Pomoc s programy – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Pomoc s programy – C / C++ – Fórum – Programujte.comPomoc s programy – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Falcon0
Duch
27. 12. 2011   #1
-
0
-

Ahoj chtěla bych vás poprosit pomoct s těmito dvěma programy jelikož sem dlouho chyběla a neměla jsem možnost se to ve škole doučit tak si opravdu nevím rady jedná se o podprogramy v C děkuji. :) zadaní uvedu níže

1. Vytvořte program s podprogramem pro výpočet všech stran a úhlů trojúhelníka zadaného pomocí dvou stran a úhlu k jedné z nich přilehlém (SSU). Využijte větu sinovou a kosinovou.

2. Vytvořte podprogram, který v textu nahradí zadaný text jiným zadaným textem.
Vytvořte program, který s využitím předchozí funkce upraví soubor (jméno zadá uživatel) - zadané slovo nahradí jiným slovem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.197.157.–
yaqwsx+9
Posthunter
27. 12. 2011   #2
-
0
-

Ukaž, co doposud máš. Musíš projevit snahu - tady za tebe nikdo úkoly dělat nebude.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.91.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Adam
~ Anonymní uživatel
176 příspěvků
29. 12. 2011   #3
-
0
-

Dobrý den,

U jazyka C nejsem zrovna dlouho a nějak takhle bych to udělal já. Čísla zadané uživatelem se raději ukládají jako čísla s pohyblivou čárkou (kdyby náhodou zadal desetinné číslo). Snad to mám dobře. Je to sice nepromyšlené, ale za to přehledné, protože každý výpočet má svoji funkci. Výpočet ve funkcích si musíte už udělat sama. Jelikož se u takovýchto výpočtů používají goniometrické funkce je na začátku nadeklarovaná knihovna math.h.     Zde je kód:

#include <stdio.h>
#include <math.h>

float strany(float uhel, float strana1, float strana2);
float uhel1(float uhel, float strana1, float strana2);
float uhel2(float uhel, float strana1, float strana2);

int main()
{
    float uhel, strana1, strana2;
    //ziskani hodnot od uzivatele
    printf("Zadejte uhel: ");
    scanf("%f", &uhel);
    printf("Zadejte stranu prilehlou uhlu: ");
    scanf("%f", &strana1);
    printf("Zadejte druhou stranu: ");
    scanf("%f", &strana2);
    //zobrazeni vysledku na obrazovku
    printf("\nStrany trojuhelniku jsou: %.2f, %.2f, %.2f.\n", strana1, strana2, strany(uhel, strana1, strana2));
    printf("Uhly trojuhelniku jsou: %.2f, %.2f, %.2f.\n",uhel, uhel1(uhel, strana1, strana2), uhel2(uhel, strana1, strana2));
   
    while (getchar() != '\n');
    getchar();
    return 0;
}

//funkce pro vypocet treti strany trojuhelniku
float strany(float uhel, float strana1, float strana2){
}

//funkce pro vypocet druheho uhlu trojuhelniku
float uhel1(float uhel, float strana1, float strana2){
}

//funkce pro vypocet tretiho uhlu trujuhelniku
float uhel2(float uhel, float strana1, float strana2){
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.174.59.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 14 hostů

Podobná vlákna

Pomoc s programy v C — založil pietro62

Programy v C++ — založil Kajik

Programy — založil Tomáš

Vzorove Programy — založil PVou

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý