Formulář pro dva soubory – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Formulář pro dva soubory – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comFormulář pro dva soubory – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Petr
~ Anonymní uživatel
696 příspěvků
16. 3. 2012   #1
-
0
-

Ahoj

Mám formulář a potřebuji aby fungoval následovně.
Když kliknu na tlačítko odeslat tak se data z formuláře odešlou na jiný soubor a uloží.(to funguje)
Vedle tlačítka uložit bude hypertextový odkaz s názvem „zobrazit  náhled“ který bude odkazovat na jiný  soubor, který se bude zobrazovat v novém okně a v něm se budou zobrazovat právě aktuální data z formulaře.

tady mám řešeni, ale nefunguje :(

 Formulař


<script type="text/javascript" src="http://code.jquery.com/jquery-latest.js"></script>
    <script type="text/javascript">
    $(document).ready(function()
{
  $("#odkaz").click(function()
  {
    $.post("nahled.php", $("#myform").serialize(),
   function(data)
   {
    if(!data) 
    {
   
     alert('NE');
    }
   });
   return true; 
  });
});
    </script>
<form id="myform" action="ulozit.php" method="post" enctype="multipart/form-data">
<input name="name" type="text" value="" />
<br />
  <textarea name="popis"  cols="45" rows="5"></textarea>
<br />
<input name="send_button" type="submit" value="uložit" />
</form>
    <a id="odkaz" href="nahled.php" target="_blank">zobrazit  náhled!</a>

a pak soubor nahled.php

 zobrazení aktuálních dat z formuláře

<?php print_r($_POST); ?>

jenže data se mi nezobrazí...

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.13.64.–
Reklama
Reklama
Sopta0
Návštěvník
22. 3. 2012   #2
-
0
-

Ahoj,

nejsem si moc jistý logikou tvé funkčnosti. Jestliže data předtím uložím (soubor, databáze) tak kliknutím na odkaz „Zobrazit náhled“ bych poslal AJAX request, který se dotáže do příslušného úložiště a data mi vrátí. Na druhou stranu pokud chceš zobrazit v novém okně hodnoty z formuáře, tak není potřeba se dotazovat do jiného souboru ne ? 

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:af0:fffd:50:18ca:f94...–
Sotolář Zdeněk
Tom
~ Anonymní uživatel
419 příspěvků
30. 3. 2012   #3
-
0
-

Sopta má recht. Ale problém bude v tom return true. Dej tam return false. Ať se to neodešle ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.219.240.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 31 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý