Certifikaty z IT kurzov – Vzdělání – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Certifikaty z IT kurzov – Vzdělání – Fórum – Programujte.comCertifikaty z IT kurzov – Vzdělání – Fórum – Programujte.com

 

ITLover0
Newbie
29. 7. 2019   #1
-
0
-

Ahojte.

Poradte mi prosim. Studoval som informatiku, ale pre vela matiky a nekvalitnych predmetov som po zvazovani studium ukoncil. Mam vsak ukonceny gympel a s mojim maturitnym vysvedcenim bez praxe dieru do sveta asi neurobim. Nebolo by vyhodnejsie si dorobit nejake IT kurzy a potom sa s diplomami z nich zamestnat? Co poviete? Prijimam kazdu radu.

Mam sa este poobzerat po nejakej skole zameranej na IT, alebo sa na to vykaslat?

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.253.191.–
MilanL+1
Grafoman
30. 7. 2019   #2
-
0
-

#1 ITLover
u IT studia jde o to jakej sis vybral obor, někde je ta matematika docela důležitá, pokud jde např o digitální zpracování zvuku, obrazu a dalších zdrojů, potřebuješ vědět jak s tím pracovat, aby to dalo nějakej výsledek.

Co se týče certifikátů, tak je to jak u čeho záleží na zaměření, např. síťařina tam se mohou vyplatit Cisco certifikáty, případně praxe, ta praxe platí i pro další zaměření jako administrace serverů, IT infrastruktury atd.  Jinak u programování, web designu, apod tam se vyplatí mít zase nějaké vlastní portfolio co jsi naprogramoval nebo vytvořil, ukázky atd.

Takže primárně jde o to na co se v it chceš zaměřit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.112.167.–
remmidemmi0
Věrný člen
15. 8. 2019   #3
-
0
-

Matematika je nekvalitní předmět? To jsou teda názory :)  Gympl je proto, že se počítá s tím, že absolventi budou pokračovat na VŠ. Když je u tebe matematika "nekvalitní předmět", musíš jít tam, kde matematika není.

Co se týká IT kurzů, z mého pohledu a jak je znám, jsou k ničemu. Tedy přesněji jsou dobré pouze pro pořadatele kurzů, který na nich vydělá. Často jsou dotované z Ministerstva školství (to když pořadatel kurzu má známosti na ministerstvu). To pak Úřady práce nabízejí nezaměstnaným rekvalifikaci takovýmito kurzy, které ministerstvo zaplatí. Nezaměstnaní se sice nic nenaučí, ale zkoušku vždy "udělají". Zkouška je nutná, aby (1) kurz byl úspěšný, (2) ministerstvo mohlo proplatit kurzovné, (3) pořadatel kurzu vydělal, (4) úřady práce mohly vykázatí činnost, (5) absolvent kurzu dostal nějaký papír, glejt, že je rernomovaným odborníkem na "cosi". Takže všichni jsou pak spokojení, aneb "vlk se nažral a koza zůstala celá".

Místo absolvování IT kurzu, když je u tebe matematika "nekvalitní předmět", by jsi mohl třeba zkusit dát se na politiku. Buď vstoupit do nějaké strany nebo založit si vlastní stranu a hlásat populistické, to jest jednoduché sliby pro jednoduché lidi. Například slibovat, že když tě zvolí, prosadíš 3 měsíce placené dovolené, 4-denní pracovní týden, zvýšíš minimální mzdu, snížíš daň na pivo, alkohol a cigarety atd. To zabere a tvoje kariéra poletí strmě vzhůru. Hodně štěstí.

Nahlásit jako SPAM
IP: 130.255.16.–
MilanL+1
Grafoman
16. 8. 2019   #4
-
0
-

no psal "moc Matematiky a nekvalitních předmětů" , to by mě zajímalo podle čeho jak poznal, že ty předměty jsou nekvalitní.

Navíc podle mě je dnes VŠ z velké části samostudium pomocí internetu, ve škole jsou základy + nasměrování + případně nějaké praktické pomůcky (PC, testovací a vývojové sady atd...) , další věci si člověk musí obvykle dohledat sám. Dřív když nebyl internet musel si člověk sehnat skripta, oslovit spolužáky ze starších ročníků a spoustu knížek, pokud to chtěl někam dotáhnout.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.139.9.–
ITLover0
Newbie
16. 8. 2019   #5
-
0
-

#4 MilanL

V druhom semestri som si na odporúčanie garanta zapísal tri informatické predmety z druhého ročníka. Urobil som dobre. Na jednom z nich sme sa cvičiacej pred zápočtom pýtali na jeden príklad z minulého zápočtu. Ona nám po pozretí na príklad povedala, že nevie ten príklad vysvetliť, lebo si to vraj doma dopredu nepozrela. Podotýkam, že cvičiaca robí výskum v oblasti, z ktorej mala cvičenie a má z toho dva tituly. Na ďalšie cvičenie príklad nevedela a povedala nám, že to nie je jej zápočet a že je jej jedno, či ten príklad budeme vedieť, alebo nie. Zaujímalo by ma ako tie tituly získala. Myslím si, že keď v tejto oblasti robí výskum, mala by byť v nej doma a nemal by ju prekvapiť druhácky príklad zo zápočtu. Nebolo to však tak.

Ďalší predmet, ktorý som si zapísal cvičil cvičiaci, ktorý chodil na prednášky k prednášajúcemu s nami. Potom mal s nami cvičenie. Povedal nám rovno na cviku, že napriek tomu, že chodí na prednášky s nami, nevie, čo má s nami na cviku cvičiť.
Po zadaní nejakého príkladu na tabuľu a po našich otázkach súvisiacich s riešením otázky nevedel odpovedať a v riešení príkladu tápal. (Tento predmet s nami mali tretiaci matematici a druháci informatici.) Tretiačky riešili príklady presnejšie ako on.

Ďalší predmet sa týkal programovania. Cvičiaca mala zdrojové kódy napísané na papieri, bez neho sa ani nepohla a všetky riešenia odpisovala z neho . Po otázkach žiakov na ne nevedela odpovedať. (Bola to cvičiaca s predmetu opísaného vyššie.)

Po troch zapísaných predmetoch som sa rozhodol, že štúdium ukončím, pretože nechcem mať po piatich rokoch štúdia také kvality ako hore spomenutý cvičiaci. Nemal som so štúdiom problém, predmety som dával. Len prístup cvičiacich ma zarazil. Možno to je realita každej školy, ale podľa mňa by to tak nemalo byť.

Keď ešte niečo chcete vedieť, odpoviem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.253.128.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

SSL certifikáty skoro za hubičku! — založil Hostinger.cz

Hledáte levné SSL certifikáty? — založil Hostinger.cz

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý