PHP Javascript timer – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

PHP Javascript timer – PHP – Fórum – Programujte.comPHP Javascript timer – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Anonym
~ Anonymní uživatel
454 příspěvků
27. 12. 2011   #1
-
0
-

Zdravím, možno si pomyslíte, aké jednoduché, ale osobne neviem ako by som mal postupovať, teoreticky by som aj vedel, ale bohužiaľ prakticky to nezvládam. Otázka spočíva v tom, ako dosiahnem niečo ako timer. Chcem, aby to fungovalo nasledovne, php kód si z DB vyberie čas (DATETIME) kedy bola akcia spustená k tomuto času sa pridá (niekoľko minút uložených v premennej) a užívateľ následne uvidí o koľko minút bude daná stránka prístupná a tento čas sa bude odpočítavať, pomocou javascriptu. Je to vlastne určitý countdown, ale keďže sa nevyznám moc v javascripte, bol by som rád, ak by ste mi pomohli. Na túto vec by som nerád použil Jquery, alebo podobne. 

Moja predstava:

Užívateľ vykoná akciu do DB sa zapíše (2011-12-03 21:18:10) (tento úkon nie je problém)

Po vykonaní akcie sa zobrazí Timer, ktorý bude odpočítavať, ak odpočítavanie sa bude rovnať nule, časovač sa skončí a stránka bude opäť prístupná (s týmto si neviem rady)

Dúfam, že som to napísal zrozumiteľne.

Ďakujem za pomoc

Anonym

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.230.40.–
marioff0
Expert
28. 12. 2011   #2
-
0
-

   

$aktualnyCas = time();

$databazaCas = /* nacitas cas z db, prevedies do timestampu (mktime, strtotime) */;

$rozdielCas = $aktualnyCas - $databazaCas;

if ($rozdielCas<0) {

/* zobraz obsah */

} else {

/* zobraz javascriptovy countdown */

}

js countdown: http://stuntsnippets.com/javascript-countdown/ (pri zavolani funkcie pouzi argument $rozdielCas)

+ mala rada: ak bezi db na inej masine, ukladaj cas ziskany z php.

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.123.100.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
Anonym
~ Anonymní uživatel
454 příspěvků
28. 12. 2011   #3
-
0
-

#2 marioff

Ďakujem pekne za odpoveď a ešte otázka, tých funkcií, je tam akosi viac, ktorú by som mal volať? (asi až moc jednoduché, len akosi sa v tom javascripte nevyznám... )

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.230.40.–
marioff0
Expert
28. 12. 2011   #4
-
0
-

   

//time to countdown in seconds, and element ID
javascript_countdown.init(<?php echo $rozdielCas; ?>, 'ID elementu s countdown-om');
Nahlásit jako SPAM
IP: 188.123.100.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
Anonym
~ Anonymní uživatel
454 příspěvků
29. 12. 2011   #5
-
0
-

#4 marioff

Ďakujem za pomoc, vyskúšam.

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.230.40.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 53 hostů

Podobná vlákna

PHP a javascript — založil Jiří

PHP nebo JavaScript? — založil wannabewebguy

Javascript alebo PHP? — založil Mejzi

PHP array do Javascript — založil Dzidzi

PHP nebo JavaScript? — založil wannabewebguy

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý