C# Problém s databází – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

C# Problém s databází – .NET – Fórum – Programujte.comC# Problém s databází – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
2. 1. 2012   #1
-
0
-

Dobrý den,

prosím, pomozte s problémem s databází. Tento kousek kódu vyprodukoval chybové hlášení a přitom jsem 
postupoval podle návodu

Kód

try
            {
                SqlConnection conn = new SqlConnection(@"Data Source=C:\Users\ADMIN\documents\visual studio 2010\Projects\FORM_APP\FORM_APP\Kozy.sdf;Persist Security Info=True");
                conn.Open();
                using (SqlCommand cmd = new SqlCommand("SELECT * FROM Seznam", conn))
                using (SqlDataReader reader = cmd.ExecuteReader())
                {
                    while (reader.Read())
                    {
                        richTextBox1.Text = reader.GetInt32(0).ToString() + "\n";
                        richTextBox1.Text += reader.GetString(1) + "\n";
                        richTextBox1.Text += reader.GetInt32(2).ToString() + "\n\n\n";
                    }
                }

            }
            catch (SqlException ex)
            {
                richTextBox1.Text = ex.Message;
            }

Výstup

Při vytváření připojení k serveru SQL Server došlo k chybě související se sítí nebo s instancí. Server nebyl nalezen nebo nebyl přístupný. Ověřte, zda je název instance správný a zda je SQL Server nakofigurován, aby povoloval vzdálená připojení. (provider: SQL Network Interfaces, error: 26 - Chyba při vyhledávání zadaného serveru či instance)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.98.–
Reklama
Reklama
Evzen+2
Návštěvník
3. 1. 2012   #2
-
0
-

Ahoj, 

nevim, jestli je to chteny nebo ne, ale pripojujes se na databazi SQL CE (Sql Compact Edition). Tento postup by ti +- mel fungovat, pokud se budes pripojovat na SQL server at uz lokalni nebo vzdaleny.

Nevim, jestli je to chteny nebo ne, jestli to mas v zadani nebo jedes dle nejakeho navodu a zkousis si jen tak neco pro sebe. Urcite je dulezity vedet, kterou verzi SQL CE pouzivas, jestli 3.5 nebo 4.0. Pak urcite by bylo dobry vedet, ze jaky ma SQL CE omezeni oproti standardni DB.

Jinak co si ja pamatuju, tak pro vyuzivani SQLCE 3.5 jsem musel doinstalovat jakousi podporu do VS2010, pak pridat reference na System.Data.SqlServerCe a pak vyuzivas misto SqlConnection tridy SqlCeConnection.

Na internetu najdes urcite furu ukazek jak se pripojit napr. http://www.dotnetperls.com/sqlce.

Kdyz napises to vice konkretizujes, tak ti snad budu schopen vice pomoci ;)

P.S.: Nezapomen na zaver pridat ke zkompilovane aplikaci knihovny pro praci s DB.

napr. pro SQLCE 3.5 jsem musel pridat toto:

  • sqlceca35.dll
  • sqlcecompact35.dll
  • sqlceer35EN.dll
  • sqlceme35.dll
  • sqlceoledb35.dll
  • sqlceqp35.dll
  • sqlcese35.dll
  • System.Data.SqlServerCe.dll

Vypada to pak blbe, kdyz u tebe to slape jako hodinky, protoze ty to mas nekde v program files a u zakaznika to vyhodi jakousi chybu :)

P.S.S.: Data source lze zkratit na "Data Source = |DataDirectory|\KOZY.sdf" a bude ti cist z adresare, odkud si dany program spustil

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.183.–
20. 8. 2012   #3
-
0
-

#1 Cpp_amater
#1 Cpp_amater

Ahoj toto téma krok po kroku popisuji v tomto videu, je tam jak vytvořit SQLCE databázi a poté jak se k ní připojit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.208.25.–
http://www.davidrosko.gekoni.cz/
Zed_10
Newbie
26. 8. 2012   #4
-
0
-

Ahoj, v minulosti jsem měl problémi s připojením k databázi, protože jsem neměl spuštěné VS jako administrátor.

A trvalo mi docela dlouho přijít na to, kde byl háčet.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.92.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 32 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý