Input type color - titulek pro colorpicker? – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Input type color - titulek pro colorpicker? – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.comInput type color - titulek pro colorpicker? – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com

25. 10. 2022   #1
-
0
-

Ahoj,

po kliknutí na input color se otevře colorpicker. Potřeboval bych, aby se zobrazoval u colorpickeru mnou daný titulek. Jak na to?

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:af0:ffe4:85f4:41b6:3399:2bc:558...–
peter
~ Anonymní uživatel
4022 příspěvků
26. 10. 2022   #2
-
0
-

Priklad jednoducheho kodu, ktery je mozne pres ctrl+c/v zkopirovat? A kde se co ma zobrazovat, to mi tez neni jasne?
Nemuzes pouzit label tag, nebo parametr title nebo placeholder? Pripadne dat za ten input nejaky help text?

Sis, chtel jsem ti linknout bootstrap, ale tam to zrovna neni, ukazka :) (placeholder ano, ale help text, vim, ze jsem v BT nekde pouzival; ale je tam ukazka na server-side, zobrazeni chyby cervene, zelene). Ve vetsine app Neco takoveho, jak mam ten cerveny text, tak pouzit sedive drobnejsi pismo. Moodle cMS hodne pouziva help texty

https://projekty.slu.cz/evid3_app.php?what=user&do=signin#user

Kazdopadne, jestli to chces pro ten picker, tak asi budes muset pouzit nejake JS reseni pickeru. Ty byvaji vymakanejsi a zobrazuji treba kod barvy a tak. S input color nemam zkusenosti. A podle stranek, co jsem nasel, chrome si s tim tagem moc nerozumi. Ale treba uz je vsechno jinak.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:ccc4:4d08:89c1:57d4...–
26. 10. 2022   #3
-
0
-

Po kliknutí na <input type="color"/> se obejví vyskakovací okno s colorpickerem (u Firefoxu vypadá jako ve Windows). V jeho levém horním rohu je napsáno Barva. Mě by se hodilo mít tam název grafu, kterého se to týká.

Vlastnost title jsem zkusil nastavit, ale nikde se nezobrazuje. Kontroloval jsem to v debuggeru prohlížeče, že je nastavená.

Label se zobrazí u samotného inputu, ve vyskakovacím okně colorpickeru se nezobrazuje.

Jde o to jestli mi neunikla nějaká jednoduchá finta.

chrome si s tim tagem moc nerozumi

pravda je, že v Chrome je škaredý a potvrzení zvolené barvy se musí udělat z klávesnice. Stejně tak u Opery a Edge.

Zatím tedy znám 2 možnosti:

1. Věřit, že uživatel ví na co kliknul a čemu nastavuje barvu
2. Customized Color Picker = tebou zmiňované javascript řešení (neplacených opensource existuje několik)

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
peter
~ Anonymní uživatel
4022 příspěvků
26. 10. 2022   #4
-
0
-

Aha. Obavam se, ze to modalni okenko s dialogem nejde customizovat.A pokud, tak mazna pres objekt window. Ale, na to bych moc nesazel. Ja bych sel mozna do toho js. Nebo si tam udelat pomocny frame/object tag, kde bude picker otevreny, ale uriznes mu zahlavi a nahradis vlastnim. Presmerovat tedy vyber barvy do toho framu + visibilitu, misto, aby oteviral dialog primo.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:854a:414e:26ee:ebbe...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.

Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

Podobná vlákna

Input type='file' — založil don_Dominique

Input type file — založil Nazghul-CZ

Input type text — založil roman.jaros

Input a input type — založil

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032025 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý