C++ zapis do suboru – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

C++ zapis do suboru – C / C++ – Fórum – Programujte.comC++ zapis do suboru – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

_SpiRiT_0
Duch
27. 2. 2011   #1
-
0
-

caute. potreboval by som funckiu ktora prida text do suboru bez toho, aby zmazala predosly obsah suboru
skusil som vac funkcii napr. cez

fstream datafile;

datafile.open("C:\launch.ini",fstream::ate);
datafile.open("C:\launch.ini",ios::ate);
datafile.open("C:\launch.ini",ios_base::ate);
ani jeden nefungoval (kompilovat to slo), teraz pouzivam
int new_write (char * txt)

{
return 1;
FILE * pFile;
pFile = fopen ("C:\launch.ini","a");
if (pFile!=NULL)
{
fputs (txt,pFile);
fclose (pFile);
return 0;
}
}
no na riadku s
if ( (new_write(* nsubor)==0) && (new_write(* ncas)==0) ) cout << "Saved";
vypisuje
invalid conversion from `char' to `char*'
initializing argument 1 of `int new_write(char*)'

premenne robim cez char *nsubor = new char[255];
vypisuje to 'nsubor' undeclared (first use this function) ako to mam deklarovat ked sa to deklaruje same vyssie v main()?

este to vypisuje [Warning] unknown escape sequence '\l' na riadkoch s nazvom soboru (C:\launcher) ale hadam to nevadi.

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.41.11.–
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
27. 2. 2011   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
nervak0
Věrný člen
27. 2. 2011   #3
-
0
-

Flagy máš špatně a lomítko musíš napsat zdvojeně.

fstream datafile;

datafile.open("c:\\launch.ini", fstream::out | fstream::app);
Když chceš jen zapisovat, tak použij ofstream
ofstream datafile;

datafile.open("c:\\launch.ini", ofstream::app);
Máš char*, funkce chce char*, tak proč tam cpeš tu hvězdičku?
if ( (new_write(nsubor)==0) && (new_write(ncas)==0) )
To asi moc nezapíše :)
int new_write (char * txt) 

{
return 1;

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
_SpiRiT_0
Duch
27. 2. 2011   #4
-
0
-

"C:\launch.ini"
jj diky (inak funguje to aj s jednym \ )
return 1; // Asi ne :)
preco nie? narprv to vrati 1 a ked to napise do suboru, zmeni to na 0

// inac diky len som nevedel preco je ta hviezdicka za char

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.41.11.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
27. 2. 2011   #5
-
0
-

To _SpiRiT_ : a co ti treba udela "c:\neco\bile" ? nebude ti \n a \b brat jako odradkovani a bell? :D


a proc ne return 1; ?
protoze nejsme v pascalu.. return vrati tu hodnotu a UKONCI funkci ... nic za nim se nevykona

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.142.234.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
_SpiRiT_0
Duch
27. 2. 2011   #6
-
0
-

invalid conversion from `char*' to `char' 
aky je rozdiel medzi char* a char?

// aha to som nevedel nejako sa o tom returne na ziadnej stranke nikto nezmienuje

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.41.11.–
nervak0
Věrný člen
27. 2. 2011   #7
-
0
-

inak funguje to aj s jednym \

Přesto je to špatně. Zkus \novy nebo \test.

narprv to vrati 1 a ked to napise do suboru

Ne, return ukončí funkci.

Edit: Hergot, vždycky než něco sesmolím, tak už tu odpověď je :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
nervak0
Věrný člen
27. 2. 2011   #8
-
0
-

char je znak, char* je ukazatel na znak.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
_SpiRiT_0
Duch
27. 2. 2011   #9
-
0
-

zmenil som funkciu z

int write (char txt)
na
int write (char txt[])


diky za rady

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.41.11.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 33 hostů

Podobná vlákna

Zapis do suboru — založil kisto

Zapis do suboru — založil Johnnny

Zapis do externeho suboru — založil Lukaydo

Zápis na začiatok súboru — založil mephi

Zapis do externeho suboru — založil Lukaydo

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý