Program, ktory otvori iny program – Pascal – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Program, ktory otvori iny program – Pascal – Fórum – Programujte.comProgram, ktory otvori iny program – Pascal – Fórum – Programujte.com

 

Nummi
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
18. 6. 2011   #1
-
0
-

Zdravim,

prosim Vas, nevie niekto ako by vyzeral program (prikaz), ktory by spustal iny program? Napriklad: vlozim meno: JANA a nasledne sa mi otvori windows media player s pesnickou pre janu.. Vozim PETER a otvori sa mi pesnicka pre petra..

Existuje nieco take? Dakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.135.–
nervak0
Věrný člen
18. 6. 2011   #2
-
0
-

Pro jaký Pascal?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
19. 6. 2011   #3
-
0
-

Turbo Pascal

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.171.–
JoDiK
~ Anonymní uživatel
987 příspěvků
19. 6. 2011   #4
-
0
-

To Anonymní uživatel :
Turbo Pascal je DOSovská aplikace, vytváří pouze DOSovské programy a z nich lze spouštět jen DOSovské programy procedurou EXEC se spoustou komplikací - hlavně musí nechat dostatek operační paměti pro spouštěný program.
Zapomeň...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.233.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
20. 6. 2011   #5
-
0
-

To JoDiK :

a v inynom pascale sa programuje inym stylom? ved to nemoze byt take tazke, aby sa vysledny program spustil iny program..

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.168.–
JoDiK
~ Anonymní uživatel
987 příspěvků
20. 6. 2011   #6
-
0
-

To Anonymní uživatel :
Spouštění programů se řeší spíš přes scripty nebo makra.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.236.–
JoDiK
~ Anonymní uživatel
987 příspěvků
20. 6. 2011   #7
-
+1
-
Zajímavé

To JoDiK :
Borland Pascal pod Windows má proceduru WinEXEC, která je ale zavedena ve Win3 a bůhví jak to bude se zpětnou kompatibilitou ve WINXP natožpak ve WIN7...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.236.–
Mircosoft+1
Věrný člen
20. 6. 2011   #8
-
+1
-
Zajímavé

Taky jsem si dřív myslel, že to nejde, ale Laaca říkal, že jo. Tak schválně... experiment v dosovském TP 7 pod Windows XP SP 3:

{$M 1024,0,0}

program pokus;
uses dos;
BEGIN
writeln('pred');
swapvectors;
exec('C:\PROGRA~1\WINAMP\WINAMP.EXE','C:\MUZIKA\ARCUS\GOTHIC~1\12MORR~1.MP3');
swapvectors;
writeln('po');
END.

Kupodivu to funguje, Winamp se rozjel, podle parametru načetl písničku a začal hrát.
Jediná drobná nevýhoda je v tom, že se volající program zasekne na tom Execu, dokud volaný program neskončí. A že ho Windows automaticky minimalizují a zpátky si ho musí uživatel vrátit ručně.

Pod čistým DOSem windowsí program samozřejmě spustit nepůjde.

Nahlásit jako SPAM
IP: 130.119.248.–
Chceš-li lepší odpověď, polož lepší otázku.
Moje stránka.
Nummi
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
20. 6. 2011   #9
-
0
-

Diky moc.. ide mi to!!! Pravdu povediac som neveril, ze mi niekto poradi :) este raz diky :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.168.–
JoDiK
~ Anonymní uživatel
987 příspěvků
20. 6. 2011   #10
-
0
-

Tak to s tou zpětnou kompatibilitou asi nebude tak hrozný...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.233.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý