JTextField -> proměnná -> JTextArea – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

JTextField -> proměnná -> JTextArea – Java – Fórum – Programujte.comJTextField -> proměnná -> JTextArea – Java – Fórum – Programujte.com

 

Nicolas
~ Anonymní uživatel
94 příspěvků
30. 5. 2011   #1
-
0
-

Ahoj, chtěl bych vás poprosit upravit kód, abych vstup z JTextField dostal do JTextArea při kliku na JButton přes proměnou. Nějak se k tomu nemůžu dopátrat.

Pak nad tím chci dělat výpočet, ale k tomu se dopracuju asi až pozdějc :-)

Díky,
Nicolas


import java.awt.*;
import javax.swing.*;
import java.awt.event.*;
public class Ko {
public static void main (String []arg) {
okno Okno = new okno();
}
}
class okno extends JFrame implements ActionListener {

JTextField te = new JTextField("", 25);
JButton tl = new JButton("Start");
JTextArea to = new JTextArea("", 5, 30);

public okno () {
super ("Nadpis okna");
setSize (400,200);
setDefaultCloseOperation(JFrame.EXIT_ON_CLOSE);
setVisible(true);
Container kon = getContentPane ();
kon.setBackground(Color.green);
FlowLayout srf = new FlowLayout();
kon.setLayout(srf);
tl.addActionListener(this);
kon.add(tl);
kon.add(te);
kon.add(to);
setContentPane(kon);
}
public void actionPerformed (ActionEvent event) {
to.setText(te.getText());
}
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.144.151.–
nervak0
Věrný člen
30. 5. 2011   #2
-
0
-

Nechápu. Takhle?

String vstup = te.getText();

int i = Integer.parseInt(vstup);

int j = i + 1;

String vystup = Integer.toString(j);
to.setText(vystup);

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Nicolas
~ Anonymní uživatel
94 příspěvků
31. 5. 2011   #3
-
0
-

To nervak :
Třebas tak :-)
Díky moc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.144.151.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
1. 6. 2011   #4
-
0
-

Ještě bych chtěl poprosit o další pomoc.

Výpočet už mám - což je super. Ale ještě bych chtěl, aby se pro JButton tl1 a tl2 přiřadil jin výpočet.

Pro tl1 to funguje a je to i + i
Pro tl2 bych chtěl třebas i - i

Pomůžete mně upravit kód? Nějak se mi nedaří to z knížek nastudovat...
Jako cíl jsem si stanovil vytvořit jednoduchou kalkulačku - jsem samouk.


import java.awt.*;
import javax.swing.*;
import java.awt.event.*;
public class Ko {
public static void main (String []arg) {
okno Okno = new okno();
}
}
class okno extends JFrame implements ActionListener {

JTextField te = new JTextField("", 25);
JButton tl1 = new JButton("+");
JButton tl2 = new JButton("-");
JTextArea to = new JTextArea("", 5, 30);

public okno () {
super ("Nadpis okna");
setSize (400,200);
setDefaultCloseOperation(JFrame.EXIT_ON_CLOSE);
setVisible(true);
Container kon = getContentPane ();
kon.setBackground(Color.green);
FlowLayout srf = new FlowLayout();
kon.setLayout(srf);

kon.add(tl1);
kon.add(tl2);
kon.add(te);
kon.add(to);
setContentPane(kon);
tl1.addActionListener(this);
}

public void actionPerformed (ActionEvent e) {
String vstup = te.getText();
int i = Integer.parseInt(vstup);
int j = i + i;
String vystup = Integer.toString(j);
to.setText(vystup);

}
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.209.192.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
1. 6. 2011   #5
-
0
-

To Anonymní uživatel : pro kazde talcitko udelej svojeho listenera nebo jednoho a tam poznej ktere to vyvolalo

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.99.180.–
Nicolas
~ Anonymní uživatel
94 příspěvků
1. 6. 2011   #6
-
0
-

To Anonymní uživatel :
Vím že to mám upravit, ale nevím jak to napsat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.209.192.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
1. 6. 2011   #7
-
0
-

To Nicolas : tam je snad u tlacitka addactionlisteners a bude udelej vnitrni anonymni tridu nebo nejakou jinaci tridu ktera implementuje actionlisteners

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.99.180.–
nervak0
Věrný člen
1. 6. 2011   #8
-
0
-

Můžeš oběma tlačítkům nastavit stejného ActionListenera.
V actionPerformed pak přes e.getActionCommand() zjistíš, které tlačítko vyvolalo akci.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 33 hostů

Podobná vlákna

JTextArea se scrollbary — založil Dan

JScrollPane v JTextArea — založil Nicolas

Tisk textu z jTextArea — založil Roumen

JTextField - pozicovani — založil polerok

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý