Vložení textu z programu do HTML textarea – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Vložení textu z programu do HTML textarea – Visual Basic – Fórum – Programujte.comVložení textu z programu do HTML textarea – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Jack020
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
24. 7. 2011   #1
-
0
-

Zdravim,

Mám HTML stránku kde je více polí textarea na vložení textu, každý je v rozdílném divu tady např

<div class="activni"><textarea class="textarea"></textarea></div>

<div class="aktivní2"><textarea class="textarea"></textarea></div>

Potřeboval bych aby se mi text bložil jen do textarea,který je v divu class active2.Můž poslat kód ale on to vloží do všech textarea které najde v kódu

For Each DivCheckTag As HtmlElement In WebBrowser1.Document.GetElementsByTagName("div")
            For Each Tag As HtmlElement In WebBrowser1.Document.GetElementsByTagName("textarea")
                Dim s = DivCheckTag.GetAttribute("className")
                If s = "active2" Then
                    Tag.InnerText = "active2"
                End If
            Next
        Next
        pokus = False

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.212.–
Reklama
Reklama
Lukasas0
Newbie
24. 7. 2011   #2
-
0
-

no, je to docela divný, kontroluješ

If s = "active2" ale nikde active2 nevidím, nemělo by tam být aktivní2 ?

proč kontroluješ název třídy divu v cyklu, který hledá tag s názvem textarea když to můžeš kontrolovat předtím, vynechat cyklus pro nějaký textarea a přímo do divu zapisovat.

For Each DivCheckTag As HtmlElement In WebBrowser1.Document.GetElementsByTagName("div")
            Dim Tag As HtmlElement = DivCheckTag.GetElementsByTagName("textarea").Item(0)
            Dim s = DivCheckTag.GetAttribute("className")

            If s = "aktivní2" Then
                Tag.InnerText = "active2"
            End If
 Next

tohle by ti mělo fungovat  

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.13.20.–
Jack020
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
24. 7. 2011   #3
-
0
-

Ano, to byla chyba má tam být aktivni2

Přesně takto jsem to potřeboval vyřešit, že jsem tam mněl 2 cykly místo 1 , ale píše mi to chybu u toho Item(0) a vůbec nevim co tím myslí píše " Hodnota 0 není platnou hodnotou argumentu index. Hodnota index musí být v rozsahu od 0 do -1. "

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.212.–
Jack020
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
26. 7. 2011   #4
-
0
-

Nikdo nic, prosím nevim si rady

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.13.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 15 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý