C++ Funkce když – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

C++ Funkce když – C / C++ – Fórum – Programujte.comC++ Funkce když – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
30. 7. 2019   #1
-
0
-

Už jsem zkoušel různé varianty s použitím if ale ani jedna mi nefuguje, takže prosím o pomoc, jak zapsat do c++ aby, když napíšu heslo 3646 program napsal "šprávně", a když napíšu něco jiného, tak aby napsal "špatně".

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.42.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
30. 7. 2019   #2
-
0
-

#1 VasekTrain CZ
Dej sem co ti nefungovalo...

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.163.40.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
4. 8. 2019   #3
-
0
-

#2 KIIV
Tady to je


#include <iostream>
using namespace std;
int main() 
{
int heslo;
cout << "napis heslo" << endl;
cin >> heslo;
if heslo = 3646
{
cout << "spravne" << endl;
}
if heslo =! 3646
{
cout << "spatne" << endl;
}
}
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.135.7.–
4. 8. 2019   #4
-
0
-

používáš operátor přiřazení. Výraz heslo = 3646 bude bude vyhodnocen vždy true. Operátor porovnání je ==. Porovnání řetězců by asi bylo šikovnější.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.81.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
6. 8. 2019   #5
-
0
-

Krom toho nerovna se je  != (nicmene existuje take else vetev, takze neni vubec potreba), if musi mit vyraz zavorkach...  Taktez nekontrolujes, jestli se neco do hesla nacetlo, tak tam muze byt nakonec libovolne smeti pokud to selhalo.

#include <iostream>
using namespace std;
int main() 
{
  int heslo = 0;
  cout << "napis heslo" << endl;
  cin >> heslo;
  if (heslo == 3646)
  {
    cout << "spravne" << endl;
  }
  else
  {
    cout << "spatne" << endl;
  }
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 185.163.40.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
7. 8. 2019   #6
-
0
-

Zkuste si např. představit heslo 0736. Pokud ho načtu jako číslo, bude to 736. Při porovnání s konstantou 736 by pak bylo jako správné vyhodnoceno i zadání 736. Proto jsem navrhoval porovnávání řetězců.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
7. 8. 2019   #7
-
0
-

#6 hlucheucho
Ja jen opravil kod, detaily si pak uz musi poresit sam, pokud na ne tedy vubec narazi :)

No a pokud by zadal neco jako    if (heslo == 0736)  tak nacteni cisla 736 nebude fungovat (a vetsinou ani zadani 0736), jelikoz ta konstanta bude brana jako osmickova hodnota.

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.163.40.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
11. 8. 2019   #8
-
0
-

Hele, moc děkujuuuu. Jsi fakt dobrej

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.135.86.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý