Click... pole-Button – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Click... pole-Button – .NET – Fórum – Programujte.comClick... pole-Button – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
mrekmrik0
Duch
14. 12. 2011   #1
-
0
-

   

using System;
using System.Collections.Generic;
using System.ComponentModel;
using System.Data;
using System.Drawing;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Windows.Forms;
using System.Collections;


namespace WindowsFormsApplication1
{
    public partial class Form1 : Form
    {
        public Form1()
        {
         
            InitializeComponent();

            Button[,] pole = new Button[8, 8];
            
            int x = 50, y = 50;

            for (int i = 0; i < 6; i++)
            {

              for (int j = 0; j < 6; j++)
              {
               Image rub = Image.FromFile("kruh.png");
               pole[i, j] = new Button();
               pole[i, j].Location = new Point(x, y);
               pole[i, j].Name = "btn" + i.ToString() +j.ToString();
               pole[i, j].Size = new Size(100, 100);
               pole[i, j].Image = rub;
               pole[i, j].Text = "btn" + i.ToString() + j.ToString();
               Controls.Add(pole[i, j]);
               x += 100;
        
              }
             x = 50; y += 100;
            }
               
       }

    }

}

Pracuji na pexesu a v programu mám pole tlačítek, ale nevím jak udělat, se na ně dalo klikat. Děkuji za radu :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.96.164.–
Mutagen
~ Anonymní uživatel
549 příspěvků
14. 12. 2011   #2
-
0
-

   

this.button.Click += new EventHandler(this.button_click);

A pak jen vytvoris Event

private void button_click(object sender, EventArgs e)
{
   //TvujKod
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
14. 12. 2011   #3
-
0
-

S tím, že to lze napsat ještě trochu jednodušeji. 

this.button.Click += this.button_click;
Nahlásit jako SPAM
IP: 91.217.52.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
mrekmrik0
Duch
14. 12. 2011   #4
-
0
-

Nevím v čem dělám chybu, ale nechce to fungovat this.button.Click to vždy podtrhne(ten button) a hodí: Error 1 'WindowsFormsApplication1.Form1' does not contain a definition for 'button' and no extension method 'button' accepting a first argument of type 'WindowsFormsApplication1.Form1' could be found (are you missing a using directive or an assembly reference?) 

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.96.164.–
Mutagen
~ Anonymní uživatel
549 příspěvků
14. 12. 2011   #5
-
0
-

#4 mrekmrik
Musis misto toho button napsat to pole

this.pole[i, j].Click += new EventHandler(this.promennaEventu); // treba button_click

private void button_click(object sender, EventArgs e)
{
   //TvujKod
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
mrekmrik0
Duch
14. 12. 2011   #6
-
0
-

Tak já už nevím je to pořád stejný :( :( Pořád to podtrhává na to samém místě jak button tak i když tam napíšu pole. :(

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.96.164.–
14. 12. 2011   #7
-
0
-

#6 mrekmrik
A mohu se zeptat co a kam vlastně píšeš?

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.217.52.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
14. 12. 2011   #8
-
0
-

#6 mrekmrik
Jestli tam máš this.pole, tak to samozřejmě nepůjde. Možná bude lepší nad tím přemýšlet a slepě to nekopírovat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.217.52.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
mrekmrik0
Duch
14. 12. 2011   #9
-
0
-

   

using System;
using System.Collections.Generic;
using System.ComponentModel;
using System.Data;
using System.Drawing;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Windows.Forms;
using System.Collections;


namespace WindowsFormsApplication1
{
    public partial class Form1 : Form
    {
        public Form1()
        {
         
            InitializeComponent();

            Button[,] pole = new Button[8, 8];
            
            int x = 50, y = 50;

            for (int i = 0; i < 6; i++)
            {

                for (int j = 0; j < 6; j++)
                {
                    Image rub = Image.FromFile("kruh.png");
                    pole[i, j] = new Button();
                    pole[i, j].Location = new Point(x, y);
                    pole[i, j].Name = "btn" + i.ToString() + j.ToString();
                    pole[i, j].Size = new Size(100, 100);
                    pole[i, j].Image = rub;
                    pole[i, j].Text = "btn" + i.ToString() + j.ToString();
                    Controls.Add(pole[i, j]);

                    this.pole[i, j].Click += new EventHandler(this.button_click);
                    
                    x += 100;
        
                 }
                x = 50; y += 100;
               }
               
       }

        private void button_click(object sender, EventArgs e)
        {
            MessageBox.Show("1234");
        }
  }

}
Nahlásit jako SPAM
IP: 212.96.164.–
mrekmrik0
Duch
14. 12. 2011   #10
-
0
-

Aha tak to tam přesně mám, ale nevím si s tím rady jsem uplný začátečník.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.96.164.–
Mutagen0
Super člen
14. 12. 2011   #11
-
0
-

#10 mrekmrik
Uplny zacatecnik a uz si troufas na pexeso ?

I ja zacinal na MatrixModu v Consoli :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
14. 12. 2011   #12
-
0
-

#10 mrekmrik
To je samozřejmě v pořádku, každý jednou začínal. Ale je dobré začít u základů jazyka, který chceš používat (naučit se syntaxi, naučit se pracovat s IDE, naučit se základ frameworku). Pak začít s jednoduchými aplikacemi, atd.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.217.52.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
mrekmrik0
Duch
14. 12. 2011   #13
-
0
-

Ok, ale přeci jen co tam mám toho pole napsat, nebo je nějaký jiný způsob jak to vyřešit? V čem vlastně spočívá problém?

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.96.164.–
14. 12. 2011   #14
-
+1
-
Zajímavé

#13 mrekmrik
Eh, když říkám, že s this. je to špatně, tak bez něj to je správně. 

pole[i, j].Click += new EventHandler(this.button_click);
Nahlásit jako SPAM
IP: 91.217.52.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
mrekmrik0
Duch
14. 12. 2011   #15
-
0
-

Děkuji....

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.96.164.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 42 hostů

Podobná vlákna

Function click — založil zelenac1

On click a proměnná — založil Jarda

PictureBox.click; — založil Kubas129

Click listener — založil Petr123

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý