#2 JerryM
to nemám, ani ve firmě u nás to nemaj. Koukal jsem teď na ten Segger ... uchvátily mne ty ceny v Eurech.
Nedal bych je ani v Kč
. Obecně, nemám moc rád ty přebujelý IDE systémy. Jsou obrazem tvůrců těch IDE. Jsou tak komplikovaný, že člověk vyvine mnohem více úsilí na ovládání IDE než na tvorbu programu, který chce v tom IDE vytvořit.
Typicky Xilinx Vivado... to je tak přebujelý a rozbujelý, že už téměř nefunguje, a je zázrak, když se ho povede hladce nainstalovat. Na diskuzním foru Xilinxu je na to mraky sarkastických poznámek. A natoř ve Vivadu něco vytvořit.
Altium CAE na tvorbu plošňáků... to samý. Mraky problémů. Řešíš obsluhu IDE nebo vývojovýho softu, namísto abys řešil vlastní práci. Používám EdinXP. V jedné plošnospojovně, kterou jsem používal asi 15 let, si nedavno koupili nový fotoploter z Belgie a najednou všechny mé Gerber file i ty, ze kterých v minulosti pro mne vyráběli, teď hlásí chyby. Řešili jsme proč. Z plošnospojovny mi napsali, že nevědí, jak přesně má vypadat nový Gerber k jejich novýmu fotoplotteru. Prý mám přejít na KiCad. Jsem se zasmál... vyměnil jsem výrobce plošňáků.
Proto dám radši přednost jednoduchýmu kompilátoru nad historickými wokny neboi MS DOSem, kde napíšu zdroják kódů třeba v notepadu a odlaďuju na reálným hardware. Kašlu na ty jejich simulátory a IDE