Komunikace s databází Apache Derby, náhodné generování? – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Komunikace s databází Apache Derby, náhodné generování? – Java – Fórum – Programujte.comKomunikace s databází Apache Derby, náhodné generování? – Java – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
MichaelaW
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
28. 3. 2012   #1
-
0
-

Ahoj,

tvořím program, kde potřebuju do JTextFieldu vždycky po stisknutí jButton načíst jeden náhodně vygenerovanej údaj (z danného sloupce v databázi) a text, který uživatel zadá do jiného jTextFieldu následně porovnat s odpovídající hodnotou v databázi.

Příklad:
databáze o záznamech
vlastnost 1         vlastnost 2
ab                        cd
jk                          lm
cd                         ef

- vytiskne se např. "jk", uživatel zadá "ml" stiskne OK a my porovnáme zadaný "ml" s "lm" --> špatně.

Záznamů na jednu tabulku samozřejmě bude víc, dejme tomu několik desítek. Jak byste to řešili vy? (Jde mi o komunikaci s databází)

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.240.166.–
Reklama
Reklama
MichaelaW
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
28. 3. 2012   #2
-
0
-

#1 MichaelaW
Tak dík no :-D

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.240.166.–
sakal910
Stálý člen
28. 3. 2012   #3
-
0
-

Zdravím,

já bych si do tabulky přidal sloupec ID které by se automaticky generovalo při přidání řádku do tabulky a navyšovalo by se o 1, dále bych si vytvořil metodu, která by mi vracela náhodně vygenerované číslo z určitého intervalu (například pokud bych měl v tabulce 20 záznamů tak by mi metoda vracela náhodně vygenerované číslo od 1 do 20) a pak bych z té tabulky vytáhl záznam který by měl ID rovno tomu náhodně vygenerovanému číslu.A přidání toho záznamu a porovnání...tam myslím není co řešit :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 31.222.8.–
MichaelaW
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
28. 3. 2012   #4
-
0
-

#3 sakal91
ok, díky. Tak asi je to nejlepší řešení. (Teď už jenom vyřešit to, že NetBeans ani přes správnej import "nezná" metodu Class.forName() :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.240.166.–
zlz
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
28. 3. 2012   #5
-
0
-

#4 MichaelaW
A jak se to "nezná" projevuje?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
MichaelaW
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
29. 3. 2012   #6
-
0
-

#5 zlz
už je to dobrý :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.240.166.–
MichaelaW
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
29. 3. 2012   #7
-
0
-

#6 MichaelaW
Jakmile jsem to obalila metodou main, bylo to už v pohodě.

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.240.166.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 33 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý