Bool, char, strlen – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Bool, char, strlen – C / C++ – Fórum – Programujte.comBool, char, strlen – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Avidius0
Newbie
12. 11. 2011   #1
-
0
-

Zdravím, mohli by jste mi vysvětlit prosím k čemu složí bool a co všechno je špatně v tomto "kódu":

#include<cstring>
using namespace std;
int main()
{
        bool odpoved = true;
int odpov = false;

bool start = -100;        // start se přiřadí true
bool stop= 0;              // stop se přiřadí false
int hromada[3] = {5 , 2 ,8};
char jmeno[10] = Curo;
cout << "Vase jmeno ma" << strlen(jmeno);
if (strlen(jmeno)<5) cout << "znaky.";
else if(strlen(jmeno>4) cout << "znaku.";
cin.get;
cin.get;
return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.217.–
fnenks+1
Stálý člen
12. 11. 2011   #2
-
0
-

#include <iostream>         //zpristupni: cin,cout,..
#include <cstring>          //zpristupni funkci strlen()

using namespace std;

int main()
{
    bool odpoved = true;
    int odpov = false;      //odpov = 0

    bool start = -100;        // start se přiřadí true
    bool stop= 0;              // stop se přiřadí false
    int hromada[3] = {5 , 2 ,8};
    char jmeno[10] = "Curo";
    cout << "Vase jmeno ma " << strlen(jmeno);
    if (strlen(jmeno)<5)        //jestli ma jmeno mene nez 5 znaku
       cout << " znaky.\n";     //tak tohle
    else                        //jinak
        cout << " znaku.\n";    //tohle
    cin.get();
    cin.get();
    return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.84.–
Avidius0
Newbie
12. 11. 2011   #3
-
0
-

Paráda dik.. Nevšiml jsem si, že jsem tam udělal tolik základních chyb a s tvojí pomocí mi to nakonec i funguje. =) Ale stejně nechápu k čemu slouží bool. Kdyby jste mi napsali nějaký kód ve kterém je použit, snad by mi to pomohlo.  

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.217.–
m->29+6
Super člen
12. 11. 2011   #4
-
0
-

#3 Avidius
Test či je číslo párne napríklad. 

bool Number_isEven(int number) {
  return number%2 == 0;
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.51.–
Avidius0
Newbie
12. 11. 2011   #5
-
0
-

#4 m->29
Jsem začátečník, takže jsem to moc nepochopil, ale díky za snahu   

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.217.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
12. 11. 2011   #6
-
0
-

bool je takzvana booleovska promenna - teoreticky ma jen dve hodnoty - 0  nebo  cokoliv jineho jako 1 -> 1/0 - pravda/nepravda - true/false - splneno/nesplneno....   ve spouste pripadu potrebujes jen zjistit zda je neco splneno nebo neni..  napriklad   je cislo vetsi nez 100?  Ano/Ne ... to je jedina odpoved kterou potrebujes

jak napsal m->29:  sude cislo je, kdyz zbytek po deleni (tj operator %) 2 je 0 (samozrejme ti to nahasi ze je sude i pro nulu - a pokud me pamet nesali tak to zrovna neni pravda) ale pro predstavu to staci

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Avidius0
Newbie
12. 11. 2011   #7
-
0
-

#6 KIIV
Aha, dík. Ale nedá se obdobně použít if?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.217.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
12. 11. 2011   #8
-
0
-

ta promenna sama o sobe zadne vetveni nedela ... ale da se pouzit pozdeji - treba i jako parametr funkce a podobne...

muzes ji napriklad chtit uvnitr funkce i zmenit a predat dal...

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

Podobná vlákna

Strlen() - problem — založil new_pope

Strlen s diakritikou a bez — založil Lynx

Cstring aneb strlen() — založil swiftblade19

Bool — založil Anonym

Příklady BOOL — založil Nadšenec

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý