Jmenovci v databázi – MS SQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Jmenovci v databázi – MS SQL – Fórum – Programujte.comJmenovci v databázi – MS SQL – Fórum – Programujte.com

 
Hledat
Vybavení pro Laser Game
Spuštěn Filmový magazín
Laser Game Brno
Pergoly a střechy Brno

Montezo
~ Anonymní uživatel
188 příspěvků
16. 1. 2022   #1
-
0
-

Jaké SQL příkazy mám zjisti, když mám zjisti jméno a příjmení osob, které jsou v databázi víc než jednou ? (když máme dvě a více osob se stejným jménem a příjmením)?

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.255.168.–
16. 1. 2022   #2
-
0
-

Už ti tu někdo psal. Začni nějakým tutoriálem, krok za krokem. A ty zase od prostředka.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:af0:ffe4:85f4:5859:a055:ea05:eaa1...–
peter
~ Anonymní uživatel
3827 příspěvků
17. 1. 2022   #3
-
0
-

Jaké SQL příkazy mám zjisti, když mám zjisti jméno a příjmení osob, které jsou v databázi víc než jednou ? (když máme dvě a více osob se stejným jménem a příjmením)?

Ted jsem ti jinde psal, ze musis premyslet databazove. Tam jsou jen tabulky. Cili, potrebujes prikaz, ktery ti zjisti, kolik tam toho je a podle tohosi vyberes jen ty, co te zajimaji.

---
Vyber mi jmeno a prijmeni z tabulky osoby, kde pocet osob pro prijmeni a jmeno je vetsi nez 1.
SELECT jmeno, prijmeni FROM osoby WHERE...
A tady se to mirne komplikuje. Potrebujes si udelat nejakou pomocnou tabulku, ktera secte stejne shody.
---
Vyber mi id, pocet radku z tabulky osoby vsech, kde skupina ma spolecne jmeno a prijmeni.
SELECT id, COUNT(id) FROM osoby GROUP BY prijmeni, jmeno
---
A ted to musis spojit
SELECT ... WHERE id IN (SELECT...)

Hele, ale my za tebe domaci ukoly delat nemuzeme. Tyhle primitivni sql prikazy se daji snadno vygooglovat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:5000:e733:e708:5f79...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

C# Problém s databází — založil Cpp_amater

Čeština databázi — založil Jakub Doucek

Dotaz na databázi — založil Paja2

C# a připojení k databázi — založil whysper

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032022 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý