Načítanie dát zo súboru do poľa - Problém – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Načítanie dát zo súboru do poľa - Problém – Java – Fórum – Programujte.comNačítanie dát zo súboru do poľa - Problém – Java – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
mirec1230
Newbie
18. 11. 2011   #1
-
0
-

Nazdar! Vedel by mi niekto pomôcť? Potrebujem, aby mi z txt súboru načítalo do poľa hodnoty. Vypisuje mi iba samé nuly.
Tu je zdrojový kód:

import java.io.File;
import java.io.FileNotFoundException;
import java.lang.IllegalStateException;
import java.util.NoSuchElementException;
import java.util.Scanner;

    public class ReadArrays
{
  private Scanner input;
 
  /**Enable user to open file*/
  public void openFile()
  {
    try
    {
      input = new Scanner(new File("D:/target2.txt"));
    } /*END TRY*/
    catch (FileNotFoundException fileNotFoundException)
    {
      System.err.println("Error opening file!");
      System.exit(1);
    } /*END CATCH*/
  } /*END METHOD OPENFILE*/
 
  /**read record from file*/
  public void readRecords()
  {
    /**object to be written to screen*/
    System.out.printf("%-12s\n", "Target");
    try //read records from file using Scanner object
    {
      int[] pole = new int[100];
      int i = 0;
      while(input.hasNext() && i<100)
      {
        /**display record contents*/
        pole[i++] = input.nextInt();
        System.out.printf("%d\n", pole[i]);
      } /*END WHILE*/
    } /*END TRY*/
    catch (NoSuchElementException elementException)
    {
      System.err.println("Error reading from file");
      System.exit(1);
    } /*END CATCH*/
  } /*END METHOD readRecords*/
 
  /**close file and terminate application*/
  public void closeFile()
  {
    if (input != null)
      input.close(); //close file
  } /*END METHOD closeFile*/
    }

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.40.253.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
18. 11. 2011   #2
-
+1
-
Zajímavé

zkus tam dát místo tohoto: 

pole[i++] = input.nextInt();
System.out.printf("%d\n", pole[i]);

toto:

pole[i] = input.nextInt();
System.out.printf("%d\n", pole[i]);
i++;
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
mirec1230
Newbie
18. 11. 2011   #3
-
0
-

#2 liborb
Ďakujem, pomohlo :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.40.253.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 19 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý