Modul VBA – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Modul VBA – Visual Basic – Fórum – Programujte.comModul VBA – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 
Hledat
Vybavení pro Laser Game
Spuštěn Filmový magazín
Laser Game Brno
Pergoly a střechy Brno

Pavel
~ Anonymní uživatel
346 příspěvků
6. 12. 2021   #1
-
0
-

Zdravím všechny programátory a v prvé řadě před nimi hluboce smekám.

Trápím se z makrama v excelu.

Cosi jsem si už napsal, ale utíkají mi jisté ASI základní znalosti.

Pročetl jsem už dvě učebnice VBA ale hlava mi to nebere.

Jak jsem uvedl, napsal jsem si makra, nějakým záhadným způsobem se mi založili pod položku FORM, a tam po d události které je mají vyvolat. Tomu rozumím.

Ale , vyčetl jsem , že pro přehlednost, v tom stromě vlevo, si můžu zakládat /ono se to podle mě neznámým způsobem děla samo/ své moduly, které si mám pojmenovat tak abych ty svá makra rychle našel. Jo ,paráda.

Ale není mi jasné , když např stisknu nějaké tl.ComButon-  má zavolat to makro s modulu, tak to nejde. 

Když to makto je v  Private Sub MAKRO_Click(), tak to funguje. Ale chci si ukládat ty makra do těch modulu, pro přehlednost. Jak pak mám to makro co se má spustit po kliknutí /Private Sub MAKRO_Click()/ zavolat?

Nějakým application.run ? nebo jak ??

Jaký styl přehlednosti používáte vy?

Díky za info

Nahlásit jako SPAM
IP: 31.30.175.–
gna
~ Anonymní uživatel
1643 příspěvků
6. 12. 2021   #2
-
0
-

Je dost možné, že prostě nejde mít obsluhu údálostí v jiném modulu než v tom modulu svázaném s formulářem.

Svoje funkce můžeš volat stejně jako všechny ostatní. Pokud nejsou globální, tak před ně ještě napíšeš jméno modulu.

MojeFunkce
MojeFunkce parametr
MujModul.MojeFunkce parametr
...
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

Python, QT, modul OS — založil easy_burn

Modul socket — založil davidus

Nefunguje mi modul — založil Wolfik009

Modul win32com — založil VojtaK

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032022 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý