Mysql opačná hodnota při update do jiné tabulky – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama

Mysql opačná hodnota při update do jiné tabulky – MySQL – Fórum – Programujte.comMysql opačná hodnota při update do jiné tabulky – MySQL – Fórum – Programujte.com

 
Hledat
Moderní platforma pro vytvoření vašeho nového webu – Wix.com.
Nyní už můžete mít web zdarma.
Vytvořte si vlastní webové stránky. Snadno, rychle a levně přes Saywebpage.com
Vybavení pro Laser Game
Spuštěn Filmový magazín
Laser Game Brno
Laser Game Ostrava

krpik0
Newbie
3. 11. 2019   #1
-
0
-

Zdravím

Mam příkaz

update Tabulka1 join tabulka2

 on tabulka2.id = Tabulka1.t2_id  - porovnávám tabulky podle stejných hodnot

set

Tabulka1.A= Tabulka2.B potřebuji hodnoty z Tabulka2.B se přesunuly do Tabulka1.A

where Tabulka2.B= 1  - podmínka hledat pouze kde je hodnota 1

Příkaz mě porovná idčka tabulek mezi sebou a vyhledá Tabulka2.B hodnoty 1 a ty mě přepíše do  Tabulka1.A jako hodnotu 1. 

tady bych potřeboval aby mi to nepřepsalo jako 1 ale jako 0

Nevíte prosím co použít?

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.174.58.–
Kit+14
Guru
Nahlásit jako SPAM
IP: 46.135.93.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
peter
~ Anonymní uživatel
3521 příspěvků
4. 11. 2019   #3
-
0
-

a.hodnota = 1 - b.hodnota
1-0 = 1
1-1 = 0

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:4dbc:3838:5a25:f2e0...–
gna
~ Anonymní uživatel
970 příspěvků
5. 11. 2019   #4
-
0
-

Mně asi něco uniká, ale toto 

set Tabulka1.A= Tabulka2.B
where Tabulka2.B= 1

snad dělá toto 

set Tabulka1.A= 1
where Tabulka2.B= 1

A místo 1 to teda chceš nastavit na 0 ? Tak to asi nevykoumáme...

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
MilanL+1
Expert
5. 11. 2019   #5
-
0
-

#1 krpik
Otázkou je co vlastně chceš aktualizovat, jesti podle ID všechny údaje nebo jen ten jeden

Pro ten jeden údaj to není nic složitého místo SET t1.A=t2.B dáš t1.A=0 a podmínku rozšíříš o  t2.B=1:


UPDATE Table1 t1, Table2 t2

SET t1.A = 0

WHERE t1.ID = t2.ID and t2.B=1;

případně to použít jako sekundární update po prvotním celkovém updatu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.139.9.–
MilanL+1
Expert
5. 11. 2019   #6
-
0
-

ještě druhá varianta s podmínkou v SETu

UPDATE Table1 t1, Table2 t2

SET t1.A = IF(t2.B=1,0,t2.B)

WHERE t1.ID = t2.ID;

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.139.9.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

Update tabulky — založil Pebble

Update tabulky — založil Pebble

Update join tabulky — založil rimi

UPDATE tabulky se Selectem — založil marthy

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032019 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý