ASCII tabulka – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

ASCII tabulka – PHP – Fórum – Programujte.comASCII tabulka – PHP – Fórum – Programujte.com

 

michal
~ Anonymní uživatel
683 příspěvků
16. 3. 2012   #1
-
0
-

$dbna = iconv('utf-8', 'us-ascii//TRANSLIT', $dbnazvy); co udelat proto aby mi misto carek do textu nevkladal uvozovky ?

Například Párky->P'arky

či jinak jak se v utf-8 zbavim diakretiky ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.240.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
16. 3. 2012   #2
-
0
-

co pouzit  //IGNORE ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.32.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
michal
~ Anonymní uživatel
683 příspěvků
16. 3. 2012   #3
-
0
-

#2 KIIV
Kdyz pouziji ignore tak tam sice nemam diakretiku ani uvozovky ale ubec tam to pismeno co bylo s diakretikou neni :D a ja ho tam potrebuji 

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.240.–
michal
~ Anonymní uživatel
683 příspěvků
16. 3. 2012   #4
-
0
-

#3 michal
a mam knihovnu libiconv

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.240.–
zlz
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
16. 3. 2012   #5
-
0
-

A na co to potřebuješ? Nestačilo by prostě potom ty apostrofy (resp. všechny kromě alfanumerických znaků apod.) smazat?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
michal
~ Anonymní uživatel
683 příspěvků
17. 3. 2012   #6
-
0
-

#5 zlz
a jak to udelam lze to take pres strt ? či iconv

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.240.–
m->29+6
Super člen
17. 3. 2012   #7
-
0
-

   

$TRANSLIT_TABLE = Array(
    "á" => "a", "ä" => "a", "à" => "a", "â"=>"a", "ã"=>"a", "å"=>"a", "æ"=>"ae",
    "þ" => "b",
    "č" => "c", "ć" => "c", "ç" => "c",
    "ď" => "d", "đ" => "dj",
    "é" => "e", "ě" => "e", "ę" => "e", "è" => "e", "ê" => "e", "ë" => "e",
    "í" => "i", "ì" => "i", "î" => "i", "ï" => "i",
    "ł" => "l", "ĺ" => "l", "ľ" => "l",
    "ń" => "n", "ň" => "n", "ñ" => "n",
    "ö" => "o", "ő" => "o", "ó" => "o", "ô" => "o", "ò" => "o", "õ" => "o", "ø" => "o",
    "ŕ" => "r", "ř" => "r",
    "ś" => "s", "š" => "s", "ß" => "ss",
    "ť" => "t",
    "ů" => "u", "ú" => "u", "ű" => "u", "ü" => "u", "ù" => "u", "û" => "u", "ü" => "u",
    "ý" => "y",
    "ž" => "z", "ż" => "z",

    "Á" => "A", "Ä" => "A", "À" => "A", "Â"=>"A", "Ã"=>"A", "Å"=>"A", "Æ"=>"AE",
    "Þ" => "B",
    "Č" => "C", "Ć" => "C", "Ç" => "C",
    "Ď" => "D", "Đ" => "Dj",
    "É" => "E", "Ě" => "E", "Ę" => "E", "È" => "E", "Ê" => "E", "Ë" => "E",
    "Í" => "I", "Ì" => "I", "Î" => "I", "Ï" => "I",
    "Ł" => "L", "Ĺ" => "L", "Ľ" => "L",
    "Ń" => "N", "Ň" => "N", "Ñ" => "N",
    "Ö" => "O", "Ő" => "O", "Ó" => "O", "Ô" => "O", "Ò" => "O", "Õ" => "O", "Ø" => "O",
    "Ŕ" => "R", "Ř" => "R",
    "Ś" => "S", "Š" => "S", "ß" => "Ss",
    "Ť" => "T",
    "Ů" => "U", "Ú" => "U", "Ű" => "U", "Ü" => "U", "Ù" => "U", "Û" => "U", "Ü" => "U",
    "Ý" => "Y",
    "Ž" => "Z", "Ż" => "Z",
  );

$dbna = strtr($dbnazvy, $TRANSLIT_TABLE);
Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.51.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 41 hostů

Podobná vlákna

ASCII tabulka — založil Jakub Hora

Tabulka ASCII — založil vavat

ASCII — založil klaveska

ASCII hodnota — založil Pepa Rohlik

ASCII Art — založil Mazy1

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý