Kniha pro začátečníka v Java – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Kniha pro začátečníka v Java – Java – Fórum – Programujte.comKniha pro začátečníka v Java – Java – Fórum – Programujte.com

 

Gandalf
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
14. 4. 2012   #1
-
0
-

Dobrý den. Jakou byste mi doporučili knížku o programování v java pro začátečníka? Jen bych chtěl aby knížka byla novější a zahrnovala i nové trendy v Javě a aby byla v češtině. Předem děkuji.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.213.39.–
sakal910
Stálý člen
14. 4. 2012   #2
-
+1
-
Zajímavé

Do začátku nepotřebuješ nejnovější knihu protože základy jsou pořád stejné :) Můžu ti doporučit od Pavla Herouta Učebnice jazyka JAVA , nebo také JAVA 6 Výukový kurz a samozřejmě oficiální tutoriál od sunu http://docs.oracle.com/javase/tutorial/reallybigindex.html :) Ten tutoriál je sice v angličtině ale v programování se bez angličtiny neobejdeš :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 31.222.8.–
sakal910
Stálý člen
14. 4. 2012   #3
-
0
-

Jo a ještě bych doporučil knihu Myslíme objektově v jazyku JAVA a OOP bez předchozích znalostí :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 31.222.8.–
Tukan0
Stálý člen
14. 4. 2012   #4
-
+1
-
Zajímavé

knihy od Pavla Herouta jsou skvělé, moc si však nemyslím že jsou vhodné pro úplně začínající programátory

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.175.56.–
sakal910
Stálý člen
14. 4. 2012   #5
-
0
-

#4 Tukan
Učebnice jazyka JAVA od P.Herouta je myslím ideální do začátků :) Dále by možná ještě byla dobrá kniha Miroslav Virius: Java pro zelenáče 

Nahlásit jako SPAM
IP: 31.222.8.–
Gandalf
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
15. 4. 2012   #6
-
0
-

O tý javě 6 VK jsem slyšel že je pro začátečníky dobrá, ale že prý obsahuje i pár chyb, ale to budou snad jen zanedbatelné maličkosti. Asi si koupím jí.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.213.39.–
Gandalf
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
15. 4. 2012   #7
-
0
-

A taky vám moc děkuji za všechny ty rady. Možná se ještě rozhodnu nad těma od P. Herouta.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.213.39.–
sakal910
Stálý člen
15. 4. 2012   #8
-
0
-

#6 Gandalf

K té JAVA 6 VK , já už jí mám přečtenou a pokud tam nějaká chyba je tak určitě nevýznamná :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 31.222.8.–
Nicolas0
Návštěvník
16. 4. 2012   #9
-
0
-

Ahoj, jsem totál amatér - učím se sám a na fórech. Osobně mně pomohla kniha Java bez předchozích znalostí, Průvodce pro samouky od Jamese Koegha. V případě zájmu mám v el. podobě - 75 MB.

V el. podobě mám i Java pro zelenáče od Miroslava Viriuse II. upravené vydání - 65 MB.

N.

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.209.192.–
Nicolas

Quis ut Deus?
Antilles0
Stálý člen
17. 4. 2012   #10
-
0
-

Souhlasím s názorem že Programování v jazyce Java od pana Herouta není pro úplné začátečníky nejlepší. Jakmile se však začnete v Javě trošku orientovat (vědět proč je tam main, co znamená to public, static, void, jak fungují třídy a objekty + napsat ty nejjednodušší programy), vřele jí můžu doporučit. Sám jí doma mám a učil jsme se z ní.

Pavel Herout napsal ještě další knihy, z nich zmíním Grafické uživatelské prostředí a čeština. Ta je taky dobrá, bohužel popisuje grafické rozhraní AWT a dnes se používá spíše Swing. Nicméně "ty dobré věci" z AWT se stále používají z AWT i ve Swingu, takže i tuto knihu můžu vlastně doporučit. Ale to už nejsme u knih pro začátečníky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:1801:1a02:200:5e...–
Dejte mi flétnu a já budu hrát, dejte mi Javu a já budu psát.
tečka0
Návštěvník
17. 4. 2012   #11
-
0
-

#1 Gandalf
možná bych také doporučil Java kuchařka programátora :o) 

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.57.–
nikdy neříkej nikdy. až na to že teď jsem toto pravidlo dvojnásobně porušil
XANI0
Newbie
17. 4. 2012   #12
-
0
-

Určite lacnejší spôsob máš nejakú knižku v elektronickej podobe ako ju kupovať. Posielam ti s čoho som sa pár veci naučíl. Je to  lokálna webové knižka ktorú pustíš na svojom PC/NB v pohode aj bez pripojenia na internet (to bol príklad) + sú tam dobre príklady  http://www.sendspace.com/file/nt9ht1 (v NB by som mal mať aj nejaké daľšie e-booky ale sú AJ)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.151.228.–
Gandalf
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
25. 4. 2012   #13
-
0
-

Tak jsem si koupil Java 6 VK a zatím docela dobré. Ale jen by mě zajímalo k čemu přesně slouží příkaz void.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.213.39.–
sakal910
Stálý člen
25. 4. 2012   #14
-
+1
-
Zajímavé

#13 Gandalf
void je klíčové slovo , používá se v deklaraci metody a značí že metoda nic nevrací :)

public static void xxMetoda(){....}
Nahlásit jako SPAM
IP: 31.222.8.–
GAMErz
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
21. 6. 2012   #15
-
0
-

#1 Gandalf
Java 6 - Výukový kurz- myslim ze to je ta nejlepsi knizka pro zacatecniky z javou   sam ji jeste studuju

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.10.–
sakal910
Stálý člen
21. 6. 2012   #16
-
0
-

Ta knížka je super a nejen pro začátečníky:-Dja osobně jí používám pořád;-)

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 31.222.8.–
Scibex0
Duch
27. 10. 2012   #17
-
0
-

#9 Nicolas
Já bych o ty knihy zájem měl. Předem díky. scibex@gmail.com

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.255.168.–
vajco0
Duch
30. 10. 2012   #18
-
0
-

#9 Nicolas
Ahoj, prosímtě, měl bych také zájem o tebou zmíněné knihy v elektronické podobě. vajkuba1234@gmail.com . Děkuji 

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.29.16.–
Si vis pacem, para bellum.
Markéta
~ Anonymní uživatel
18 příspěvků
10. 12. 2012   #19
-
0
-

#9 Nicolas
#9
Nicolas
Ahoj, prosím Tě, máš ještě k dispozici ty dvě kdnihy v el.podobě -Průvodce pro samouky od Jamese Koegha a Java pro zelenáče od Miroslava Viriuse II. upravené vydání - 65 MB. Mohla bych Tě poprosit o zaslání ?

marketa.renglova@gmail.com nebo tamarkyta@seznam.cz

Moc díky M.

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.188.224.–
Strawber0
Duch
7. 1. 2013   #20
-
0
-

#9 Nicolas
Ahoj, poslal bys mi prosim ty dve knihy na mail Venhudajakub@seznam.cz 

Předem děkuji!

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.82.–
next-x
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
5. 2. 2013   #21
-
+1
-
Zajímavé

poradim sice to neni kniha ale doporucuji web

devbook.cz (znamy taky jako islandsoft.cz) sice to kniha neni ale maji tu dil po dilu vsechno

pekne vysvetlene :-)

drzim palce v programovani :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.172.–
tečka
~ Anonymní uživatel
63 příspěvků
17. 2. 2013   #22
-
0
-

já jsem člen devbooku
vřele doporučuji

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.57.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

Podobná vlákna

Java kniha pro zacatecnika — založil MyName

Kniha pro začátečníka — založil Anonymní uživatel

Vhodná kniha pro začátečníka — založil AdamShampoo

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý