Získání doméný serveru – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Získání doméný serveru – PHP – Fórum – Programujte.comZískání doméný serveru – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Vlákno bylo úspěšně vloženo.
Pokud sám přijdeš na řešení, nezapomeň ho sem přidat!
gavec
~ Anonymní uživatel
13 příspěvků
24. 8. 2011   #1
-
0
-

Zdravím, prosím vás dá se nějakým způsobem zjistit doména serveru, na kterém se spouští skript?

Předem díky za každou radu

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.156.–
Řešení
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
24. 8. 2011   #2
-
0
-
Vyřešeno Nejlepší odpověď
Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.29.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
gavec
~ Anonymní uživatel
13 příspěvků
24. 8. 2011   #3
-
0
-

#2 z_moravec
Super, tohle jsem potřeboval.

Ještě bych měl jeden dotaz. Dá se nějakým způsobem zabezpečit xml dokument pouze pro uživatele z určité domény? nebo to jde jen pomocí .htaccessu skrz IP adresy?

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.156.–
null_while
~ Moderátor
+6
Věrný člen
24. 8. 2011   #4
-
0
-

#3 gavec
Co tím myslíš, uživatele z určité domény? Můžeš kontrolovat odkud uživatelé přišli a pokud přišli z daného serveru povolit jim zobrazení obsahu nebo dokumentu, jinak pouze IP adresami nebo registrací uživatelů.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.16.103.–
WEBNIA.cz - tvorba webových stránek
gavec
~ Anonymní uživatel
13 příspěvků
24. 8. 2011   #5
-
0
-

#4 null_while
Jasně, ale v případě, že se jedná o XML dokument, tak je to asi složitější. Pač tam php kod nenapisu. Snažím se to zatím vyřešit htaccessem. Zjistil jsem, že se tam nedají blokovat jen IP adresy, ale i domény. Teď spíš ale řeším, jak zakázat parsování dokumentu ze vzdáleného serveru. Deny from all tuto funkčnost neobsahuje. Takže kdyby někdo věděl, byl bych rád za radu

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.156.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
24. 8. 2011   #6
-
0
-

#5 gavec
Pomocí htaccess zablokuj přístup k tomu xml pomocí deny from all a uživateli ho předávej pomocí php skriptu, ve kterém nejdřív ověříš doménu a teprve odešleš ten xml dokument.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
gavec
~ Anonymní uživatel
13 příspěvků
24. 8. 2011   #7
-
0
-

#6 z_moravec
To není špatné řešení, ale v případě, že ten uživatel jednou zjistí URL, na které se xml nachází, tak potom si je schopný tento dokument naparsovat přímo z této url, pokud se nepletu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.156.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
24. 8. 2011   #8
-
0
-

#7 gavec
Pokud to bude blokované pomocí htaccess, tak se k tomu nedostane.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
gavec
~ Anonymní uživatel
13 příspěvků
24. 8. 2011   #9
-
0
-

#8 z_moravec
Já to ted prave testoval, a ikdyz jsem mel v htaccessu Deny from all, tak jsem se pomocí f-ce simplexml_load_file('cesta/k/xml') dostal k datum dokumentu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.156.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
24. 8. 2011   #10
-
0
-

#9 gavec
Ale z jiného serveru se k tomu nedostaneš, resp. ne pomocí http požadavku.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
null_while
~ Moderátor
+6
Věrný člen
24. 8. 2011   #11
-
0
-

#5 gavec
Já také nemluvím o podstrkování php kódu do xml dokumentu, ale o skrývání odkazu dokumentu. Stačí jednoduchý hash souboru, deny from all a tam kde bude vést odkaz na tento soubor stačí povolovat nebo kontrolovat IP. Tato ochrana by ti bohatě stačila. 

Vem si příklad z aurory, také nemáš šanci najít odkaz bez toho, aby si našel hack (hash) do dalšího kola, to kolo je standardní php soubor. Když v tom souboru dáš jednoduchou podmínku na IP adresy nebo jak jsem již uváděl na ty svoje domény jak si chtěl, tak nemají šanci. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.16.103.–
WEBNIA.cz - tvorba webových stránek
null_while
~ Moderátor
+6
Věrný člen
24. 8. 2011   #12
-
0
-

#6 z_moravec
Tohle je taky možné řešení a myslím, že zároveň nejjednodušší. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.16.103.–
WEBNIA.cz - tvorba webových stránek
Petr
~ Anonymní uživatel
746 příspěvků
24. 8. 2011   #13
-
0
-

#1 gavec

pouzij globalni promenou: 

$_SERVER['SERVER_NAME']

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.214.–
gavec
~ Anonymní uživatel
13 příspěvků
25. 8. 2011   #14
-
0
-

#6 z_moravec
Asi to udělám podle tvého příspěvku. Akorát mi není jasné, jak ten xml dám k dispozici, aby bylo možné jej cronem parsovat. Mohl bys mi jeste s tímhle poradit?

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.156.–
gavec
~ Anonymní uživatel
13 příspěvků
25. 8. 2011   #15
-
0
-

Možná ještě upřesním, o co vlastně jde.

Potřebuju vytvořit skript, který bude spouštět nějaký vzdálený uživatel pomocí cronu. Tento skript by měl obsahovat ověření, zda-li se skript spustil z domény xyz.cz. Pokud z této domény byl skript spuštěn, umožní vzdálenému uživateli skript stáhnout. Vše by mělo probíhat automaticky ze vzdáleného serveru pomocí cronu. Na mém serveru by měl být pouze aktualní xml dokument a overujici skript.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.156.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 25 hostů

Podobná vlákna

Ziskani dat z MS SQL SERVERU — založil machis

Predĺženie domény — založil 7raul

Název domény — založil survik1

Domény na prodej — založil null_while

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý