Jak předat PHP proměnou do jquery – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Jak předat PHP proměnou do jquery – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comJak předat PHP proměnou do jquery – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Vlákno bylo úspěšně vloženo.
Pokud sám přijdeš na řešení, nezapomeň ho sem přidat!
Kall_Ell0
Návštěvník
20. 2. 2012   #1
-
0
-

Ahoj, všem. Mám udělaný formulář pro přidání zákazníka do DB. Než dojde k uložení, zkontroluje mě jquery script v db ico, zde náhodou již není v db zákazník v db uložen. To vše mě funguje. Ale já bych chtěl zabránit odeslání formuláře v případě, že již je zákazník uložen v db.

   $(":input#ico").live('focusout',function() {
      $("#ico_kontrola").load('ajax/adr_test_ico.php',{
         id_adresar:	$('input[name=id_adresar]').val(),
         ico:		$('input[name=ico]').val()
      });
      var test_ico = $('input[name=test_ico]').val();
      if ( test_ico = "false") {
         $("#ico_kontrola").html("<span class='spatny_text'>Nelze uložit!! špatné IČO</span>");
         $('img.adr_update').hide();
      }
      else {
         $('img.adr_update').show();
      }
   });

po var test_ico mě vše funguje. Volaný script(ajax/adr_test_ico.php jsem vrátí následující:

<span class='spravny_text'>OK</span>
<input name='test_ico' type='hidden' value='true'>

Ale nevím jak se mám k vracené informaci dostat. poradíte? 

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.87.189.–
Sopta0
Návštěvník
20. 2. 2012   #2
-
0
-

Ahoj,

když se nebudu dívat na tvůj kód tak bych to vyřešil následovně.

var odesli = false;


if (uzivatel existuje)
odesli = false;
else
odesli = true;


if (odesli) {...}  // tak odesles form to znamena vytahnes si formular (id,trida,...) a navazes na to submit()

např.: $('#formular').submit();

Podle mě asi nejjednoduší řešení. A ještě si myslím že "false" není potřeba uvozovat 

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.90.129.–
Sotolář Zdeněk
Kall_Ell0
Návštěvník
20. 2. 2012   #3
-
0
-

#2 Sopta
Jasný tohle chápu, jenže "if (uzivatel existuje)" mě není jasný. zavolám si php script, který mě ho ověří a vrátím mě nějakou hodnotu, kterou if vyhodnotí. Jenže mě není jasný, jaký má mít návratová hodnota tvar, aby tomu if rozuměl. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.87.189.–
Sopta0
Návštěvník
20. 2. 2012   #4
-
0
-

Tak bude asi lepší když namísto metody load() použiješ třeba getJSON(), který Ti vrátí TRUE nebo FALSE, ze souboru adr_test_ico.php, zabalené v JSONu. A ten výsledek předáš právě do toho IFu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.90.129.–
Sotolář Zdeněk
Kall_Ell0
Návštěvník
20. 2. 2012   #5
-
0
-

aha, ok, mrknu na to. Zatím dík za nakopnutí :-) 

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.87.189.–
Sopta0
Návštěvník
20. 2. 2012   #6
-
0
-

Jasan, pak dej vědět jak si dopadl   

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.90.129.–
Sotolář Zdeněk
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý