Načíst číslo ze souboru – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Načíst číslo ze souboru – Java – Fórum – Programujte.comNačíst číslo ze souboru – Java – Fórum – Programujte.com

 

Ondra
~ Anonymní uživatel
244 příspěvků
4. 12. 2011   #1
-
0
-

Zdravim, prosím , umím Fortran, Basic, Matlab a celkem i Turbo C. Něco jsem už velmi velmi málo udělal i v Javě, čtu teď několik hodin různé příručky a NENAŠEL jsem nikde jednoduchý příklad, jak v programu main do pole třeba dimenze 3 x 3  typu double (deklarace double a [3][3]  ) CO NEJJEDNODUŠEJI načíst z ASCII  souboru 9 normálních desetinných čísel ( 3 řádky o 3 číslech). Všechny příklady, co jsem našel, buďto čtou soubory nečíslelné ( char nebo string)  nebo kopírují soubor na soubor, ale já potřebuji jenom načíst matici 3 x 3  do proměnné označené nějakým písmenem, třeba "a." Dále si už poradím. Uznávám, že neumím JAVU, ale nutně to potřebuji. Kamarád mi na to přes noc udělal program na 2 stránky, ale buhužel někde udělal chybu a jeho program čte z těch 9 čísel jen to, co je za desetinou tečkou. Mimochodem, Matlabu na to stačí  jeden krátký příkaz a=load('data.txt').  Pomůžete ? email cablecar@seznam.cz. Díky, Ondra

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.98.–
zlz
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
4. 12. 2011   #2
-
+1
-
Zajímavé

   

/* data.txt
1.1 1.2 1.3
2.1 2.2 2.3
3.1 3.2 3.3
*/
int M = 3, N = 3;
double[][] matice = new double[M][N];
Scanner scanner = new Scanner(new File("data.txt"));

for (int i = 0; i < M; i++) {
	for (int j = 0; j < N; j++) {
		if (scanner.hasNextDouble())
			matice[i][j] = scanner.nextDouble();
	}
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

Jak načíst *.TXT — založil Prokop Buben

Nejde nacist modul — založil raddino

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý