Vycentrování okna nefunguje – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Vycentrování okna nefunguje – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comVycentrování okna nefunguje – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

shockwave
~ Anonymní uživatel
107 příspěvků
17. 6. 2019   #1
-
0
-

Ahoj, dle příkladu v učebnici mi nefunguje vycentrování okna po spuštění stránky, co je kde prosím blbě. děkuji

kod:


<!DOCTYPE html>
<html lang="en">
<head>
<meta charset="UTF-8">
<meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0">
<meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="ie=edge">
<title>Document</title>
<script type="text/jaascript">
var window_height = 200;
var window_width= 200;
window.resizeTo(window_height, window_width);
var height= window.screen.availHeight;
var width = window.screen.availWidth;
var left_point= parseInt(width / 2) - parseInt(window_width / 2);
var top_point=parseInt(height / 2) - parseInt(window_height / 2);
window.moveTo(left_point, top_point);
</script>
</head>
<body>
<h1>Hi!</h1>
<script type="text/javascript">
var window= window.open("window.html", "window", "height=200, width=200" );
</script>
</body>
</html>
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.4.155.–
Jerry
~ Anonymní uživatel
504 příspěvků
17. 6. 2019   #2
-
0
-

#1 shockwave
script type="text/javascript">

mě to funguje

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83be:235a:a5c9:bc8d:3bba:a647...–
gna
~ Anonymní uživatel
1849 příspěvků
17. 6. 2019   #3
-
0
-

#1 shockwave
Už z toho vytváření je vidět, že objekt window už existuje a asi není dobré pokoušet se ho překrýt vlastním objektem (myslím, že to ani nejde). Pojmenuj svou proměnnou jinak.

Pokoušíš se to okno resizovat před tím, než ho vůbec vytvoříš. (A pracuje se s tím "předdefinovaným" objektem window)

V typu ti chybí V (javascript), takže se to nejspíš ani nespustí.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
shockwave
~ Anonymní uživatel
107 příspěvků
18. 6. 2019   #4
-
0
-

#2 Jerry
a zeptám se, tobě se to  okno vycentruje do středu obrazovky monitoru nebo ho máš také jako já v levém horním rohu, já bych ho potřeboval dostat na střed  screenu. Opravil jsem script type i proměnnou a nic, nedal by sem prosím jak to děláte vy, učím se to a už fakt nevím:)

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.4.155.–
Jerry
~ Anonymní uživatel
504 příspěvků
18. 6. 2019   #5
-
0
-

#4 shockwave
vycentruje mi to tak že levá hrana vyskakovacího okna je na středu obrazovky ..

správně má bejt střed okna na středu obrazovky

takže to blbě počítáš a tobě to nezobrazuje protože místo  script type="text/javascript">

máš napsáno <script type="text/jaascript"> 

pořiď si nějakej HTML editor s kontrolou HTML syntaxe

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83be:235a:b8c1:5be3:c9ee:85c4...–
gna
~ Anonymní uživatel
1849 příspěvků
18. 6. 2019   #6
-
0
-

#5 Jerry
Zase si vymýšlíš kraviny.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
gna
~ Anonymní uživatel
1849 příspěvků
18. 6. 2019   #7
-
0
-

#4 shockwave
Ukaž jak to máš.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
19. 6. 2019   #8
-
0
-

V Edge to funguje.
Explorer to ignoruje.
Firefox nastesti take.

alert([width, left_point, height, top_point]) // ff - spocita to ok, 1440,620,839,319
window.moveTo(left_point, top_point); // ff - prikaz ignoruje, uklada okna podle sveho asi posx+100px, posy+100px.


A ten zapis by sel udelat jinak, pomoci shiftu doprava (deleni 2, posunuti o 1 bit doprava u int cisla).
var left_point = (width - window_width) >> 1
var top_point = (height - window_height) >> 1;
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:4dbc:3838:5a25:f2e0...–
Melamber7770
Newbie
21. 6. 2019   #9
-
0
-

#1 shockwave
jednak <lang="CS"> a píše se <javascript ne jaascript> nebo si to zjednoduš <script src="muj_scrpt.js"/*jméno souboru který vytvoříš u souboru kam jsi to napsal(jinak relativni ci absolutni cesta k souboru*/></script>

no a trochu si to kluci zjednušujte

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:1ae9:2ec:f000:85aa:912:f5da:e149...–
remmidemmi0
Věrný člen
24. 6. 2019   #10
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 130.255.16.–
Jerry
~ Anonymní uživatel
504 příspěvků
25. 6. 2019   #11
-
0
-

#6 gna
jaký matoucí ? jaký kraviny ? ty jeden mrňavej !!!! však počkej :)))))))))

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83be:235a:5cae:a2c1:17d9:ccd9...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

Vycentrování objektu — založil mik2

Vycentrovaní menu — založil xspider

XNA 2D zoom vycentrování — založil Andus

Okna — založil hans

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý