Python souřadnice – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Python souřadnice – Python – Fórum – Programujte.comPython souřadnice – Python – Fórum – Programujte.com

 

LOTR9699
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
13. 2. 2022   #1
-
0
-

Ahoj, mám problém s mým programem. Mám barevné kuličky, které jsou rozděleny svisle, ale potřebuju je rozdělit vodorovně. Nevíte někdo, jak mám upravit svůj program?

Program

import tkinter
canvas = tkinter.Canvas()
canvas.pack()

import random

for i in range(400):
    x = random.randint(10,370)
    y = random.randint(10,250)
    if x>=190:
        canvas.create_oval(x,y,x+10,y+10, width = 0, fill = 'red')
    else:
        canvas.create_oval(x,y,x+10,y+10,width = 0, fill = 'blue')

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.240.96.–
gna
~ Anonymní uživatel
1849 příspěvků
13. 2. 2022   #2
-
0
-

Když je X vetší nebo rovno 190, tak uděláš kuličku červeně, jinak modře. Takže napravo máš červené a nalevo modré.

Co na tom změnit? Peter už ti odpověděl. Budeš testovat Y.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Scooby Doo
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
13. 2. 2022   #3
-
0
-

#2 gna
Super, ale nevím, jak přehodit souřadnice, aby byla červená nahoře a modrá dole...

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.240.96.–
gna
~ Anonymní uživatel
1849 příspěvků
13. 2. 2022   #4
-
0
-

Tak nebudeš barvu určovat podle toho, jestli je kulička napravo nebo nalevo, ale podle toho, jestli je nahoře nebo dole.

Místo X budeš testovat Y.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

Souřadnice — založil Rider

Souřadnice a úsečka — založil BDS

Kurzor na souřadnice — založil Thadeus

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý