Vytvoří asociativní pole, obsahující v prvním prvku jméno, v druhém prvku příjmení, – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Vytvoří asociativní pole, obsahující v prvním prvku jméno, v druhém prvku příjmení, – PHP – Fórum – Programujte.comVytvoří asociativní pole, obsahující v prvním prvku jméno, v druhém prvku příjmení, – PHP – Fórum – Programujte.com

 

lokomotiva
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
9. 11. 2020   #1
-
0
-

Neví si s tím nekdo rady prosím?

vytvoří asociativní pole, obsahující v prvním prvku jméno, v druhém prvku příjmení, s označením významu jednotlivých prvků pole pomocí jejich klíče * s použitím výše uvedeného pole vypíše *** jméno a příjmení oddělené mezerou, pomocí spojení řetězců operátorem *** jméno a příjmení oddělené mezerou, pomocí funkce pro spojení prvků pole do řetězce *** počet znaků jména *** počet znaků příjmení

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:8d1b:c9c2:4d7a:657:d526:e4cd...–
pin2k0
Stálý člen
9. 11. 2020   #2
-
0
-

   

<?php
$pole= array(
        'jmeno => 'Adam',
        'prijmeni' => 'Novak',
);

echo $pole['jmeno'] ." ". $pole['prijmeni'];

$spojeni_pole = implode($pole, " ");
echo $spojeni_pole;

echo "Jmeno ma " .strlen($pole['jmeno']). " znaku a prijmeni ma " .strlen($pole['prijmeni']). "znaku.";

?>

Hazim to od boku, v php jsem uz nejakej patek nic nepsal. Dobry je podivat se na praci s retezci a s poli. Nic sloziteho na tom neni.

Nahlásit jako SPAM
IP: 31.31.238.–
Něco tak nepatrného, jako je mávnutí motýlích křídel, může způsobit uragán, který zasáhne celý svět. -- teorie chaosu --
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý