WxWidgtes - Memory leaeks – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

WxWidgtes - Memory leaeks – C / C++ – Fórum – Programujte.comWxWidgtes - Memory leaeks – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Blujacker
~ Moderátor
0
Grafoman
31. 3. 2011   #1
-
0
-

Začínám se učit s WxWdigets v prostředí C++ a mám trochu problém s neuvolňovanou pamětí. Použiju-li třeba ukázkový příklad hello world ze stránky http://www.wxwidgets.org/docs/tutorials/hello.htm, tak se program sice zkompiluje a funguje, ale valgrind hází tuny memory leaku.

Našel jsem článek http://wiki.wxwidgets.org/Avoiding_Memory_Leaks a pokusil se do programu zapracovat metodu Destroy(), který by měla uvolnit alokovanou paměť, ale nic se nezměnilo.

Zde je můj kód.



/*
* hworld.cpp~
*/

#include "wx/wx.h"
#include <iostream>

using namespace std;

class MyApp: public wxApp
{
virtual bool OnInit();
};

class MyFrame: public wxFrame
{
public:

MyFrame(const wxString& title, const wxPoint& pos, const wxSize& size);

void OnQuit(wxCommandEvent& event);
void OnAbout(wxCommandEvent& event);
void OnClose(wxCloseEvent& event);
DECLARE_EVENT_TABLE()
};

enum
{
ID_Quit = 1,
ID_About,
};

BEGIN_EVENT_TABLE(MyFrame, wxFrame)
EVT_MENU(ID_Quit, MyFrame::OnQuit)
EVT_MENU(ID_About, MyFrame::OnAbout)
EVT_CLOSE(MyFrame::OnClose)
END_EVENT_TABLE()

IMPLEMENT_APP(MyApp)

void MyFrame::OnClose(wxCloseEvent& event)
{
cout << "Nicim okno... ." << endl;
this->Destroy();
}

bool MyApp::OnInit()
{
MyFrame *frame = new MyFrame( _("Hello World"), wxPoint(50, 50),
wxSize(450,340) );
frame->Show(true);
SetTopWindow(frame);
return true;
}

MyFrame::MyFrame(const wxString& title, const wxPoint& pos, const wxSize& size)
: wxFrame( NULL, -1, title, pos, size )
{
wxMenu *menuFile = new wxMenu;

menuFile->Append( ID_About, _("&About...") );
menuFile->AppendSeparator();
menuFile->Append( ID_Quit, _("E&xit") );

wxMenuBar *menuBar = new wxMenuBar;
menuBar->Append( menuFile, _("&File") );

SetMenuBar( menuBar );

CreateStatusBar();
SetStatusText( _("Welcome to wxWidgets!") );
}

void MyFrame::OnQuit(wxCommandEvent& WXUNUSED(event))
{
Close(TRUE);
}

void MyFrame::OnAbout(wxCommandEvent& WXUNUSED(event))
{
wxMessageBox( _("This is a wxWidgets Hello world sample"),
_("About Hello World"),
wxOK | wxICON_INFORMATION, this);
}

Do kodu jsem přidat volání funkce Destroy(), ale stejně, pustím-li program přes valgrind, dostanu následující výpis:


==3233== Memcheck, a memory error detector
==3233== Copyright (C) 2002-2010, and GNU GPL'd, by Julian Seward et al.
==3233== Using Valgrind-3.6.0.SVN-Debian and LibVEX; rerun with -h for copyright info
==3233== Command: ./a.out
==3233==
Nicim okno... .
==3233==
==3233== HEAP SUMMARY:
==3233== in use at exit: 1,119,262 bytes in 7,922 blocks
==3233== total heap usage: 26,643 allocs, 18,721 frees, 3,892,154 bytes allocated
==3233==
==3233== LEAK SUMMARY:
==3233== definitely lost: 2,620 bytes in 6 blocks
==3233== indirectly lost: 6,384 bytes in 201 blocks
==3233== possibly lost: 566,015 bytes in 3,351 blocks
==3233== still reachable: 544,243 bytes in 4,364 blocks
==3233== suppressed: 0 bytes in 0 blocks
==3233== Rerun with --leak-check=full to see details of leaked memory
==3233==
==3233== For counts of detected and suppressed errors, rerun with: -v
==3233== ERROR SUMMARY: 0 errors from 0 contexts (suppressed: 9 from 8)



Jak se tomu vyhnout?

Děkuji, Jakub

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.166.–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
sputnikone+1
Věrný člen
31. 3. 2011   #2
-
0
-

To Blujacker : Zkus ho spustit s --leak-check=full. Ale jelikož ukazuje 0 chyb, tak pokud ti to jede, nedělal bych si s tím těžkou hlavu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.201.–
Blujacker
~ Moderátor
0
Grafoman
31. 3. 2011   #3
-
0
-

Já bych si s tím hlavu nedělal, ale je to moje seminárka, takže si s tím musím dělat hlavu :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.166.–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
sputnikone+1
Věrný člen
31. 3. 2011   #4
-
0
-

To Blujacker : No tak určitě zkompilovat s -ggdb3 parametrem a použít valgrind --leak-check=full (popřípadě přidat -v)
EDIT: Ještě jsem vygooglil tohle http://wiki.wxwidgets.org/Valgrind_Suppression_File_Howto. Vypadá to, že Valgrind má v případě wxWidgets docela dost false positives.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.201.–
Blujacker
~ Moderátor
0
Grafoman
31. 3. 2011   #5
-
0
-

Ale já ani nepotřebuju vědět, kde ty úniky jsou. Mně spíš jde o to, proč tam jsou, protože zavoláním funkce Destroy() by se WxWidgets mělo samo postarat, aby uvolnilo všechnu paměť, kterou si alokovalo.
Editoval Blujacker:
podívám se na ten odkaz, dík

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.166.–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
Blujacker
~ Moderátor
0
Grafoman
31. 3. 2011   #6
-
0
-

To sputnikone : No teda, moc elegantní řešení to není. Vyhodí to sice méně memory leaku, ale o to více errorů.

Jaký jiný memory leak detector by se dal použít pro práce s WxWidgets a C++?

Dík

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.166.–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
sputnikone+1
Věrný člen
31. 3. 2011   #7
-
0
-

To Blujacker : Zajímavé, mě to ERRORy ubralo (z nějakých 1750 na 12). Jinak co se týče Valgrindu, tak ten asi nemá konkurenci...

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.201.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 27 hostů

Podobná vlákna

Memory leak — založil CommanderZ

Memory leak — založil Duin

Error 1: Out of Memory — založil Lukfi

Memory exhausted — založil m->29

[SDL] Memory leaks — založil Lorin

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý