Formát datumu – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Formát datumu – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comFormát datumu – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Mr.m
~ Anonymní uživatel
14 příspěvků
23. 5. 2011   #1
-
0
-

Zdravím...mám v proměnné unixtime, ale za boha nemohu přijít ani vygooglit, jak ho převést na tvar "den.měsíc.rok".... poradí mi někdo prosím?

Díky, M.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.174.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
23. 5. 2011   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 94.142.234.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Mr.m
~ Anonymní uživatel
14 příspěvků
24. 5. 2011   #3
-
0
-

To KIIV : Tohle jsem vygooglil taky. Jenomže po nahrazení lomítek tečkou to přestalo fungovat..

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.213.41.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
24. 5. 2011   #4
-
0
-

Hoď sem kód, jinak chybu asi nenajdeme

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.29.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
KIIV+42
God of flame
24. 5. 2011   #5
-
0
-

To Mr.m : jakem nahrazeni?

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.136.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Mr.M
~ Anonymní uživatel
14 příspěvků
25. 5. 2011   #6
-
0
-

KIIV napsal:
To Mr.m : jakem nahrazeni?

Když jsme googlil tak všude byly formáty dd/mm/yyyy ...

jinak už vyřešeno...

var unix = pomocna_datum.getTime()/1000;

var pomocnaprom = new Date(unix*1000);
pomocnaprom.setDate(pomocnaprom.getDate());
var den = pomocnaprom.getDate();
var mesic = pomocnaprom.getMonth();
var rok = pomocnaprom.getFullYear();
datum.value = den+"."+mesic+"."+rok;

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.213.41.–
Mr.M
~ Anonymní uživatel
14 příspěvků
25. 5. 2011   #7
-
0
-

Tak ještě dotaz... teď jsem zjistil, že pokud se počítá s datumy, které se "přelamují" do dalšího měsíce.. tak výsledek je o celý jeden den posunut... prosím vás.. čím to?

kód:

<script>
$(document).ready(function() {
//deklaraci prom. jsem vynechal...
$('#da_vy').keyup( function() {
var datum= da_vy.value.split(".",3);
var pomocna_datum = new Date(datum[2],datum[1],datum[0]);
//var den = parseInt(Math.Round(new Date().getTime()));
var unix = pomocna_datum.getTime()/1000;
var pomocnaprom = new Date(unix*1000); //čas v sekundách
pomocnaprom.setDate(pomocnaprom.getDate()+20);
var den = pomocnaprom.getDate();
var mesic = pomocnaprom.getMonth();
var rok = pomocnaprom.getFullYear();
dvacetdva.value = den+"."+mesic+"."+rok;
} )
$('#odep').keyup(function(){
var datum= odep.value.split(".",3);
var pomocna_datum = new Date(datum[2],datum[1],datum[0]);
//var den = parseInt(Math.Round(new Date().getTime()));
var unix_tmp = pomocna_datum.getTime()/1000;
var datum_tmp= pra_moc.value.split(".",3);
var pomocna_datum_tmp = new Date(datum_tmp[2],datum_tmp[1],datum_tmp[0]);
//var den = parseInt(Math.Round(new Date().getTime()));
var unix_tmp_tmp = pomocna_datum_tmp.getTime()/1000;


za_kolik.value =((((unix_tmp - unix_tmp_tmp)/60)/24)/60);


})
} ) ;
</script>

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.213.41.–
m->29+6
Super člen
25. 5. 2011   #8
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.51.–
Mr.M
~ Anonymní uživatel
14 příspěvků
26. 5. 2011   #9
-
0
-

...já jsem to googlil, ale prostě mi to nepomohlo...

nemohl by mi někdo prosím poslat kód jak zjistit počet dnů mezi dvěmi různými daty? Už se s tím mořím hrozně dlouho :-/

předem díky M.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.213.41.–
Mr.M
~ Anonymní uživatel
14 příspěvků
26. 5. 2011   #10
-
0
-

teď používám toto :


 var datum1= odep.value.split(".",3);

var prvniDatum = new Date(parseInt(datum1[2]),parseInt(datum1[1]),parseInt(datum1[0]));

var datum2= pra_moc.value.split(".",3);
var druheDatum = new Date(parseInt(datum2[2]),parseInt(datum2[1]),parseInt(datum2[0]));

da_pre.value=druheDatum;
za_kolik.value=Math.abs((prvniDatum.getTime() - druheDatum.getTime()) / (24*60*60*1000));



Jediný problém je, že pokud zadám datum 1 = 1.1.2011 a datum2 = 1.2.2012 tak počet dnů mezitím mi to spočítá na 394, ovšem kolegovi v excelu to spočítá 396 ... jenomže občas se stane, že u některých měsíců to vyjde... má otázka je proč?

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.213.41.–
m->29+6
Super člen
26. 5. 2011   #11
-
0
-

Mesiac musíš dekrementovať. Ak by si si poriadne pozrel ten link čo som sem dal, tak by si nemusel googliť ale našiel by si toto: "month - Integer value representing the month, beginning with 0 for January to 11 for December. "

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.51.–
mr.M
~ Anonymní uživatel
14 příspěvků
3. 6. 2011   #12
-
0
-

aha aha... Diky :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.43.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 15 hostů

Podobná vlákna

Format datumu — založil Milan

Import z CSV formát datumu — založil kralik

Formát 1:2 — založil Counter

String Format {1} — založil Flowy

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý