Lze programovat v čistém C++ nebo Javě na MacBooku? – Offtopic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Lze programovat v čistém C++ nebo Javě na MacBooku? – Offtopic – Fórum – Programujte.comLze programovat v čistém C++ nebo Javě na MacBooku? – Offtopic – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
VFiser0
Stálý člen
4. 1. 2012   #1
-
0
-

Zdravím,
chtěl bych se zeptat na jednu věc. Hodně se mi líbí Macbook Pro/White a chtěl bych si časem nějaký pořídit. Je možné na Mac OS programovat čistě pod C++, Javě atp. ? Spíše mě zajímá v jakých jazycích lze. Platformu .NET tam nerozjedu, to mi je jasné.

Moc děkuji za Vaše rady, zkušenosti a postřehy.

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.145.209.–
HTML & CSS3 kodér na volné noze.
www.vlastimilfiser.cz
Reklama
Reklama
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
5. 1. 2012   #2
-
0
-

Samozřejmě, že jde, stačí si stáhnout vývojové prostředí/kompilátor pro daný jazyk a můžeš programovat. Ovšem třeba u C++ to vytváří binární soubory spustitelné na Macu, takže žádná .exe a abys ten program spustil i na Winu, musíš ho znova zkompilovat.

 
Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.4.–
VFiser0
Stálý člen
5. 1. 2012   #3
-
0
-

Super, díky za tvou reakci.

Právě jsem nevěděl zdali IDE pro většinu jazyků je, na Mac. S tím souborem je mi to jasné. Teoreticky by ale každý kód, který vezmu z Macu a dám do IDE na Win, měl po kompilaci pracovat bez problémů, ne? :)

Mimochodem, nevíte nikdo, zdali se dá programovat na iPadu (případně jiném tabletu - nemyslím s Windows7 ale) ? To jen tak ze zajímavosti. Nemám ho, ale zajímalo by mě to. Třeba v autobuse, nebo tak, by to mohlo být dobré, ale pochybuji, že jsou nějaká IDE, přizpůsobená na ovládání prstem.

Díky!

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.124.–
HTML & CSS3 kodér na volné noze.
www.vlastimilfiser.cz
yetty
~ Redaktor
+5
Super člen
5. 1. 2012   #4
-
0
-

#3 VFiser


Teoreticky by ale každý kód, který vezmu z Macu a dám do IDE na Win, měl po kompilaci pracovat bez problémů, ne? :)

Nemusí. Budeš muset vždy upravit to, co nějak konkrétně závisí na systému. Třeba cesty k souborům se mohou lišit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.20.66.–
VFiser0
Stálý člen
5. 1. 2012   #5
-
0
-

Jasně, proto jsem psal teoreticky. :)

Jinak, nevíte jak je to s těma tabletama? :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.124.–
HTML & CSS3 kodér na volné noze.
www.vlastimilfiser.cz
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
5. 1. 2012   #6
-
0
-

#5 VFiser
tak programovat se na něm rozhodně dá... ale pochybuju, že pohodlně a efektivně... 

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.113.–
All you need is vision and time.
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
5. 1. 2012   #7
-
0
-

#5 VFiser
Na iPadu si určitě nezaprogramuješ, maximálně si můžeš psát kousky kódu do poznámek :D a s tabletovou klávesnicí bych tě chtěl fakt vidět to dělat :)

 
Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.46.–
Peter
~ Anonymní uživatel
2533 příspěvků
5. 1. 2012   #8
-
0
-

#5 VFiser

Áno, dá sa to. Teda, aspoň na android markete sú dostupné nejaké IDE. Neviem či aj na Apple Store sú. Napr. na mojom tablete som skúšal robiť so C#, HTML atď. a všetko bez problémov išlo. Ale ako bolo spomenuté, nie je to práve najpohodlnejší spôsob.

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.197.139.–
VFiser0
Stálý člen
5. 1. 2012   #9
-
0
-

Díky, jdu pohledat na Android Market. :)

Jen jsem se ptal, ze zajímavosti, jak jsem psal ... Věřím, že to je nepohodlné, ale při nějakém cestování, nudě někde bez notebooku nebo tak, to může byt dobře "zabitý" čas ... ;)

Peter: Ty máš jaký tablet? :)

EDIT: Tak jsem to čekoval. Je tam toho hodně! I na mobil C++/C kompilátory, Python, ... Já se snad na iPhona vykašlu, který si chci pořídit a koupím Android mobil. :D Vypadá to opravdu pěkně. :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.37.–
HTML & CSS3 kodér na volné noze.
www.vlastimilfiser.cz
Peter
~ Anonymní uživatel
2533 příspěvků
5. 1. 2012   #10
-
0
-

#9 VFiser

Ja mám Samsung Galaxy Tab 10.1 a som s ním zatiaľ spokojný. Myslím si, že je lepšie si kúpiť nejaký Android tablet ako iPad. Aplikácií na Android markete stále pribúda (rýchlejšie než na Apple Store).

PS.: a trochu sa mi znechutil celý Apple kvôli ustavičným súdnim sporom kvôli patentom.

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.197.139.–
VFiser0
Stálý člen
6. 1. 2012   #11
-
0
-

S tím Samsungem jsem chvíli pracoval a vypadalo to moc pěkně. iPad se mi taky moc líbí, kdybych uvažoval nad tabletem okolo 10 tisíc, tak vezmu iPad asi, jelikož bych tablet používal na takové ty multimediální věci, videa, filmy, fotky, internet, ... kde si myslím, že to má Apple vyřešené moc pěkně. U Androidu se mi zas třeba líbí, to nepřeberné množství aplikací (i když je to někdy na úkor kvality) a jejich cena. Třeba to, že se dá programovat na mobilu, to mi přijde fakt něco neskutečného. Zatím tablet nepořizuji, jeden čas jsem uvažoval o tom čínském s Androidem, ale to nemá cenu ... Chtěl jsem to pouze zkusit, jak se s tím bude pracovat atak, i když kolega ho má přes dva roky a krom toho, že mu odešla Wifi je plně funkční, ale už ho nechci, to jsou vyhozené peníze.

Hele, ale zase si to vezmi, kdyby jsi byl v pozici Applu, tak bys dělal to samé, chránil své produkty za každou cenu, jelikož každá malá věc jsou pro ně milióny $ ... Já za to Apple nehaním ani nechválím, ale přijde mi to v celku logické ... 

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.33.–
HTML & CSS3 kodér na volné noze.
www.vlastimilfiser.cz
zandera
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
11. 1. 2012   #12
-
0
-

tákže
odpověď na otázku je složitější
1) standardní XCODE -podporuje C++, Csharp, Objective-C, ruby, java... viz http://developer.apple.com/…ogies/tools/
http://developer.apple.com/…ch/index.php?…
2) po instalaci xcode lze doinstalovat ruzna api (android, steam, unity a cross platform atp...)
3) pak lze uplne naostro pouzivat porty linux zalezitostí (port=macports.org, a fink)
4) jako posledni a ne uplne spatnou alternativu lze pouzit Bootcamp s widlema nebo parallels s virtualnima oknama.
virtualizace umoznuje hlidáni leaku a callu a jineho bastlu.

http://en.wikipedia.org/wiki/Xcode
http://en.wikipedia.org/…/Objective-c

jinak teoreticky jde nainstalovat ciste jen visual studio do wineskinu http://wineskin.doh123.com/
nebo wine http://winebottler.kronenberg.org/

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.80.205.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 48 hostů

Podobná vlákna

Lze vypsat neexistující id? — založil VelkyBubak

Lze psát pro x86 přenositelně? — založil Matěj Andrle

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý