Distribuce programů v .NET – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Distribuce programů v .NET – .NET – Fórum – Programujte.comDistribuce programů v .NET – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Montezo
~ Anonymní uživatel
188 příspěvků
13. 12. 2021   #1
-
0
-

Zdravím, když se snažím .exáč zkompilovaný na svém NB s Win10 spustit na jiném počítači, píše to cosi o "prerequisites" - dovtípil jsem se, že to řve, páč mu chyběj .dll (nebo jiný prvky) z .NET platformy. 

Nedá se nějak udělat "standalone" exe, který by v sobě obsahoval vše, co potřebuje? Bez ohledu na velikost...  

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.255.168.–
JerryM0
Věrný člen
13. 12. 2021   #2
-
0
-

ano, možné to je, ALE má to velký háček :) .... musíš to sestavit pokaždé, když vytvoříš EXE, což je otravné takže to nikdo nedělá a pak taky velikost výsledného EXE muže být i několik Gigabytů, což je opravdu velká tragédie (kontrola antivirem, defenderem, pomalost spouštění atd). Ano, bohužel tak to je. Podle pravidel .NET se nyní již všechny knihovny musí vkládat do projektu a nelze očekávat univerzální podporu ze strany OS Windows. Takže se to dělá tak, že si v projektu uděláš adresář \lib a do něj si nakopíruješ všechny potřebné .dll a .xml atd. a pak se ze svého EXE odkazuješ na knihovny do adresáře \lib s využitím relativního odkazu. Samozřejmě se tam musí vložit i veškeré jazykové mutace, které budeš potřebovat. K tomu aby si zjistil všechny závislosti potřebuješ asi nejspíš tohle

https://www.dependencywalker.com/

jinak stačí do googlu zadat heslo "add all .NET libraries to exe" nebo ""embed all .NET libraries to exe" a máš tam spousu odkazů

takže abys to správně pochopil tak adresář \LIB muže vypadat např. nějak takhle:

 Volume in drive C is H7-Jerry
 Volume Serial Number is D8E9-420F

 Directory of c:\MUJPROJEKT\LIB

13.12.2021  08:14    <DIR>          .
13.12.2021  08:14    <DIR>          ..
11.11.2021  14:18    <DIR>          cs
11.11.2021  14:18    <DIR>          de
11.11.2021  14:18    <DIR>          es
11.11.2021  14:18    <DIR>          fr
04.05.2017  21:33           212˙008 Humanizer.dll
11.11.2021  14:18    <DIR>          it
11.11.2021  14:18    <DIR>          ja
11.11.2021  14:18    <DIR>          ko
14.08.2008  11:10           245˙760 MathNet.Iridium.dll
14.04.2020  20:39            20˙856 Microsoft.Bcl.AsyncInterfaces.dll
14.04.2020  20:39            18˙215 Microsoft.Bcl.AsyncInterfaces.xml
06.07.2015  22:51         1˙526˙464 Microsoft.Build.dll
06.07.2015  22:51           740˙576 Microsoft.Build.Engine.dll
06.07.2015  22:51           101˙096 Microsoft.Build.Framework.dll
06.07.2015  22:51         1˙244˙912 Microsoft.Build.Tasks.Core.dll
06.07.2015  22:51           389˙888 Microsoft.Build.Utilities.Core.dll
30.03.2020  19:36           458˙608 Microsoft.CodeAnalysis.Analyzers.dll
30.03.2020  19:39            26˙176 Microsoft.CodeAnalysis.CSharp.Analyzers.dll
12.11.2020  00:19         5˙997˙448 Microsoft.CodeAnalysis.CSharp.dll
12.11.2020  00:18         2˙212˙544 Microsoft.CodeAnalysis.CSharp.pdb
12.11.2020  00:20           851˙848 Microsoft.CodeAnalysis.CSharp.Workspaces.dll
12.11.2020  00:20           281˙808 Microsoft.CodeAnalysis.CSharp.Workspaces.pdb
12.11.2020  00:20            64˙076 Microsoft.CodeAnalysis.CSharp.Workspaces.xml
12.11.2020  00:18         2˙951˙378 Microsoft.CodeAnalysis.CSharp.xml
12.11.2020  00:16         2˙810˙248 Microsoft.CodeAnalysis.dll
12.11.2020  00:14           837˙612 Microsoft.CodeAnalysis.pdb
12.11.2020  00:19         5˙216˙136 Microsoft.CodeAnalysis.VisualBasic.dll
12.11.2020  00:19         2˙255˙752 Microsoft.CodeAnalysis.VisualBasic.pdb
12.11.2020  00:20           821˙120 Microsoft.CodeAnalysis.VisualBasic.Workspaces.dll
12.11.2020  00:20           279˙188 Microsoft.CodeAnalysis.VisualBasic.Workspaces.pdb
12.11.2020  00:20            47˙138 Microsoft.CodeAnalysis.VisualBasic.Workspaces.xml
12.11.2020  00:19         4˙145˙949 Microsoft.CodeAnalysis.VisualBasic.xml
27.06.2016  12:50           151˙488 Microsoft.CodeAnalysis.Workspaces.Desktop.dll
27.06.2016  12:50            37˙756 Microsoft.CodeAnalysis.Workspaces.Desktop.xml
12.11.2020  00:18         3˙264˙904 Microsoft.CodeAnalysis.Workspaces.dll
12.11.2020  00:17           901˙672 Microsoft.CodeAnalysis.Workspaces.pdb
12.11.2020  00:17         1˙443˙715 Microsoft.CodeAnalysis.Workspaces.xml
12.11.2020  00:14         2˙162˙002 Microsoft.CodeAnalysis.xml
17.07.2012  22:06         1˙479˙168 NMath.dll
26.06.2008  11:05            40˙960 nunit.framework.dll
11.11.2021  14:19    <DIR>          packages
11.11.2021  14:19    <DIR>          pl
11.11.2021  14:19    <DIR>          pt-BR
11.11.2021  14:19    <DIR>          ru
04.01.2017  09:54             5˙120 SQLitePCLRaw.batteries_green.dll
04.01.2017  09:54             5˙120 SQLitePCLRaw.batteries_v2.dll
04.01.2017  09:54            36˙352 SQLitePCLRaw.core.dll
04.01.2017  09:54            38˙912 SQLitePCLRaw.provider.e_sqlite3.dll
05.11.2016  05:55            20˙168 System.AppContext.dll
19.02.2020  10:05            20˙856 System.Buffers.dll
19.02.2020  10:05             3˙481 System.Buffers.xml
19.10.2020  16:37           189˙312 System.Collections.Immutable.dll
09.10.2020  18:10           466˙005 System.Collections.Immutable.xml
05.11.2016  04:55            24˙840 System.Composition.AttributedModel.dll
28.04.2014  06:54            17˙999 System.Composition.AttributedModel.xml
05.11.2016  04:55            59˙128 System.Composition.Convention.dll
28.04.2014  06:54            35˙237 System.Composition.Convention.xml
05.11.2016  04:55            62˙184 System.Composition.Hosting.dll
28.04.2014  06:54            31˙419 System.Composition.Hosting.xml
05.11.2016  04:55            29˙928 System.Composition.Runtime.dll
28.04.2014  06:54            19˙975 System.Composition.Runtime.xml
05.11.2016  04:55            64˙760 System.Composition.TypedParts.dll
28.04.2014  06:54            17˙874 System.Composition.TypedParts.xml
05.11.2016  05:55            34˙496 System.Console.dll
05.11.2016  05:55            23˙464 System.Diagnostics.FileVersionInfo.dll
05.11.2016  05:55            23˙288 System.Diagnostics.StackTrace.dll
05.11.2016  05:56           111˙984 System.IO.Compression.dll
05.11.2016  05:56            22˙736 System.IO.FileSystem.dll
05.11.2016  05:56            22˙784 System.IO.FileSystem.Primitives.dll
19.02.2020  10:05           141˙184 System.Memory.dll
19.02.2020  10:05            13˙950 System.Memory.xml
15.05.2018  11:29           115˙856 System.Numerics.Vectors.dll
15.05.2018  11:29           183˙484 System.Numerics.Vectors.xml
19.10.2020  16:45           462˙728 System.Reflection.Metadata.dll
09.10.2020  18:10           633˙024 System.Reflection.Metadata.xml
21.02.2020  03:58            17˙000 System.Runtime.CompilerServices.Unsafe.dll
23.11.2019  12:22            17˙397 System.Runtime.CompilerServices.Unsafe.xml
05.11.2016  05:57            39˙872 System.Security.Cryptography.Algorithms.dll
05.11.2016  05:57            23˙480 System.Security.Cryptography.Encoding.dll
05.11.2016  05:57            22˙816 System.Security.Cryptography.Primitives.dll
05.11.2016  05:57            38˙872 System.Security.Cryptography.X509Certificates.dll
29.11.2018  15:39           761˙392 System.Text.Encoding.CodePages.dll
19.02.2020  10:05            25˙984 System.Threading.Tasks.Extensions.dll
19.02.2020  10:05            10˙147 System.Threading.Tasks.Extensions.xml
05.11.2016  05:57            22˙240 System.Threading.Thread.dll
05.11.2016  05:57            77˙672 System.ValueTuple.dll
05.11.2016  05:57            23˙264 System.Xml.ReaderWriter.dll
05.11.2016  05:57            23˙256 System.Xml.XmlDocument.dll
05.11.2016  05:57            22˙720 System.Xml.XPath.dll
05.11.2016  05:57            25˙320 System.Xml.XPath.XDocument.dll
11.11.2021  14:19    <DIR>          tr
11.11.2021  14:19    <DIR>          x64
11.11.2021  14:19    <DIR>          x86
11.11.2021  14:19    <DIR>          zh-Hans
11.11.2021  14:19    <DIR>          zh-Hant
09.01.2020  16:34               140 _post buid command.bat
              88 File(s)     48˙227˙964 bytes
              18 Dir(s)  168˙617˙521˙152 bytes free

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83bc:e52a:d4e9:7d05:49af:800e...–
Montezo
~ Anonymní uživatel
188 příspěvků
13. 12. 2021   #3
-
0
-

OK, a jak teda vyřešit toto:  https://postimg.cc/LJRLmx0n

Ani nainstalování těch odkazovaných prerequisites nepomohlo... co tam teda doplnit?

A jakto, že .NET nemá být už nadále ze strany OSWin podporován, když je to oficiální projekt Mrkváčů? 

Bylo mi jasný, že ten .exáč udělanej "po Rusku" by byl velkej - a díky tomu spolehlivej a bytelnej, když tam bude nacpáno vše, co ten .exáč pro svůj běh z .NET čerpá - ale že to bude v řádu gigabitů... no to mě po*er... 

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.255.168.–
JerryM0
Věrný člen
13. 12. 2021   #4
-
0
-

1/

máš v tom hroznej zmatek .. kam sis dal ten projekt ???? to je nějakej zmatečnej adresář ne ???

má to bejt C:\MujProjekt

a ne nějaký C:\Users ... to je naprostá blbost ...

2/

stáhni si TotalCommander ať v tom máš přehled

https://www.ghisler.com/

3/

no a pak evidentně ti to hlásí že chybí hostfxr.dll

takže asi nějaká knihovna že

https://stackoverflow.com/questions/59284895/a-fatal-error-occurred-the-required-library-hostfxr-dll-could-not-be-found

https://windll.com/cs/dll/microsoft-corporation/hostfxr

něco si prostě nenainstaloval

https://github.com/dotnet/sdk/issues/4240

evidentně máš starší verzi Windows 10 ... chce to update

https://www.thecodebuzz.com/hostfxr-dll-could-not-be-found-net-core-fatal-error/

to je holt peklo s Windows 10 no .. tak to je

hlavně nestahuj ten soubour z nějakýho pochybnýho zdroje nebo si zaviruješ počítač ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83bc:e52a:d4e9:7d05:49af:800e...–
Montezo
~ Anonymní uživatel
188 příspěvků
13. 12. 2021   #5
-
0
-

evidentně máš starší verzi Windows 10 ... chce to update

> je to Win7 (program byl kompilován na Win10, ale chci ho spustit na Win7)

a ne nějaký C:\Users ... to je naprostá blbost ...

> to pouze spouštím ten přenesený exáč na Win7 přes konzoli, když naťukám "cmd", tak se mi otevře konzole, a začne na C:\Users\jménouživatele>, nechtělo se mi to "přemountovat" např do "C:\test"

PS: nedá se někde stáhnout přímo ta knihovna, např. vybagrovat někde z Win10? Ono tyhlety "manager aplikace" jsou v lepším případě plný reklam, v horším případě plný jinýho svinctva.  https://postimg.cc/4KhrgvL2

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.255.168.–
Montezo
~ Anonymní uživatel
188 příspěvků
13. 12. 2021   #6
-
0
-

A jakto, že .NET nemá být už nadále ze strany OSWin podporován, když je to oficiální projekt Mrkváčů? 

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.255.168.–
JerryM0
Věrný člen
13. 12. 2021   #7
-
0
-

1/

"A jakto, že .NET nemá být už nadále ze strany OSWin podporován, když je to oficiální projekt Mrkváčů?" je vidět že si nikdy nezažil éru "DLL HELL", zkus hádat proč se tomu říká "HELL" :) , prostě MS prohlásil, že každý nový projekt už musí ukládat svoje .NET knihovny do svých vlastních adresářů to je celé ... z hlediska globálního chaosu co tu od roku 2015 MS udělal je to logické vyvinění se z toho bordelu...

2/ nechápu co je to "PC repair" asi nějaká blbost co s tim ne souvisí ...

podle mě si budeš muset na w7 nainstalovat i nejnovější .NETcore5/6 knihovny  (možná i SDK balíček)

https://dotnet.microsoft.com/en-us/download/dotnet/5.0

3/ W7 je mrtvá technologie - oficiálně nepodporovaný OS. takže když ti něco nepujde tak ti stejně nikdo nepomuže ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83bc:e52a:d4e9:7d05:49af:800e...–
13. 12. 2021   #8
-
0
-

Doporučuji opustit Win 7 a přejít na Win10. Dále instalovat aktuální verzi Visual Studia, je k dispozici VS 2022. Nestalo se mi, že by mi chyběla nějaká knihovna související s .NET.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
JerryM0
Věrný člen
13. 12. 2021   #9
-
0
-

jinak abys to správně pochopil tak soubor  "hostfxr.dll" je součástí instalace .NETcore SDK: 5.0.301 a je v adresáři "c:\Program Files\dotnet\host\fxr\5.0.7\" a jestli je i součástí .NET4.7.2/4.8 to nevim

  takže si nainstaluj CELOU knihovnu .NET core i starou .NET4.7.2/4.8

jestli ti de jenom o ten soubor tak je tady

https://uloz.to/file/i5be9hc94Rv7/hostfxr-dll#!ZGuwBGR2ATAuAwN4ZzMxMQOvMzL1Amq2HwEKpxb3pJERMmN0Mt==

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83bc:e52a:d4e9:7d05:49af:800e...–
Montezo
~ Anonymní uživatel
188 příspěvků
13. 12. 2021   #10
-
0
-

W7 je mrtvá technologie - oficiálně nepodporovaný OS. takže když ti něco nepujde tak ti stejně nikdo nepomuže ...

> COŽE? To mi chtěj tvrdit, že to, co vybuduju na .NET 5.0 už na Win7 nerozchodím? No to snad ne... plno lidí dodnes použivá Win7.

2/ nechápu co je to "PC repair" asi nějaká blbost co s tim ne souvisí ...

> Podle mě je to zase nějakej "cool" manažer, co ti zasviní v nejlepším případě komp všemožnou reklamou, v horším i jiným sajrajtem. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.255.168.–
JerryM0
Věrný člen
13. 12. 2021   #11
-
0
-

1/ "COŽE? To mi chtěj tvrdit, že to, co vybuduju na .NET 5.0 už na Win7 nerozchodím? No to snad ne... plno lidí dodnes použivá Win7." 

Bohužel ANO, neexistuje žádná záruka, že to "nové" neboli .NET6 bude chodit na W7. Más prostě smulu tak to je ... to je Microsoft.

Podle mě ti jenom chybí ty knihovny takže základem je .NET4.7.2 a extenze 4.8: a to je obojí stáhne tady

https://dotnet.microsoft.com/en-us/download/dotnet-framework/net48

a pak musíš .NET5/6 podle toho v čem si ten projekt dělal

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83bc:e52a:d4e9:7d05:49af:800e...–
Montezo
~ Anonymní uživatel
188 příspěvků
13. 12. 2021   #12
-
0
-

  takže si nainstaluj CELOU knihovnu .NET core i starou .NET4.7.2/4.8

> a odkud ji stáhnu? 

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.255.168.–
Montezo
~ Anonymní uživatel
188 příspěvků
13. 12. 2021   #13
-
0
-

A stejně jsem si moc nepomohl, sice ji to "najde", ale nedokáže to s ní pracovat, asi konflikt verzí.

https://postimg.cc/LJRLmx0n

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.255.168.–
JerryM0
Věrný člen
13. 12. 2021   #14
-
0
-

tady ne ?

https://dotnet.microsoft.com/en-us/download/dotnet-framework/net48

stačí do googlu zadat heslo download .NET6

nebo .NET4.7.2   atd

https://dotnet.microsoft.com/en-us/download/dotnet-framework/net472

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83bc:e52a:d4e9:7d05:49af:800e...–
JerryM0
Věrný člen
13. 12. 2021   #15
-
0
-

jo konflikt verzí ... tomu se právě řiká DLL HELL něco si o tom přečti nanetu ..

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83bc:e52a:d4e9:7d05:49af:800e...–
Montezo
~ Anonymní uživatel
188 příspěvků
13. 12. 2021   #16
-
0
-

jo konflikt verzí ... tomu se právě řiká DLL HELL něco si o tom přečti nanetu ..

Jo, dovedu si to představit... proto osobně si myslím, že nejlepší je udělat ten .exáč "stand-alone" i za cenu, že bude větší... snad nejsme v situaci, kdy i blbý "konzolová kalkulačka" potřebuje "support soubory" v řádech gigabitů. :-D

C++ není tak závislý na knihovnách? 

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.255.168.–
13. 12. 2021   #17
-
0
-

Ještě mne napadlo kompilovat se starší verzí frameworku. Dá se vybrat v nastavení projektu. Kterou pro Win 7 použít si jistý nejsem, snad 4.5 . Na výsledek bych boty nevsadil.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
JerryM0
Věrný člen
13. 12. 2021   #18
-
0
-

nevim jestli uspěješ ... jde o to, že budeš muset zahrnout i tzv. Redistributables. proto je lepší udělat ten sdílenej adresář \lib

přeju hodně štěstí

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83bc:e52a:d4e9:7d05:49af:800e...–
Montezo
~ Anonymní uživatel
188 příspěvků
13. 12. 2021   #19
-
0
-

Hele, tady přestává legrace... opravdu jsou Mrkváči tak na palici, že s podporou .NET 5.0 u Win7 nepočítaj? To opravdu nemohou myslet vážně, doufám, že to není jen nějaká fata morgána v komunikaci. Jako kdybych tu nadával, že mi to nejde pod WinXP, tak to pochopím... ale i tak. Už vidím klasickýho n00b uživatele, jak řeší "nějaký frameworky", když plno lidí ani netuší, co v adrese seznam.cz znamená to .cz... 

Mohu si i vybrat 3.1, ale je to dost barbarské, když navíc učebnice je psaná na 5.0, a 3.1 taky mohou později zrušit. 

... lepší udělat ten sdílenej adresář \lib 

> to je mi k ničemu, když chci tu appku distribuovat i lidem, co se mnou nemaj nic společnýho.

Nebylo by toto řešení? Jde to i v 5.0, a jde to "nějak pořešit" přes prostředí VS2019, namísto toho, abych se musel matlat s příkazovou řádku? https://dotnetcoretutorials.com/2021/11/10/single-file-apps-in-net-6/

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.255.168.–
BDS+3
Věrný člen
13. 12. 2021   #20
-
0
-

#3 Montezo
jestli se chceš věnovat modernímu programování (.NET6), nepoužívej mrtvé W7.

Pokud chceš programovat pro mrtvoly programuj .net Frameworku.

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.253.–
W10 :)
BDS+3
Věrný člen
13. 12. 2021   #21
-
0
-

#19 Montezo

Jako kdybych tu nadával, že mi to nejde pod WinXP, tak to pochopím
a jaký je v tom rozdíl? W7 je zrovna tak mrtvé jako XP

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.253.–
W10 :)
Montezo
~ Anonymní uživatel
188 příspěvků
13. 12. 2021   #22
-
0
-

Nebylo by toto řešení? Jde to i v 5.0, a jde to "nějak pořešit" přes prostředí VS2019, namísto toho, abych se musel matlat s příkazovou řádku? https://dotnetcoretutorials.com/2021/11/10/single-file-apps-in-net-6/

--------------------------------

a jaký je v tom rozdíl? W7 je zrovna tak mrtvé jako XP

> tohle není o tom, co chci, anebo nechci, ale jednoduše o tom, že Win7 je stále rozšířeně používán. Je to stejnej nesmysl, jako by někdo rozhodl, že všechny auta vyrobený před rokem 2010 se odteď nesmí používat. 

Že to řve i v případě .NET 5.0 mě taky udivuje, VS2019 mi ani .NET 6.0 nenabízí (ano, protože .NET 6.0 je nejnovější). 

> C++ není tak "tupě" závislý na knihovnách? 

A hlavně, je teda toto " https://dotnetcoretutorials.com/2021/11/10/single-file-apps-in-net-6/ " řešením?

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.255.168.–
13. 12. 2021   #23
-
+1
-
Zajímavé
BDS +

Během závěrečné fáze životního cyklu Win 7 byla možnost bezplatně přejít na Win 10. A bylo to v dostatečném předstihu před ukončením podpory Win 7. V současnosti jsou Win 7 mrtvé už několik let. Vůbec nemá smysl exhumovat mrtvolu jen proto, že to někdo ještě má. Těm, co teď fňukají že jim něco nejede, nezbývá než koupit instalaci Win 10, což se jeví k hodnotě jejich počítače nevýhodné, nebo nový počítač.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
BDS+3
Věrný člen
13. 12. 2021   #24
-
0
-

#22 Montezo
doufám, že tě na cílovém PC napadlo nainstalovat .NET5.0 a sestaveno to máš jako release.

VS2019 ti 6ku nenabídne protože je podporován až od VS2022

Ohledně distribuce doporučuji shlédnout toto video od 32:56

Pokud nebudeš dělat čisté C++, ale ve VS musíš doinstalovat Visual C++ Runtime

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.253.–
W10 :)
13. 12. 2021   #25
-
0
-

Nikdo nezakazuje používat starší OS, jen na něm novější věci nejedou.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
BDS+3
Věrný člen
13. 12. 2021   #26
-
0
-

#23 hlucheucho
ono to furt funguje legálně zadarmo (i na W11)

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.253.–
W10 :)
13. 12. 2021   #27
-
0
-

#26 BDS
Z W7 na W11 to půjde vyjímečně, překážkou je zastaralý HW. To by byl případ mého vyřazeného počítače, byl upgradovaný z W7 na w10 krátce jak mi to Microsoft nabídl. Před svou  "smrtí" psal, že je nekompatibilní s W11.

Jinak si myslím, že provozovat W11 na nějakým starým křápu bude asi jako chtít po dědkovi s těžkou artrosou aby běžel maraton.

Že lze bezplatně přejít z W7 na W10 i dnes jsem nevěděl, koneckonců jsem W7 neviděl několik let

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
BDS+3
Věrný člen
13. 12. 2021   #28
-
0
-

#27 hlucheucho
Myslím si, že pokud máš přenositelnou verzi O.S. tak by mělo fungovat, že použiješ klíč z W7 pro instalaci W11. Ale nezkoušel jsem to.

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.253.–
W10 :)
13. 12. 2021   #29
-
0
-

#28 BDS
Pokud je kompatibilní hardware, tak by to jít mohlo.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
Montezo
~ Anonymní uživatel
188 příspěvků
13. 12. 2021   #30
-
0
-

Myslím si, že pokud máš přenositelnou verzi O.S. tak by mělo fungovat, že použiješ klíč z W7 pro instalaci W11. Ale nezkoušel jsem to.

> takle, já mám starší NB, ale na OEM licenci, která na něm byla, a byla určená pro WIN7, šlo relativně jednoduše "navařit" WIN10 - a dokonce tato metoda "upgrade" byla i legální.

Ale na Win11 se mi moc nechce, nejsou ještě moc odzkoušený, a otázka je, zda by s tim HW mého starého NB kámošil... 

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.255.168.–
13. 12. 2021   #31
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
JerryM0
Věrný člen
13. 12. 2021   #32
-
-1
-
Mimo téma
BDS -

Takhle, já mám v řiti 3 hemeroidy :) jeden je velkej a dva sou menší a sou hloubš no a tak já sem se rozhodl že to s nima ještě zkusim .. tak sem si koupil Detralex ... hm.. no prostě musim to vyzkoušet protože je to fakt starej hardware :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) a nějak mu blbnou knihovny .NET :) :) :) :) :) :) :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83bc:e52a:d4e9:7d05:49af:800e...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 19 hostů

Podobná vlákna

Nej distribuce — založil Ghekon

Distribuce linuxu — založil ospaly.stanislav

Nej distribuce Linuxu — založil amater

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý