. 2011   #3
-
0
-

Vyzerá to na WinAPI, tak by som to tipol na makro TEXT:

MessageBox (0, TEXT("text"), TEXT("zprava"), MB_OK);
To KIIV : Dúfam, že som ti zase nepokazil RTFM akciu :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.51.–
KIIV+42
God of flame
23. 2. 2011   #4
-
0
-

To m->29 : ne tentokrate sem odpovidal k veci :) (je to trosku hure dohledatelna blbina)

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.142.234.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
VSc
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
24. 2. 2011   #5
-
0
-

Dík už sem to pochopil :)
ShellExecute(NULL,TEXT("open"),TEXT("http://www.google.cz/"),NULL,NULL,SW_SHOWNORMAL);
ale jediny co sem nepochopil proč to musím psát do visual c++ takto a do dev-c++ to stačí jinak?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.19.38.–
m->29+6
Super člen
24. 2. 2011   #6
-
0
-

Musíš (lepšie povedané mal by si) to písať všade s tým makrom. Ale DEV-C++ je asi hlúpe a nevadí mu to, ak používaš ASCII kódovanie znakov. Pri wchar typoch by to už vadilo asi aj tam.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.51.–
VSc
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
24. 2. 2011   #7
-
0
-

dík,předělám si nějaký příkazy do maker,aby mi to šlo ve visual c++,myslím že dev-c++ už používat nebudu ale musím ještě zjistit jak nějak do visual c++ narvat allegro a SDL

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.19.38.–
nervak0
Věrný člen
24. 2. 2011   #8
-
0
-

DEV-C++ je asi hlúpe a nevadí mu to

Tak aby bylo jasno, Windows mají spoustu funkcí, které nějak pracují s textem, ve dvou verzích - pro Ansi a Unicode (Wide) řetězce.
int FunkceA(char *);

int FunkceW(wchar *);
A v hlavičkových souborech jsou pak makra, která umožňují psát Ansi a Wide programy stejně.
#ifdef UNICODE

#define Funkce FunkceW
#define TEXT(q) L##q
#else
#define Funkce FunkceA
#define TEXT(q) q
#endif
Ano, "Funkce" vůbec neexistuje a toto
Funkce(TEXT("aaa"));
je ve výsledka jedna z těchto možností
FunkceA("aaa");

FunkceW(L"aaa");
Dev-C++ a MSVS se zřejmě liší v tom, jestli UNICODE defaultně definují nebo ne, ale hloupé není ani jedno z nich. U řetězců psaných natvrdo může dojít k tomu, že nebudou odpovídat volané funkci a ten kód je prostě špatně, pokud si autor nezajistí možnost ho tak psát. Za čas se tomu šaškování budeme smát, ale teď jsou věci tak, jak jsou.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
VSc
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
24. 2. 2011   #9
-
0
-

Neví někdo kde je ve visual c++ 2010 někde linker? nemůžu ho najít ,něco by stačil příkaz kterej by nalinkoval libwinmm.lib myslím že to bylo nějak #pragma <libwinmm.lib>

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.19.38.–
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
24. 2. 2011   #10
-
0
-

ve vlastnostech projektu

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
nervak0
Věrný člen
24. 2. 2011   #11
-
0
-

#pragma comment(lib, "libka.lib")

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
VSc
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
24. 2. 2011   #12
-
0
-

Dík

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.19.38.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 82 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý