Funkce mail a vraceni emailu – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Funkce mail a vraceni emailu – PHP – Fórum – Programujte.comFunkce mail a vraceni emailu – PHP – Fórum – Programujte.com

 

pa2b0
Duch
1. 7. 2011   #1
-
0
-

Dobrý den
mám problém funkce mail nevrací email pokud byl odeslán na neplatnou emailovou adresu prosí poradte.



function emailpost($emailp, $titulek, $vzkaz){
$emailo = "jmeno<muj@email.cz>";
$casodeslani = date("d.m.Y H:m:s");
$sqltitulek = "$titulek";
$cassql = date("Y-m-d H:m:s");
$text1 = "\r
.....................................................................................................
Tento email byl odeslán z portálu xxx.cz/\nV případě otázek nás kontaktujte na .........
Časové razítko: $casodeslani
.....................................................................................................
";

$celek = "$vzkaz\n $text1";
$celekemail = iconv('UTF-8', 'ISO-8859-2//TRANSLIT', $celek);
$titulek = iconv('UTF-8', 'ISO-8859-2//TRANSLIT', $titulek);



$titulek = mime_header_encode($titulek);

$hlavicka = 'MIME-Version: 1.0' . "\r\n";
$hlavicka .= 'Content-type: text/plain; charset=ISO-8859-2' . "\r\n";
$hlavicka .= "From: $emailo\r\n";
$hlavicka .= "Date: ".date("r")."\r\n";
$hlavicka .= "Subject: ".$titulek."\r\n";
$hlavicka .= "Return-Path: info@mujemail.cz\r\n";
$hlavicka .= "X-Sender: info@mujemail.cz\r\n";
$hlavicka .= "X-Mailer: mail-mojecz\r\n"; // mailovy klient
$hlavicka .= "X-Priority: 0 \r\n"; // Urgentni vzkaz!

//$hlavicka = "$headers";

if (@mail($emailp, $titulek, $celekemail, $hlavicka)){
$odeslano = "1";
}else {$odeslan = "0";}

return $odeslano;
}

function mime_header_encode($text) {
return "=?ISO-8859-2?B?".base64_encode($text)."?=";
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.52.–
Zajímám se o PHP MySQL JavaScript CSS
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
1. 7. 2011   #2
-
0
-

To pa2b : To ani nemůže. Tato funkce pouze předá mail k odeslání (např. sendmailu). False vrací pouze v případě, že se toto nepovedlo, ale co se dál děje s emailem, to už nemá možnost nijak zjistit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.29.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
pa2b0
Duch
1. 7. 2011   #3
-
0
-

ale pokud predam spatne informace v hlavicce postovnimu serveru nebo sendmailu asi se vrati ale uz ne do schranky. Pokud se pletu opravte mne . ale pokud tedy rikate ze to neovlivnim takze chyba je u poskytovatele hostingu?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.52.–
Zajímám se o PHP MySQL JavaScript CSS
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
1. 7. 2011   #4
-
0
-

Chyba není na hostingu. Pokud odešleš mail na neexistující adresu, tak ho sendmail přijme, funkce mail ti vrátí 1 a vše je OK. Mail se pak po čase vrátí nebo je ztracen, ale to se dozví maximálně sendmail, který už to samozřejmě nemá jak zahlásit php.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.29.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
pa2b0
Duch
1. 7. 2011   #5
-
0
-

ale prave proto se prece zadava do hlavicky ta navratova adresa pro chyby -> Return-Path: info@mujemail.cz kde by prave ten sendmail mel najit kam to prave ma predat kdyz nedojde k doruceni. Je zajimave ze na nekterem hostingu to vrati bez problemu prave na tu adresu z Return-Path a na nekterem ne tak sem si rikal jestli nemam neco spatne ja ve scriptu jako v hlavicce i kdyz sem cerpal z php.net a jinych zdroju ale vice informaci sem nejak nenasel

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.52.–
Zajímám se o PHP MySQL JavaScript CSS
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
1. 7. 2011   #6
-
0
-

To pa2b : A jo, tak to jsem špatně pochopil. Pak to bude pravděpodobně věcí hostingu, kde je toto zablokované (z celkem pochopitelných důvodů to asi admini nebudou chtít povolit).

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
bedna
~ Anonymní uživatel
22 příspěvků
3. 7. 2011   #7
-
0
-

Jen drobnost:



if (@mail($emailp, $titulek, $celekemail, $hlavicka)){
$odeslano = "1";
}else {$odeslan = "0";}

return $odeslano;


$odeslan a $odeslano...

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.185.56.–
m->29+6
Super člen
7. 7. 2011   #8
-
0
-

Neviem či si to už vyriešil, ale dnes som narazil na jeden článok. Mohlo by pomôcť ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.141.66.–
pa2b0
Duch
15. 7. 2011   #9
-
0
-

#8 m->29
Dekuji tento clanek mne navedl nyni jiz funkce mail vraci nedorucene emaily A vsem ostatnim dekuji za ucast na reseni problemu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.52.–
Zajímám se o PHP MySQL JavaScript CSS
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 14 hostů

Podobná vlákna

Kodování emailu, utf-8; mail — založil Bryant

Funkce mail() — založil Mirek Braho

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý